Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trendomkeer of geen krimp

Als reactie op de forse koersdaling op de Aziatische beurzen, waar Tokio een verlies van meer dan 7% leed, zetten Europese beleggers de koersen flink lager. De AEX daalde vanaf de opening nadat Federal Reserve-voorzitter Ben Bernanke op woensdag aangaf dat de obligatieaankopen spoedig kunnen worden verlaagd en uit een inkoopmanagersindex bleek dat de Chinese industrie in mei voor het eerst in zeven maanden tijd krimp liet zien.

AEX-index
Het beeld dat de AEX daggrafiek mij geeft is nu duidelijk. Er is een trendommekeer gaande.

De opgaande trend wordt gebroken, nu de koers onder de 365 punten is gevallen en een duidelijke top neerzet. Zeker omdat dit begeleid gaat met een toppende momentumindicator die zeer overkochte koersen weergeeft. Mijn koersdoel is in eerste instantie de 355 punten, waar de uitbraak naar boven de 370 punten begon. Mocht de daling echt doorzetten dan houd ik eventuele shortposities zelfs vast tot richting de 340 punten.

S&P 500
Het blijft ongelooflijk om te zien dat men in Amerika geen krimp geeft. De Amerikaanse beurzen zijn gisteren slechts met een klein verlies gesloten. Toch is de trendommekeer ook hier nu duidelijk zichtbaar.

Dezelfde indicatoren als bij de AEX bepalen hier ook de stand van zaken. De trend is nu neerwaarts gericht, het momentum daalt en de S&P 500 kan wat mij betreft om te beginnen weer naar de onderkant van het stijgend trendkanaal. Koersdoel: 1.580 punten.

NASDAQ

Eerder ging ik volledig de mist in met het signaleren van een dubbele top bij de NASDAQ op 3.200 punten. De koers brak uit en inmiddels noteert de index een indrukwekkende 300 punten hoger. Ook hier lijkt gisteren een kantelpunt te zijn bereikt.

Momenteel heb ik nog geen shortposties op een van de indices, maar u begrijpt dat daar gezien mijn visie op de grafieken weldra verandering in komt. Als u mij en mijn trades op de voet wil volgen, kijk dan eens op BeursBazaar.com. Binnenkort  geef ik een gratis seminar waar u meer te weten kunt komen over mijn manier van beleggen.


Op moment van publiceren heeft de schrijver geen posities in de AEX-index, S&P 500 of NASDAQ. De schrijver heeft mogelijk wel andere posities waar niet over geschreven wordt.

>


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links