Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nu long Unilever?

Terwijl het weer eindelijk beter werd en we eindelijk een weekend hadden met normale temperaturen en dus mogelijkheden tot de BBQ en strand, liepen vorige week ook weer de rentes op in Griekenland.

Dus de temperatuur van de markten liep ook wat op. Maar Draghi kwam weer op het toneel en de rente in Portugal en Italië daalde weer wat. Griekenland liet geen herstel van betekenis zien maar daar maakt niemand zich meer druk om.

Portugal ging even richting de 8% (rendement) op de tienjarige basisrente, best even en schrikken maar de markten kwamen weer snel terug. Ook loopt de rente in Amerika op. Ik wees u al eerder op de TBT-strategie en die had leuk uitgepakt. Kortom de temperaturen en de spanning op de beurs lopen ook wat op.

Maar de hoge temperatuur geeft ook positieve effecten; fondsen als Heineken kunnen weer een herstel laten zien. Het fonds is behoorlijk teruggevallen en begint weer koopwaardig te worden. Al was het maar een technisch herstel.

Unilever noemde ik ook eerder als een fonds dat last had van het slechte weer. Er komen nu ook weer goede berichten uit India. We hebben weer koopsignalen in de Twindicator.

Imtech heeft een eerste claimemissie achter de rug en geeft bijna een koopsignaal. Officieel moeten ze boven de 2,63 euro sluiten maar ik vind het op deze niveaus wel weer een leuke gok. Ik heb nog geen positie maar ga maandag denk ik wat longposities oppakken.

In Microsoft zit ik nog short met een turbo. Een topper van de Xbox is overgestapt naar de concurrent en ik blijf sceptisch over dit fonds. Vooral technisch voorzie ik de nodige problemen.

Tegenover deze short heb ik nog steeds een long in Apple. Nu zelfs mijn schoonouders een Apple-product (Ipad) hebben gekocht als trouwe Microsoft aanhangers, doet Apple het gewoon goed.

Oké het is nog steeds niet spetterend zoals het een tijdje gelden was maar ook technisch ziet het er weer beter uit. Ik blijf long.

Als u dan toch negatief bent over de smartphone-markt kunt u beter een short nemen in Samsung. Ik heb het al eerder gezegd maar nu stellen ook de resultaten wat teleur

Technisch hebben we zowel op de Duitse beurs als ook op de Koreaanse beurs hetzelfde plaatje met verkoopsignalen. Kijkt u daarom naar turbo short’s op dit fonds.

Camiel Eurlings was dit weekend blij aan het doen in de media over KLM, dat het eigenlijk nog een (groot) beetje Nederlands was. Nu deel ik zijn blijheid niet. Technisch ligt dit fonds er slecht bij. Als ze door de steunlijn zakken kunt u behoorlijk veel turbulentie meemaken.

Voor de rest start vandaag het Amerikaanse cijferseizoen. Het start met Alcoa en dat heeft weer effect op Arcelor Mittal.

Technisch gezien zou je verwachten dat de cijfers even mee gaan vallen. Ook Arcelor Mittal staat zo laag dat je een technisch herstel zou verwachten. Maar dat is wel een speculatief gokje.

Sinds Draghi weer wat heeft lopen brallen doen de banken het ook weer goed. In ING hebben we een koopsignaal. (ik zat al long.)

Een andere long heb ik in collega-broker Binck, we hebben wat meer bewegelijkheid achter de rug en dat is altijd goed voor ons als brokers. Ook de rust aan het bankenfront moet in hun voordeel werken. Ik zit de aandelen zakelijk long.

De bankensector heeft officieel nog geen koopsignaal gegeven en de Eurostoxx banken index moet niet onder de 100 gaan want dan wordt het allemaal wel heel spannend.

