Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drukke week met macrocijfers en bedrijfsresultaten

Drukke week met macrocijfers en bedrijfsresultaten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen zich opmaken voor een drukke macroweek. Dit wordt aangevuld met bedrijfsresultaten, hoewel het cijferseizoen duidelijk nog op stoom moet komen.

De week gaat op maandag van start met de productiecijfers van de industrie in de eurozone. Verder houdt Wall Street de deuren gesloten in verband met Martin Luther King Day in de Verenigde Staten. Doorgaans betekent dit ook in Europa een rustige handelsdag.

Dinsdag volgen er Duitse inflatiecijfers en het ZEW-sentiment. In het Verenigd Koninkrijk staat de werkloosheid op het menu.

Halverwege de week is er aandacht voor China, waar een groot aantal cijfers, zoals de economische groei en de detailhandelsverkopen op de rol staan.

"We verwachten dat er snel stimuleringsmaatregelen van de Chinese autoriteiten zullen volgen", zei investment manager Simon Wiersma van ING vrijdag in een rapport.

Verder is er woensdag een Europees inflatiecijfer en uit de VS komt ook een stroom aan economische cijfers, waaronder de detailhandelsverkopen en de industriële productie. Ook is er een maandrapport van oliekartel OPEC.

Donderdag is er de werkloosheid in Nederland en kijken beleggers naar de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen. Ook staan de olievoorraden in de VS en de Philadelphia Fed index op de agenda. Die zogeheten Philly Fed index daalde in december, terwijl op een kleine stijging was gerekend.

Vrijdag is er een Japans inflatiecijfer en volgen ook de Britse detailhandelsverkopen. Tevens komt de Universiteit van Michigan met een voorlopig cijfer over het consumentenvertrouwen in de VS in januari.

Afgelopen week trapten de Amerikaanse grootbanken traditiegetrouw het cijferseizoen af, met wisselend succes. Dinsdag volgen Goldman Sachs en Morgan Stanley.

Donderdag is TSMC aan de beurt. Dit weekend vonden er in Taiwan verkiezingen plaats, die zijn gewonnen door de China-kritische DPP. Het is de derde keer op rij dat deze partij de verkiezingen wint. Interessant is hoe China de komende dagen op de verkiezingsuitslag zal reageren. Dit zou voor meer geopolitieke spanningen kunnen zorgen. 

Vrijdag zijn er cijfers van Deliveroo.

Het Nederlandse cijferseizoen komt komende week heel voorzichtig op gang. Dinsdag zijn er cijfers van Fastned en woensdag volgt Just Eat Takeaway.

In België blijft het nog rustig. Wel stuurt Sofina donderdag een nieuwsbrief uit.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 88% zegt kopen 8 stemmen
AMX 100% zegt kopen 8 stemmen
ASCX 100% zegt kopen 8 stemmen
BEL 20 100% zegt kopen 7 stemmen
BEL Mid 88% zegt kopen 8 stemmen
BEL Small 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 26 apr
    882,63
    +1,42% +12,36
  2. AMX 26 apr
    914,42
    -0,23% -2,12
  3. ASCX 26 apr
    1.198,74
    +0,67% +7,95
  4. BEL 20 26 apr
    3.874,87
    +0,44% +16,93
  5. BEL Mid 26 apr
    7.010,82
    +1,32% +91,66
  6. BEL Small 26 apr
    8.963,86
    +0,64% +57,05

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links