Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Royal Call Shell

Untitled Document Ik kan me de dagen dat ik market maker was nog goed herinneren. De beursvloer was vol met bezwete, schreeuwende, over elkaar heen vallende handelaren. Vooral wanneer er sprake was er van hectiek, was er een vloedgolf van adrenaline.

Denk aan een 18-jarige snuiter in zijn nieuwe bolide, V8 met turbo-injectie. Zo ongeveer is ook de huidige markt te omschrijven. Het kan verschrikkelijk hard gaan, maar bent u onervaren, pas dan op, want u vliegt zo uit de bocht.

Door het wantrouwen van beleggers in de financiële sector liggen de financials flink onder druk. UBS beweert zelfs dat de resultaten (van haar en die van haar concurrenten) de tweede helft van het jaar lijden onder de misère op de kredietmarkt.

ING is daarom voor mij nu geen optie. De onzekerheid is te groot. Mocht u toch iets willen kopen, kijk dan alstublieft eens een keertje naar Olies.

Logica (zonder CMG)
Royal Dutch Shell (RDS) heeft sinds haar stijging van 24 naar 32 euro inmiddels de helft van deze koerswinst alweer ingeleverd. Ze is daarmee terug bij de voormalige weerstanden, nu als steun. De koers/winstverhouding is inmiddels op 9 aanbeland en het dividendrendement bedraagt momenteel 4% à 5%.

Tja, als u dan toch iets wil ondernemen, dan biedt deze technische input in combinatie met fundamentele cijfers houvast. Maar ja, wat is logisch als de paniek toeslaat? Een call op RDS dan maar? De call RDSA juni 2008 28,00 euro heeft bij een aandelenkoers van 27,10 euro een waarde van 2,30 euro.

Dat is in mijn ogen, ondanks de stijging van de volatiliteit, nog steeds spotgoedkoop. Zodra de koers stijgt, krijgt deze optie snel intrinsieke waarde. Zeker wanneer de top richting 32 euro weer wordt opgezocht. Krijgt de markt toch nog een knauw, dan loopt de volatiliteit verder op waardoor het verlies beperkt blijft.



Tijdsperiode grafiek: 


Jerry de Leeuw is derivatenspecialist bij Mercurious. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Jerry de Leeuw heeft op het moment van publiceren geen positie in de genoemde aandelen en opties. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jerry de Leeuw

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

Meer over Jerry de Leeuw

Recente artikelen van Jerry de Leeuw

  1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
  2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
  3. feb '09 Gouden olie 7

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2007 09:22
    Ik ben een bewonderaar van Jerry maar ik vind dit geen goede deal. Je koopt bij 27,10 een out-of-the-money Call strike 28 voor 2,30. Je koopt dus voor 2,30 louter verwachtingswaarde. Die moet toch eerst worden goedgemaakt voordat je winst maakt. Break-even is dus 30,30. Ik zou iets anders doen. Koop de Call dec. 2011 strike 20 voor 8,60 en schrijf die Juni 28 voor 2,05.
    Rol door naar boven of beneden indien nodig. Herhaal dit na juni 2008 nog enige malen. Succes verzekerd!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links