Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heerlijke dag voor vastgoed

Het is de dag van het Vastgoed golftoernooi, en blijkbaar doet dat de koersen goed. Unibail-Rodamco staat 2,38% in de plus. HSBC verhoogt het koersdoel naar EUR186,00, omdat de bank denkt dat een actieve strategie de portefeuille van het bedrijf een voorsprong zou moeten geven.  UBS verhoogt het advies naar kopen, omdat het aandeel volgens de bank na de recente daling een goede waarde biedt.

Ook Eurocommercial Properties doet het goed (+2,25). Het aandeel doorbrak vanochtend het eerste weerstandsniveau met een koersstijging naar 27,45. Het bedrijf wordt op de voet gevolgd door VastNed (+1,96%) en BAM (+1,87%). Wereldhave (verkocht gisteren een aantal kantoorpanden) en Corio staan ook in de plus; kortom, er heerst optimisme. In Utrecht zullen ze overigens niet staan te springen, hoewel het nieuwe winkelcentrum er vast prachtig uit zal zien.

Dat terwijl Nederlandse banken 20 miljard op hun vastgoed moeten afschrijven – blijkbaar gaat er daar iets goed fout. Het beeld in veel steden en dorpen ziet er ook niet erg florissant uit. Vorige week zagen de vastgoedfondsen grote verliezen – wellicht profiteren deze aandelen nu ook flink van een klein sprankje hoop. Succes met de handicaps, jullie hebben er mooi weer bij.

Trouwens, mocht het nou heel goed gaan op de markt; het duurste huis ter wereld – in Greenwich, Connecticut, kost 190 miljoen dollar. Heb je wel ruimte voor een golfbaan.


Chantal Groothengel is redacteur bij IEXProfs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van Chantals actuele beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Chantal Groothengel

Chantal Groothengel rolde na haar master journalistiek aan de UvA als vanzelf de financieel-economische journalistiek binnen. Sinds 2011 is ze verbonden aan IEXProfs, en na een tweejarig verblijf in de City of Angels houdt ze zich sinds mei 2013 fulltime bezig met het wel en wee van professionele beleggers.

Meer over Chantal Groothengel

Recente artikelen van Chantal Groothengel

  1. jan '14 Koersval helpt u het ziekenhuis in 5
  2. dec '13 Japan wordt weer groot 1
  3. dec '13 Hopeloos ouderwetse beleggingen 14

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links