Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen staan hoger

Europese beurzen staan hoger
Beeld: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger, na de stevige winsten van Wall Street op vrijdag, terwijl beleggers vooruitkijken naar Amerikaanse en Britse inflatiecijfers die kunnen bevestigen dat de rentecyclus heeft gepiekt.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 446,16 punten, de Duitse DAX klom 0,3 procent tot 15.283 punten. De Franse CAC 40 steeg 0,5 procent op 7.081 punten. De Britse FTSE 100 steeg 0,6 procent naar 7.401 punten.

"Na een maandenlange periode van stagnerende of stijgende inflatie, is de verwachting van een merkbare daling een probaat middelen om degenen die roepen om verdere renteverhogingen in de komende maanden tot bedaren te brengen", zei Scope Markets.

Verder had de afwaardering van Moody voor de vooruitzichten van de VS nauwelijks invloed op de beurzen. 
 
De olieprijs bewoog nauwelijks. Een decemberfuture West Texas Intermediate steeg 0,2 rocent tot 77,31 dollar, en Brent-olie kostte 81,59 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0694. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0685 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Renaults elektrische tak Amper zou volgens Jefferies moeten worden afgesplitst van de autofabrikant door een uitkering van een apart aandeel aan bestaande aandeelhouders. Het aandeel Renault steeg in Parijs met 0,3 procent.
 
Het middel van Novo Nordisk tegen obesitas vermindert ook de kans op hartaanvallen en infarcten en dat komt mogelijk niet alleen door het gewichtsverlies, blijkt uit nieuwe klinische data. Het nieuwe medicijn is erg populair, zodat de Deense farmaceut de vraag maar nauwelijks kan bijbenen. Novo Nordisk gaat meer dan 6 miljard investeren in de productiecapaciteit. Het aandeel Novo Nordisk steeg meer dan een procent.

Solvay heeft nieuwe doelen bekendgemaakt voor de twee bedrijven waarin Solvay zich gaat opsplitsen. Het aandeel Solvay daalde 0,7 procent. 

BAE Systems rekent opnieuw op een sterke omzet- en winstgroei in het komende jaar, dankzij verhoogd geopolitiek risico's. De outlook werd gehandhaafd door het Britse defensie- en ruimtevaartbedrijf. BAE werd een half procent duurder. Ook  sectorgenoten Airbus en Thales wonnen terrein.

Adyen was in Amsterdam een sterke stijger, met ruim 3 procent. Het aandeel won vorige week al zo'n 35 procent na een overtuigende beleggersdag in San Francisco.

Financials waren ook in trek. Société Générale, BBVA, ING, en AXA stonden in het groen.  

Dalers waren dun gezaaid. L'Oréal verloor 0,4 procent en Adidas stond bijna 1 procent lager.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht lagere opening tegemoet, na de winst van vrijdag. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,2 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag flink hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,6 procent op 4.415,24 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 34.283,10 punten en de Nasdaq sloot 2,1 procent hoger op 13.798,11 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 100% zegt verkopen 1 stemmen
DAX 100% zegt kopen 1 stemmen
PSI 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. CAC 40 14 jun
    7.503,27
    -2,66% -204,75
  2. DAX 14 jun
    18.002,02
    -1,44% -263,66
  3. PSI 14 jun
    6.538,23
    -0,42% -27,51

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links