Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Machtsvertoon

Het is niet aan mij om de uitspraken van college Geert Jan Nikken te herroepen, maar ik denk dat de sterke rally van de AEX gisteren de kans een stuk kleiner maakt dat de index voor het jaareinde nog een keer onder 400 duikt.

Zijn genoemde handelszone met 416 - 417 aan de onderkant en 421 - 422 aan bovenkant (zie stippellijnen in de grafiek) werd met veel machtsvertoon uitgenomen, terwijl het slot op het hoogtepunt van de dag ook niet als zwakte kan worden geïnterpreteerd.

Zo te zien blijft de AEX keurig handelen binnen een stijgend trendkanaaltje dat in de intradag grafieken zichtbaar is. Vandaag is de bovenkant hiervan 429 - 430, terwijl rond 421 - 422 steun te vinden is.

Aangezien die 421 - 422 overeenkomt met de bovenkant van het korte termijn horizontale trendkanaaltje waar Nikken het over had, geldt dit wat mij betreft als een redelijk betrouwbare steun.

Aan de intradag grafiek alt verder af te lezen dat de Relatieve Sterkte Indicator (RSI) duidelijk in een overbought-positie staat, maar dit hoeft nog niet te betekenen dat de AEX vandaag een harde correctie voor de kiezen krijgt. Pas als de RSI weer door de bovengrens daalt, is een wat grotere correctie waarschijnlijk.

Al met al lijkt de in de markt bestaande twijfel te zijn weggenomen, waarmee de opgaande trend in zowel de intradag als de dagelijkse grafieken intact is gebleven.


IEX.nl Lezersportefeuilles
  • IEX.nl Topportefeuille
  • IEX.nl Flopportefeuille
  • Klik hier om te reageren en te discussiëren

    Lukas Daalder is hoofd research van Bank Oyens & Van Eeghen in Amsterdam. Daalder heeft momenteel (al dan niet gedekte) long posities in ABN Amro, Aegon, ASML, ASMI, Crucell, Fortis, ING, Pharming, Rodamco Europe, Royal Dutch Shell, Philips, Vastned Retail en Vedior. Bovendien heeft hij posities in meerdere open-end beleggingsfondsen van onder ander de Postbank, Robeco, ABN Amro en Fidelity. Elk AEX- of AMX-fonds beschouwt Daalder als een potentieel interessante belegging, alles wat hij schrijft moet vanuit die optiek worden gelezen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op daalder@iex.nl.

    Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daarnaast bekend als vaste columnist van het Financieele Dagblad.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Lukas Daalder

    Lukas Daalder is CIO voor Robeco Investment Solutions en is sinds 2009 werkzaam bij Robeco. Hiervoor was hij werkzaam bij IMC marketmakers, Bank Oyens van Eeghen, Amstgeld en Rabobank. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is daa...

    Meer over Lukas Daalder

    Recente artikelen van Lukas Daalder

    1. mrt '11 Best of the week: social media 2
    2. dec '10 Vooruitblik 2011: Geen rechte lijn
    3. dec '10 Obligatiemarkt versus QE2 7

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links