Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koersval helpt u het ziekenhuis in

Koersval helpt u het ziekenhuis in

Beste Imtech-belegger, hoe vaak hebt u het afgelopen jaar in het ziekenhuis gelegen? Onderzoek van de University of San Diego wijst uit dat wanneer aandelen in een dag met 1,5% dalen, het aantal ziekenhuisopnamen de twee opvolgende dagen met 0,26% stijgt, schrijft BusinessInsider.

Oké, de onderzoekers baseren dit op cijfers van een brede marktindex en een index met lokale bedrijven uit Californië, maar toch. Door dalende aandelen belanden beleggers in het ziekenhuis. Paniekaanvallen, depressie… het kan verkeren.

Op 19 oktober 1987, ook wel “Black Monday” genoemd, daalden aandelen met bijna 25% en steeg het aantal ziekenhuisopnamen met 5%. De onderzoekers rekenden ook uit wat dergelijke ongelukken kosten: voor Californië komt de teller op ongeveer 77 miljoen per jaar, de VS is jaarlijks rond de 650 miljoen kwijt.

Maakt u zich niet te druk?


Chantal Groothengel is redacteur bij IEXProfs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van Chantals actuele beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Chantal Groothengel

Chantal Groothengel rolde na haar master journalistiek aan de UvA als vanzelf de financieel-economische journalistiek binnen. Sinds 2011 is ze verbonden aan IEXProfs, en na een tweejarig verblijf in de City of Angels houdt ze zich sinds mei 2013 fulltime bezig met het wel en wee van professionele beleggers.

Meer over Chantal Groothengel

Recente artikelen van Chantal Groothengel

  1. jan '14 Koersval helpt u het ziekenhuis in 5
  2. dec '13 Japan wordt weer groot 1
  3. dec '13 Hopeloos ouderwetse beleggingen 14

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 januari 2014 18:42
    Datum Black Monday aangepast met dank aan een oplettende lezer!

    RT2014, volgens mij heeft het onderzoek zich daar niet op gericht. Maar als negatieve dagen een hoger percentage hebben dan gemiddeld, zullen positieve dagen logischerwijs een iets lager percentage hebben. Verschil zal alleen inderdaad niet zo groot zijn aangezien de winst wordt uitgesmeerd. Wel blijkt uit het onderzoek dat ondanks dat koersen de dag na een daling weer stijgen, mensen blijkbaar nog zo geschrokken zijn dat er nog steeds meer ziekenhuisopnames zijn.

    Hier is het hele onderzoek: rady.ucsd.edu/faculty/directory/engel...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links