Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tijd voor een krachtzet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Léon Cornelissen

Léon Cornelissen studeerde monetaire economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds 1990 werkt hij bij Robeco waar hij diverse functies op de afdelingen Treasury, Fixed Income Management, Risk Management, IRIS en Financiële Markten Research heeft bekleed. Sinds 2009 is hij bij Robeco Chief Economist/Hoofdeconoom....

Meer over Léon Cornelissen

Recente artikelen van Léon Cornelissen

  1. feb '12 Geen medicijn zonder bijwerkingen 11
  2. okt '07 Bull run op Chinese aandelen 21

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. heliss 16 april 2012 13:05
    Dat Cornelissen het fout vindt als de ECB uit de wind gehouden wordt is goed voorstelbaar. Minder kosten bij de ECB betekent immers ook meer kosten bij zijn bank. Zou de ECB echter niet uit de wind gehouden worden, dan zouden de lasten daarvan komen voor de burger die niet heeft belegd in zuidelijke landen (bedacht moet worden dat de ECB slechts leningen heeft gekocht om de marktrente in gewenste richting te manipuleren en niet als belegging/belegger). De banken intussen -waaronder Cornelissens Robeco- hebben wel degelijk belgd in die landen en zouden dus -net als iedere belegger hun verlies gewoon moeten nemen en niet willen afwentelen op de belastingbetaler.
  2. raulgol 16 april 2012 14:40
    Om een schaaktoernooi te winnen zul je een strategie moeten hebben.
    De enige strategie van Europa is tijd winnen.
    Leuk een overwinning of remise in de eerste rondjes, maar zwaar onvoldoende voor de finale.
    Franse verkiezingen, Griekse verkiezingen en een Iers referendum komen eraan, en volgens mij heeft alleen Duitsland een plan B: een noodfonds voor haar bancaire sector en goedgekeurde wetgeving om de Euro te verlaten maar gelijktijdig in de EU te blijven.
  3. [verwijderd] 16 april 2012 17:13
    Aangezien iedereen in de Eurozone in de onderhavige Eurocrisis van noord tot zuid grote risico's loopt, er hoeft maar iets te gebeuren waar de financiële wereld geen vertrouwen in heeft en de euro komt in een vrije val zodat het voor Rusland mogelijk wordt om bijvoorbeeld Rotterdam als ijsvrije haven voor een appel en een ei op te kopen waardoor een groot deel van de werkende bevolking van Rotterdam en omstreken in het land dat helaas in de wereld op nummer 1 staat als land met de meeste schulden per inwoner in de gaarkeukens van Rusland in de rij moet gaan staan, en dus iedereen in de Eurozone zich op een gegeven moment al dan niet in slapeloze nachten gaat bezighouden met een soort plan B, is er in de Eurocrisis een plan B, waar kan ik het eventueel overgebleven geld in een soort plan B het beste (be)leggen, gaat het m.i. niet aan om de auteur van het artikel, van welk artikel ik als leek, behalve het feit dat “one trillion USD” een heleboel centjes is, helaas niet zo veel van begreep, als hoofdeconoom bij het in Rotterdam gevestigde Robeco in de Eurocrisis deze mogelijkheid om naar een plan B te zoeken voor zover er überhaupt een plan B bestaat te ontzeggen.
  4. [verwijderd] 16 april 2012 17:49
    @ Theo,

    Hoezo onbegrijpelijk?
    1 Voorkeursbehandeling ECB
    2 Spanje komt afspraken niet na.
    3 stabiliteitsfonds is te dun
    4 Italië komt afspraken niet na.

    Onbetrouwbaarheid = slecht voor het vertrouwen der financiële markten = een lange weg terug te voet.

    Je hebt overigens gelijk dat er niets nieuw gemeld is. Cornelissen had nog kunnen zeggen: "Eurobonds." Maar ook dat was niets nieuws geweest.

    Er valt sowieso weinig nieuws te lezen omtrent dit thema.

    Wel heb ik de indruk dat Spaanse producten tegenwoordig permanent in de aanbieding zijn. Dat is het goede nieuws. Freixenet cava voor €3,99! Ivm met De Crisis cava drinken ipv Rosé.