Ik heb per saldo veel meer longs dan gokjes omlaag maar het is een interessante markt dus wegdommelen op de strandstoel is er nog niet bij.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juli 2013 10:53
    Frank, een zin als "Imtech op deze niveaus" getuigt niet echt van doorgronden van beginselen als 'waardering' en 'verwatering'!
    Zonder waardeoordeel over Imtech, een prijs per aandeel is nog altijd een afgeleide van het aantal uitstaande aandelen en de totale bedrijfswaardering :) (het lijkt alsof dat door TA nog wel eens vergeten wordt)
  2. [verwijderd] 8 juli 2013 10:56
    ga je nu voor de 2e (!) keer je neus stoten aan Imtech Cees?
    je zou toch denken dat je je lesje na de vorige zeperd wel geleerd had?

    er staan na afronding emissie circa 450 mio shares uit
    market cap zou dan boven de €1 mrd uitkomen
    schuld erbij van meer dan €1 mrd
    geeft een EV van meer dan €2 mrd

    dat lijkt me wat te ambitieus, of beter, veel te ambitieus
    een koers van boven de €2 is voor Imtech simpelweg te hoog

    alleen een gek probeert steeds hetzelfde in de hoop op (ooit) een andere uitkomst
    je gaat wéér nat op Imtech Cees
    jammer, en vooral ook onnodig
    kwestie van even je sommetjes maken

    disclaimer; geen positie in Imtech
  3. Andre E 8 juli 2013 11:08
    Och och och wat val je nu toch door de mand. Imtech long, hoe is het mogelijk dat een analist als jij dit nog serieus durft te noemen. Je valt me echt zwaar tegen en vanaf nu lees ik je lulverhaaltjes niet meer. Ik verwacht heldere analyse over fondsen en geen koopadviezen voor de firma list en bedrog.
  4. Augustinus 8 juli 2013 12:59
    Beste Cees,

    Wat betreft Imtech ben ik wel met je eens dat het aandeel is ondergewaardeerd, zelfs als we rekening houden met de forse verwatering. Onderschat echter de koersdruk die uitgaat van een claimemissie niet. Hoop dat je nog niet te zwaar bent ingestapt zodat je de komende weken evt. op lagere niveaus kunt bijkopen. Verder verwacht ik (net als bij KPN recent en vergelijkbare claimemissies bij andere aandelen de afgelopen jaren) de koers de komende tijd zal uit bodemen ...
  5. [verwijderd] 9 juli 2013 00:05
    @dekritischebelegger

    "van een prof mag toch iets méér worden verwacht dan een gok"

    Wat verwacht je dan???

    Het is namelijk geen beleggingsadvies. Iemand die het al zover heeft geschopt mag toch best zeggen dat hij eens een "gokje" waagt? Ik zie het probleem niet zo.

    Of ben ik nu te kritisch? ;-)
  6. [verwijderd] 9 juli 2013 07:10
    quote:

    dekritischebelegger schreef op 8 juli 2013 18:57:

    @doewap

    daar heeft u een punt. echter, gokken kan een ieder zelf ook wel. van een prof mag toch iets méér worden verwacht dan een gok.
    Ach, noem het dan contrair, of anticyclisch. Alles is een gok.

    U kunt gelijk hebben, met uw gefundeerde mening. Een weldenkend mens. De glorieuze ratio. In de meeste gevallen de beste methode. Maar de markt is NIET rationeel.

    U zegt veel zinnige dingen, maar de uitval tegen deze columnist was buiten proportie.
  7. [verwijderd] 9 juli 2013 08:29
    @ Vinno777
    wat k verwacht? miss iets scherpere selectie en onderbouwing. Cees heeft zijn vingers al eens aan Imtech gebrand en zou beter moeten weten.
    overigens respect voor wat de man heeft bereikt, daar wil k beslist niets aan afdoen.

    @ doewap
    markten kunnen idd lang irrationeel zijn en blijven, maar dat is toch wat anders dan een gokje op een optisch goedkoop aandeel wat fundamenteel gewoon (nog steeds) veel te duur is.

    k weet eerlijk gezegd niet op welke uitval u doelt. wellicht die van andere reaguurders. verder dan, gefundeerde, kritiek ben k m.i. beslist niet gegaan richting Cees
  8. [verwijderd] 9 juli 2013 09:00
    quote:

    dekritischebelegger schreef op 9 juli 2013 08:29:

    @ doewap
    markten kunnen idd lang irrationeel zijn en blijven, maar dat is toch wat anders dan een gokje op een optisch goedkoop aandeel wat fundamenteel gewoon (nog steeds) veel te duur is.

    k weet eerlijk gezegd niet op welke uitval u doelt. wellicht die van andere reaguurders. verder dan, gefundeerde, kritiek ben k m.i. beslist niet gegaan richting Cees
    Teruglezend zie ik ook dat u daar gelijk in hebt. Excuses. Ik had moeten wijzen op de algemene teneur van de reacties.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links