Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Buy-on

Vrijdag slaagde de AEX er niet in om boven de 490-491 te sluiten, waarmee de brede handelszone 471 - 491 eigenlijk onverminderd van kracht blijft. Het woordje eigenlijk is hierbij veelzeggend, want de opening is boven 491.

Daarmee lijkt de markt van plan lijkt de sell-off van twee weken geleden nog verder terug te draaien. Voor de beren onder u: dit past goed in het hoofd-schouderpatroon dat een koersdoel van rond 420 oplevert.

Hiervoor is het overigens essentieel dat de volumes nu duidelijk teruglopen, want anders vrees ik dat de beren blijven huilen.

De een zijn dood is de ander zijn brood en waar de beren huilen, lachen de stieren. Er vanuit gaande dat het 490 - 491 weerstandsniveau vanmorgen gemakkelijk wordt doorbroken en vanaf nu zelfs als steun kan gaan fungeren, blikt de markt vandaag omhoog.

Het belangrijkste koersdoel lijkt hierbij 497 - 498 te zijn, de oude weerstand/steun dat in november en december de markten beïnvloedde.


Lukas Daalder is dividend manager bij derivatenhuis IMC in Amsterdam. Daalder heeft momenteel (al dan niet gedekte) long posities in ABN Amro, Aegon, ASML, ASMI, Crucell, Fortis, ING, Pharming, Rodamco Europe, Royal Dutch Shell, Philips, Vastned Retail en Vedior. Bovendien heeft hij posities in meerdere open-end beleggingsfondsen van onder ander de Postbank, Robeco, ABN Amro en Fidelity. Elk AEX of AMX fonds beschouwt Daalder als een potentieel interessante belegging, alles wat hij schrijft moet vanuit die optiek worden gelezen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daarnaast bekend als vaste columnist van het Financieele Dagblad.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Lukas Daalder

Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daa...

Meer over Lukas Daalder

Recente artikelen van Lukas Daalder

  1. mrt '11 Best of the week: social media 2
  2. dec '10 Vooruitblik 2011: Geen rechte lijn
  3. dec '10 Obligatiemarkt versus QE2 7

Gerelateerd

Reacties

237 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2007 10:28
    quote:

    PEB1 schreef:

    Pacito, ik ben het deels met je eens, maar het is op zijn minst opmerkelijk, dat in allerlei media, het afgelopen weekend de dead cat bounce werd beschreven als zeer mogelijk. Het mei / juni verhaal is niet ondenkbaar
    Pacito was (is?) daar zelf ook van overtuigd.

  2. [verwijderd] 12 maart 2007 11:16
    Beste mensen,

    Ik vind het maar vreemd dat GJ, zonder dit vooraf aan te kondigen weg is. Dit is niets voor hem. Ik ben blij dat tenminste iemand in de persoon van Lukas het over neemt, maar ik denk dat de redactie van IEX ons uitleg verschuldigd is. Wat is er aan de hand en wanneer komt GJ terug? GJ gaf het zelf al aan: na het bereiken van de 512 zal ik kijken of en hoe ik verder ga. Mogelijk dus toch OF!

    een bezorgde Veronica
  3. [verwijderd] 12 maart 2007 11:26
    ik kan het niet laten....

    Het woord sekte is in zijn oorspronkelijke betekenis een godsdienstige beweging die, vaak door een schisma, is afgesplitst van een grotere religieuze beweging of organisatie.

    De tweede betekenis is die van een nieuwe religieuze beweging, vaak gesticht door een charismatische leider met een nieuwe leer of openbaring.

    vrij van wikipedia, de grote leider is weg en de volgelingen zijn het spoor bijster...

    OH grote leider, waar zijt gij? Help ons met uw wijsheid door deze donkere beursdagen heen te geraken... Uw leer kan ons baken van licht zijn in deze donkere dagen, onze reddingslijn wanneer wij niet weten waarheen te gaan, de reddingboei wanneer we het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden(gelukkig hebben ze er daar ook nog wat van op het wad ;-) ).

    In alle ernst, hoop dat er niets aan de hand is met hem of de zijnen. Indien het een vakantie is, geniet ervan GJ.

    mvg.

    Onno
237 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links