Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Monsanto sprak met BASF en Bayer'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse producent van landbouwzaden en gewasbeschermingsmiddelen Monsanto blijft op zoek naar overnameprooien. Na de mislukte poging de Zwitserse branchegenoot Syngenta in te lijven, sprak het bedrijf onder meer met BASF en Bayer over de koop van bedrijfsonderdelen.

Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op gezag van ingewijden. Die zeggen dat de gesprekken met BASF niets hebben opgeleverd. Maar met Bayer zou nog onderhandeld worden over de koop van twee onderdelen op het gebied van gewasbescherming, en mogelijk zelfs de gehele landbouwdivisie van het Duitse concern.

De druk op Monsanto om in te zetten op meer schaalgrootte is alleen maar toegenomen sinds de gesprekken met Syngenta op niets uitliepen. De eveneens Amerikaanse chemiereuzen DuPont en Dow Chemical hebben plannen ontvouwd om hun activiteiten op diverse werkterreinen, waaronder de landbouw, samen te voegen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BASF
BAYER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. $euri 21 maart 2016 07:31
    Monsanto probeert controle over de zaden te krijgen - en daarmee over de landbouw en de wereldvoedselproductie. Het bedrijf gebruikt hiervoor 3 methoden: opkopen van zaadbedrijven, patenten aanvragen, en gentechnologie. Door juridische miskleunen is het in de VS sinds 1980 mogelijk om patenten op levende organismen te verkrijgen. Met internationale handelsregels van WTO wordt deze verplichting ook aan andere landen opgelegd. Monsanto claimt rechten op gewassen waarin door haar gepatenteerde genen zitten. Maar gewassen zijn levende wezens: ze verspreiden zich en planten zich voort, zodat de omgeving en gentechvrije velden onvermijdelijk worden besmet met deze genen. Monsanto claimt daar doodleuk haar eigendomsrecht op, zodat de betreffende boeren hun eigen zaden niet meer mogen bewaren en vermeerderen. Hiermee wordt de basis onder de landbouw en voedselvoorziening uitgeschopt: het recht op vrije voortplanting en reproductie.

    Monsanto is een bedrijf met een krachtige politieke lobby en een geschiedenis van corruptie. Monsanto zit ook in Nederland. In 2008 nam Monsanto zaadveredelingsbedrijf
    De Ruiter Seeds over voor 546 miljoen euro. In 2010 werd de verkoop van biologische zaden stopgezet, zoals Monsanto ook in andere landen deed.
  2. macg 21 maart 2016 09:12
    Zembla heeft 2 uiterst leerzame documentaires over dit m.i. zwaar criminele bedrijf uitgezonden. Ook over de Ned. vestiging in mijn woonplaats. Op YouTube vind je ook video's over de ware aard en bekend zijn de killing fields in India.
    Wanneer worden de burgers wakker? Er zijn petities maar ook jaarlijks demonstraties - met te geringe opkomst. Referendum?
  3. p1woord 21 maart 2016 09:23
    quote:

    OldAndWise schreef op 21 maart 2016 09:14:

    Misschien zou je - voordat je gokt op een paard - eerst iets kunnen nagaan over dat paard? ahum ... bedoelde natuurlijk ... aandelen.

    Ik weet dathet goede fondsen zijn en ik weet wel wat hoor maar hier zitten zeker mensen die het waarschijnlijk nog beter weten en ik wil altijd wel meer informatie uit de laatste hand
  4. macg 21 maart 2016 11:31
    In het licht van het aankomende referendum over het EU-verdrag met Oekraïne hier een stuk geschiedenis over Monsanto als een van de geheime belanghebbenden bij het associatie-verdrag.
    Hier een blik op de wereld vlg Monsanto met Ned. ondertiteling www.youtube.com/watch?v=x2jo9nOW2wE
    Aan u de keuze hierin te investeren of niet.Goed voor de industrie, maar desastreus voor mens en natuur.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. BASF 14 mei
    49,360
    +0,65% +0,320
  2. BAYER AG 14 mei
    29,220
    -0,54% -0,160

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links