  5. [verwijderd] 16 april 2012 20:40
    @Groenvoer Bedankt voor het goede nieuws! De Albert Heijn is tot 22.00 uur open, ik ga dit strohalmpje gelijk proberen en als het iets is drink ik op all the suffering people, so including the suffering people in the EU countries Germany, France, Belgian, Spain, Ireland, Greece and so forth, and of course, last but certainly not least, so also not to forget in Brussels, the suffering people in the Netherlands, of Europe!
  6. pcrs7 17 april 2012 09:46
    quote:

    frank2you schreef op 16 april 2012 11:03:

    Even vanuit een filosofisch oogpunt. Politici hebben een dubbele moraal, meerdere tegengestelde belangen. Dit moet uiteindelijk altijd misgaan omdat slechts diegenen die zich zullen focussen op het goede doel, de juiste oplossing dit zullen bereiken. Focussen wordt beloond.
    Het gaat altijd mis om dat politiek gebaseerd is op de initiatie van geweld tegen de onderdaan. Hiermee krijgt de onderdaan per definitie een slechte deal, anders was de dwang niet nodig en konden de kosten ervan worden uitgespaard.
    Daarom vermoordden overheden de afgelopen 100 jaar wereldwijd dan ook 200 miljoen mensen (democide) , was het grootste risico vermoord te worden door je eigen overheid en het 1 na grootste risico vermoord te worden door de overheid van de buren.
    Filosifisch gezien is de initiatie van geweld ook nooit universeel te maken, het blijft altijd een elite die dwingt en een bevolking die gedwongen wordt.
    Ze zullen altijd meer geld nodig hebben, net zo lang tot de onderdaan op het bestaansminimum zit en hij tot geweld overgaat. Dat is ook de reden waarom hun propaganda zegt:"zonder ons zouden gierige ondernemers jullie loon naar het bestaansminimum drijven om hun winst te maximaliseren"
    Dat dit lariekoek is, is duidelijk voor iedereen die kan bedenken dat lonen omhoog geboden worden door andere gierige ondernemers, als de marge tussen kosten en opbrengsten van een werknemer te groot zijn.
    Daarom is deze propaganda een vorm van psychologische projectie:de roverheid drijft je naar het bestaansminimum. Hun taal is geweld en dwang en ze zullen zorgen dat jij die taal ook gaat spreken.
  7. [verwijderd] 17 april 2012 10:28
    quote:

    Theo Benschop schreef op 16 april 2012 20:40:

    @Groenvoer Bedankt voor het goede nieuws! De Albert Heijn is tot 22.00 uur open, ik ga dit strohalmpje gelijk proberen en als het iets is drink ik op all the suffering people, so including the suffering people in the EU countries Germany, France, Belgian, Spain, Ireland, Greece and so forth, and of course, last but certainly not least, so also not to forget in Brussels, the suffering people in the Netherlands, of Europe!
    Bij de appie gaat dat helaas niet lukken. Maar ook die hebben de wijn deze week op bodemniveaus in de aanbieding: de (bulk)landenwijn voor 3 euro per liter als het in een fles zit en slechts 2,50 per liter in een bag-in-box.

    En dat terwijl onze hooggeëerde overheid daar exclusief de BTW van 20 procent, óók nog 70 cent per liter accijns van willen hebben. Ik zeg, inslaan die handel voordat den Chinees massaal aan de wijn gaat.
  8. [verwijderd] 17 april 2012 14:14
    @pcrs7 Vanuit een filosofische oogpunt bezien is het mijns inziens helaas wel zo dat "wij" helaas pindakaas "de overheid" zijn, die een monopolie op het gebruikmaken van geweld heeft, maar zonder welke overheid het ook goed mis kan gaan, zie bijvoorbeeld de Enron toestanden in Californië, dus je zou mijns inziens kunnen zeggen dat als je niet een helder plan B hebt klaarliggen waar je voor een duurzame toekomst iets mee kan, bijvoorbeeld zoals Groenvoer dit in duidelijke taal heeft aangereikt, of verhuizen naar een andere overheid, het zonder een dergelijk plan inderdaad goed mis kan gaan, wat mijns inziens een doorsnee onderdaan in de Eurozone, hoe dit verder door beroepsfilosofen en andere deskundigen op enig moment in de geschiedenis van de mensheid ook gewend of gekeerd wordt, niet zou moeten willen.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links