Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ik heb 't vast goed

Bent u ook zo vast? Goed, na alle malaise van de afgelopen periode gaat de beurs weer omhoog. De cruciale vragen daarbij zijn uiteraard: voor hoe lang? En welke koersdoelen zijn er, voor welke termijnen?

De vastgoedfondsen zijn hard afgestraft door de markt. De hypotheekmarkt heeft immers forse deuken opgelopen. Niet voor niets staan deze fondsen vandaag dan ook bij de grootste stijgers. Corio, Wereldhave en Unibail-Rodamco stegen nu al respectievelijk 4%, 3,7% en 5,5%.

Corio is van rond de 75 euro teruggezakt naar 50. Inmiddels staat er 55,60 euro op het scorebord. Wereldhave is van globaal 115 (rond maart 2007) teruggezakt naar 83 à 84 euro. Vandaag noteert het fonds 87,40 euro.

Unibail-Rodamco zag halverwege juni van dit jaar circa 200 euro, dipte recentelijk rond de 160 euro en is vandaag opgeklauterd naar 181 euro.

Wat nu?
Ik stel voor om eens te kijken naar Corio en Wereldhave. De Wereldhave September 88,00 call loopt weliswaar niet zo lang meer (een week of vier), maar is wel lekker goedkoop en zal bij stijging dus een groot hefboomeffect laten zien. Voor 2 euro zit u al op de eerste rij. Ook de December 104,00 call is een mogelijkheid op drie kwartjes.

Voor Corio pak ik de Juni 2008 60,00 call, die kost 3,40 euro. Mocht u dat te duur vinden, maar gelooft u wel in een stijging, dan kunt u het volgende overwegen:

  • Koop 100 aandelen Corio op 55,60;
  • Schrijf 1 Juni call-optie 60,00 voor 3,40.

    Blijkt in juni volgend jaar dat de koers van Corio is gestegen tot of voorbij de 60 euro (u moet in dat laatste geval wel de aandelen leveren tegen 60 euro), dan is het rendement (een stijging van 55,60 tot 60) 4,40 plus (de ontvangen premie van de call) 3,40, dus in totaal 7,80.

    Dit bedrag afgezet tegen de huidige koers van 55,60 geeft een rendement van 14%. Dat lijkt een prima resultaat in tien maanden, maar kunt ook u daarmee tevreden zijn? Die worsteling is geheel aan u. Succes!


    Jerry de Leeuw is derivatenspecialist bij Mercurious. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Jerry de Leeuw heeft op het moment van publiceren geen positie in de genoemde aandelen en opties. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.


  • Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Jerry de Leeuw

    Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

    Meer over Jerry de Leeuw

    Recente artikelen van Jerry de Leeuw

    1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
    2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
    3. feb '09 Gouden olie 7

    Gerelateerd

    Reacties

    13 Posts
    | Omlaag ↓
    1. [verwijderd] 22 augustus 2007 15:35
      Helaas, helaas. Zo werkt het niet. Dat zou wel erg makkelijk zijn, nietwaar?!
      Ik kan u vertellen dat ik dit jaar uberhaupt nog niet actief ben geweest op de Nederlandse beurs (bedenk a.u.b. dat zowel het beurswezen als ook Nederland zijn slechts een klein onderdeel van de totale financiele markten). En ik denk dat de columns wel zo objectief mogelijk houdt.

      Mijn inzet bij de columns is de lezer ideeen voor te schotelen. En dus niet om advies te geven, ... zeker niet om daar vervolgens van te profiteren!

      Neen, alle columns worden geschreven onder het motto: "Ter lering ende vermaeck".

      Succes!

    2. bijna 22 augustus 2007 16:24
      Je kunt misschien beter in turbo's van deze fondsen handelen.
      Ik heb de laatste maanden veel in shorts gehandeld en zit nu ook te dubben om long te gaan.
      Maar dat doe ik dan wel na twee dagen van zeer forse stijgingen dus wacht ik even.
      De eerste beste dip grijp ik aan om long vastgoed te gaan.

      groeten stier
    3. [verwijderd] 22 augustus 2007 20:30
      die 60 and more staat er voor juni 2008. De koers is te laag om je nu al voor 1 jaar vast te leggen voor een prikkie. Ik ga pas boven de 60 deze constructie overwegen en liever nog verkoop ik gewoon met winst..

      Ik hou niet van dat wachten, als de koers doorstijgt ben je allang vergeten dat je ooit die premie hebt geïncasseerd.

      Maw te vroeg, eerst meer stijging incasseren en dat blijkt mogelijk ook uit de terechte verwachtingswaarde van de callpremie. Je kan op dit niveau beter een put schrijven.
    4. hajo 22 augustus 2007 21:34
      Had je natuurlijk al eerder moeten doen Jerry
      Corio onder de € 50, maar toen brulde iedereen dat de ellende in OG nog lang niet ten einde was
      Nu bijna 10% hoger wordt men pas wakker maar vergeet dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat de koers verder stijgt immers er is nog steeds een agio van 20% opde intrinsieke waarde
    13 Posts
    |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links