Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financieringsbehoefte Nederland voor 2022 blijft ruim 73 miljard euro

Financieringsbehoefte Nederland voor 2022 blijft ruim 73 miljard euro
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De financieringsbehoefte van Nederland voor 2022 blijft 73,3 miljard euro. Dit bleek vrijdag uit een update door het agentschap van het ministerie van Financiën.

Deze schatting is overigens wel met de nodige onzekerheid omgeven vanwege de stijgende energieprijzen, de Russische invasie in Oekraïne en de nadere uitwerking van de budgettaire impact van de plannen van het nieuwe kabinet.

Een herziening van de financieringsbehoefte en impact op de uitgifteplannen van het Agentschap zal worden verstrekt zodra deze beschikbaar is.

Voor het tweede kwartaal staan in elk geval vier en mogelijk vijf veilingen gepland, afhankelijk van de verdere ontwikkelingen in de financieringsbehoefte.

De eerste veiling staat voor 12 april geagendeerd en betreft een heropening van een lening die afloopt op 15 juli 2032, gevolgd door de heropening van een lening die afloopt op 15 januari 2026 en nog één op 24 mei, waarvan nog moet worden bepaald welke lening wordt heropend.

In juni wordt een zogeheten groene lening, die afloopt op 15 januari 2024, heropend, waarmee Nederland 5 miljard euro hoopt op te halen. De veilingdatum moet nog worden vastgesteld. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links