Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brussel sluit licht lager

Brussel sluit licht lager
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks de daling van de obligatierente waren beleggers dinsdag voorzichtig.

De Bel20 index daalde 0,3 procent tot 3.462,94 punten.

In Brussel werd de sessie gedomineerd door UCB, dat de lancering aankondigde van een obligatie-uitgifte waarmee het tot 300 miljoen euro hoopt op te halen. De coupon op de zesjarige lening is 5,20 procent.

Ook reageerden de markten op de publicatie van Chinese exportcijfers, die volgens hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque "duidelijk niet wezen op een herstel".

De export daalde in oktober met 6,4 procent. Dat is een grotere daling dan de 6,2 procent in september en de 3,3 procent krimp die economen hadden verwacht. 

"De daling van de export is slecht nieuws voor de regio als geheel", aldus Keppenne. En door deze cijfers daalde de prijs voor Brent olie met meer dan 3 procent tot onder 80 dollar per vat.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans steeg in september naar 61,5 miljard dollar. Maar in tegenstelling tot de Chinese export, groeide de Amerikaanse uitvoer wel. De invoer steeg echter in een hoger tempo.

Op de valutamarkt daalde de euro tot 1,0691 dollar. En de Duitse tienjaars ging aan het begin van de avond zeven basispunten lager op 2,67 procent en de Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 4,58 procent.

Morgen kunnen beleggers reageren op Duitse inflatiecijfers en de detailhandelsverkopen in de eurozone. In de Verenigde Staten staan de wekelijkse olievoorraden op de agenda.

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex was AB InBev de grootste stijger van de dag met een koerswinst van 1,0 procent, gevolgd door Argenx, dat 0,6 procent won.

Solvay daalde met 0,9 procent. Deutsche Bank en Kepler Cheuvreux verlaagden hun koersdoelen voor het chemiebedrijf. De koopaanbevelingen blijven echter van kracht.

Buiten de hoofdindex steeg Home Invest met 3,5 procent, terwijl EVS daalde met 3,0 procent.

JPMorgan heeft het koersdoel voor VGP, dat dinsdag met 1,3 procent daalde, gehalveerd. Het advies werd verlaagd van Overwogen naar Neutraal.

KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Mithra van 2,20 naar 2,00 euro, terwijl het advies Houden blijft. De specialist in vrouwengeneeskunde kondigde voorbeurs zelf aan dat het een extra patent heeft verkregen voor Nextstellis in de Verenigde Staten. Het aandeel won 7,2 procent.

Verder was er een stijging van 5,9 procent voor Onward Medical, dat een studie publiceerde in het medische tijdschrift Nature Medicine over ONWARD ARC Therapy voor de behandeling van loopproblemen die gepaard gaan met de ziekte van Parkinson.

UnifiedPost steeg met 3,7 procent.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Amsterdamse slot tot een procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20
BEL Mid
BEL Small

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. BEL 20 03 mei
    3.913,37
    +0,52% +20,17
  2. BEL Mid 03 mei
    7.076,99
    +0,23% +16,43
  3. BEL Small 03 mei
    9.060,67
    +0,52% +47,27

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links