Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Man van 7 miljoen

Gisteren, 1 juli, was het begin van de slechtste viermaanden-periode voor de Nasdaq. Dat werd op dag één al duidelijk met een verlies van 1,8%. De Dow Jones index beleeft meestal een goede eerste dag van het tweede halfjaar. 12 Van de laatste 14 keer steeg de index, maar gisteren moest ook de Dow terug, met bijna een procent.

De afgelopen 32 jaar steeg de Dow gemiddeld 0.4% in juli, de S&P 500 daalde in diezelfde maanden met 0.1% (ga dus gerust met vakantie en ontspan). De Nasdaq zakte gemiddeld 0.4% (blijf maar lekker lang weg).

Juli is ook het moment waarop we ook even kunnen terugkijken naar het vorige kwartaal. Voor mensen in de grondstoffen- en goudsector was dat een periode om snel te vergeten. Hetzelfde geldt voor beleggers in hedge funds want ook daar gebeurde iets raars; die dingen hielden op te presteren.

Onderstromen
De hedge funds die het vooral moeilijk hebben zijn de kwantitatief georiënteerde fondsen. Lage volatiliteit en een aantal onderstromen in de markt spelen de managers van deze fondsen parten. Over de problemen waar de hedge-sector momenteel mee kampt leest u meer in de maandelijkse gratis hedge fund-nieuwsbrief van IEX.nl. Door deze link te volgen kunt u zich eenvoudig inschrijven.

Man Group Plc, een Engels bedrijf, is de grootste genoteerde hedge-speler in de markt. Man heeft een internationaal distributieapparaat opgebouwd en benadert individuele beleggers via hun adviseurs of direct. Helaas doet hun belangrijkste fonds het slecht.

Vorig jaar was Man de beste performer in de Footsie en was Bart Becht, CEO van Reckitt Benckiser, de best betaalde topman. Dit jaar is dat Man-CEO Stanley Fink. Hij kreeg, inclusief bonus, 7 miljoen pond uitgekeerd.
Klik hier om te reageren en te discussiëren

Michael Kraland is mede-oprichter van IEX.nl. Hij woont in Parijs, is vermogensbeheerder in Amsterdam en is met name actief in de hedge fund sector. Kraland schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt vaak in beleggingen waar hij over schrijft en zijn posities kunnen op elk moment veranderen. In dat geval meldt hij of hij zelf of voor zijn cliënten actief is in een genoemd fonds. Uw reactie is welkom op kraland@iex.nl.

Michael Kraland is medewerkre van het eerste uur en aandeelhouder van IEX.nl. Hij woont in Parijs, was als partner verbonden aan een Amsterdams vermogensbeheerder en is met name actief in de hedge fund sector. Kraland schreef zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt vaak in beleggingen waar hij over schrijft en zijn posities kunnen op elk moment veranderen. In dat geval meldt hij of hij zelf of voor zijn cliënten actief is in een genoemd fonds.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Kraland

Michael Kraland (1950, politicoloog, MBA Insead '77) is sinds '91 werkzaam in de financiële sector na een eerdere carrière in de industrie. Hij was tot 2005 columnist en minderheidsaandeelhouder van IEX.nl. Kraland was tevens beheerder van de IEX.nl Polderportefeuille met Frank van Dongen. Daarnaast schrijft hij sinds 1992 e...

Meer over Michael Kraland

Recente artikelen van Michael Kraland

  1. apr '05 Twee gezichten van Mammon
  2. mrt '05 Zeepbel? Geen kunst aan
  3. mrt '05 Recht voor z'n RAB

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links