Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Doorbijten

Untitled Document Ik had het gisteren even te druk met de verschillende cijferende bedrijven (Fortis, Aegon en Suez) om een technische bijdrage te leveren. Om het goed te maken ben ik vanmorgen extra vroeg naar mijn werk gekomen.

Was het marktherstel aan het begin van de week onzeker, gisteren werden alle twijfels aan de kant gezet en toverde de AEX een winst van 1,5% op de borden. Bemoedigend is dat deze rally gepaard ging met hoge volumes.

Weliswaar waren die niet zo hoog als tijdens de sell-off van vorige week, maar desondanks substantieel. Als de volumes gisteren duidelijk lager waren geweest, waren de alarmbellen behoorlijk hard gaan rinkelen.

In dat geval volgde er dan vandaag vrijwel zeker een nieuwe uitverkoop. Nu de rally gepaard ging met hoge volumes, ziet het technische plaatje er wat beter uit.

Wéérstand
Als ik de intradagggrafiek van de AEX van de afgelopen dagen laat zien, valt op dat de index in een stijgend trendkanaaltje heeft bewogen. De bodem van dit kanaal ligt bij de opening rond de 485,50 en gegeven een licht lagere openingsindicatie voor vandaag lijkt het onwaarschijnlijk dat die gelijk wordt getest.

Aan de bovenkant ligt flink wat weerstand:

  • De top van gisteren op 489,40,
  • De oude steun van februari (490,00),
  • Vlak daarboven het laagste slot van januari (490,80), dat in januari al als steun fungeerde.

    Handelszone
    Pas als de AEX hier overtuigend boven sluit, geloof ik dat de sell-off van vorige week een tijdelijke correctie was. Belangrijk is dat het patroon van hogere toppen en hogere bodems intact blijft. Een lagere opening kan geen kwaad, zolang de graadmeter daarna maar de top van gisteren (489,40) weet uit te nemen.

    Breekt de AEX door de onderkant van het trenlijntje uit, dan hoeft dat nog geen sterke sell-off te triggeren, maar het betekent wel dat de index een nieuwe bodem opzoekt binnen de handelszone 471,00 - 491,00. Ik hoop dat dit boven 471 is.


    Lukas Daalder is dividend manager bij derivatenhuis IMC in Amsterdam. Daalder heeft momenteel (al dan niet gedekte) long posities in ABN Amro, Aegon, ASML, ASMI, Crucell, Fortis, ING, Pharming, Rodamco Europe, Royal Dutch Shell, Philips, Vastned Retail en Vedior. Bovendien heeft hij posities in meerdere open-end beleggingsfondsen van onder ander de Postbank, Robeco, ABN Amro en Fidelity. Elk AEX of AMX fonds beschouwt Daalder als een potentieel interessante belegging, alles wat hij schrijft moet vanuit die optiek worden gelezen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

  • Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daarnaast bekend als vaste columnist van het Financieele Dagblad.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Lukas Daalder

    Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daa...

    Meer over Lukas Daalder

    Recente artikelen van Lukas Daalder

    1. mrt '11 Best of the week: social media 2
    2. dec '10 Vooruitblik 2011: Geen rechte lijn
    3. dec '10 Obligatiemarkt versus QE2 7

    Gerelateerd

    Reacties

    190 Posts
    Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
    1. [verwijderd] 9 maart 2007 10:17
      quote:

      Redactie IEX.nl schreef:

      TA: Doorbijten

      Lukas Daalder - 9 mrt, 08:30

      Breekt de AEX door de onderkant van het trenlijntje uit, dan hoeft dat nog geen sterke sell-off te triggeren, maar het betekent wel dat de index een nieuwe bodem opzoekt binnen de handelszone 471,00 - 491,00. Ik hoop dat dit boven 471 is.

      www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
      Ik kan je gerust stellen Lukas: die handelszone 471,00 - 491,00 ligt inderdaad boven 471.

      Groet,
      Tom
    2. [verwijderd] 9 maart 2007 10:18
      quote:

      -Nootje- schreef:

      Jvdlow, verwacht zelf eerder dat we die weerstand in de rsi aan gaan tikken, weet niet of u dat trucje ook beheerst maar het zou interessant zijn om uit te rekenen waar dit niveau ongeveer komt te liggen. Vermoed namelijk rond de 61,8%.
      Dat trucje beheerst mijn Metastock pakketje en die heb ik helaas even niet binnen handbereik.
    3. [verwijderd] 9 maart 2007 10:19
      quote:

      kniepstuuver schreef:

      [quote=jvdlow]
      Even de DAX bekeken omdat ik zit te wachten op een short entry. Steunlijn houdt het op dit moment nog. Ik wacht eigenlijk op het vormen van ND rond een retracement niveau of weerstand (v/h steun).
      [/quote]
      Short op DAX ? Kijk uit !
      Nee, niet short op de DAX. DAX moet short entry AEX bevestigen. Aan de gestelde regels is nog niet voldaan.
    4. [verwijderd] 9 maart 2007 10:26
      quote:

      -Nootje- schreef:

      Jvdlow, verwacht zelf eerder dat we die weerstand in de rsi aan gaan tikken, weet niet of u dat trucje ook beheerst maar het zou interessant zijn om uit te rekenen waar dit niveau ongeveer komt te liggen. Vermoed namelijk rond de 61,8%.
      Dat zou dan 486 moeten worden of iets er onder
    190 Posts
    Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links