Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Krachtige instroom van kapitaal naar Nederlandse aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51
  2. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20
  3. 30 apr Olieaandelen on the move 34

Reacties

163 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Call me Put 14 juli 2023 18:01
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 14 juli 2023 08:32:

    [...]

    Ook goedemorgen Daan,

    Naar aanleiding van jouw vraag gisteravond: stuur mij maar even je/een e-mailadres, dan kom ik daar in het weekend op terug.

    handelsharry@gmail.com

    Harry Handelswinst.
    Doe Erwin de groeten Harry!
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 14 juli 2023 21:02
    Toch wel triest voor al die dag optieschrijvers en dag put kopers dat de koers van de AEX nu wel zakt (future), ik ben het met Ren eens dat het veel aandacht kost om alles te volgen wat van belang is voor de koers.
    Na een paar leuke trades met dag opties met leuke winst, waren de verlies trades een stuk hoger en daarom houd ik het gezien met die dag opties, wel doe ik nog wat met aandeel opties wanneer de kans zich voordoet.

    Ik ga verder met turbo's, daar loopt de waarde niet uit met de tijd en is naar mijn idee toch wel transparanter en af en toe meeliften op stijgende aandelen voor de koerswinst. Bij turbo's kies ik voor een ruime stoploss voor de LT en bij korte ritjes een minder ruime stoploss, zoals Calimero zegt HRB (Hit run bank).

    Ik wens iedereen een prettig weekend en geniet ervan.
  3. forum rang 6 ttroo 14 juli 2023 21:18
    Krachtige Uitstroom van kapitaal?
    Morgen eerst de impact bekijken van deze dag.
    Vermoedelijk nog niet heel veel impact al is de dag reversal in Amerika wel een belangrijke.
    Fondsen en Indices komen er morgen weer aan.

    Een NVIDIA is een 5% intraday kwijt geraakt. Pfoe. Het ging allemaal wel erg snel omhoog.
    Van $480 naar $453 nu.
  4. JBNE 14 juli 2023 21:56
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 14 juli 2023 21:02:

    Toch wel triest voor al die dag optieschrijvers en dag put kopers dat de koers van de AEX nu wel zakt (future), ik ben het met Ren eens dat het veel aandacht kost om alles te volgen wat van belang is voor de koers.
    Na een paar leuke trades met dag opties met leuke winst, waren de verlies trades een stuk hoger en daarom houd ik het gezien met die dag opties, wel doe ik nog wat met aandeel opties wanneer de kans zich voordoet.

    Ik ga verder met turbo's, daar loopt de waarde niet uit met de tijd en is naar mijn idee toch wel transparanter en af en toe meeliften op stijgende aandelen voor de koerswinst. Bij turbo's kies ik voor een ruime stoploss voor de LT en bij korte ritjes een minder ruime stoploss, zoals Calimero zegt HRB (Hit run bank).

    Ik wens iedereen een prettig weekend en geniet ervan.
    Jij ook een fijn weekend Daan.
    En natuurlijk ook de anderen forum leden
  5. forum rang 6 Doptieman 14 juli 2023 22:22
    quote:

    PietKeizer schreef op 14 juli 2023 14:18:

    [...]welnee. Dat wil hij die lui op dat andere forum niet aandoen, het hele proces van wennen aan de eindeloze herhaling. Wij zijn daar doorheen :)
    Ja Piet ik weet het chaufferen voor Kwekkenboom..... Hield je die ook altijd de hand boven het hoofd net zoals
    je dat bij de Witboordjes doet...... ? Ciao...
  6. forum rang 6 ttroo 15 juli 2023 08:28
    Europa is al aardig up to date. En ik blijf positief op Europa de komende beursweek.
    Er is genoeg ruimte om door te gaan. Het wordt wat lastiger aan het einde van de komende beursweek en als de beursweek (24e) erop begint dan ben ik bijna direct negatief. Kan ook de dinsdag zijn (25e).

    De gevaren zijn en blijven Amerika. Als die gaat corrigeren, gaat Europa mee naar beneden en dat zagen we gisteren. Gisteren een mooie dag reversal maar moet maandag een goed vervolg krijgen en kan de start zijn van een aardige correctie. Ander gevaar blijven de IJslandse banken. Arion Bank en Kvika Bank daar hebben de beren twee beursweken de tijd om ze flink naar beneden te kunnen krijgen. Er is daar flink ruimte voor. Maar we hebben heel vaak gezien dat beren het niet kunnen. Een wellicht ander gevaar komt uit de FTSE. Al lijkt me een rebound nog steeds waarschijnlijker, dus de FTSE wordt meer een gevaar over 2 a 3 beursweken.

    Er zijn altijd fondsen die sneller pieken. Philips. Generali. BBVA. Maar het zijn slechts een aantal en maximaal een 5% van het totaal, dus te weinig om het beurs sentiment te beinvloeden.

    Amerika en anderen moet ik nog updaten.

    Let u ook op wat de Volkswagen Groep Topman heeft gezegd. Dat klinkt niet heel geweldig. En dat is wel het probleem waar aandeelhouders en aandeelhoudsters voorbij gaan. Is het een permanente vraag of is het een inhaal vraag. En het lijkt duidelijk op het inhalen van produktie en vraag te zijn. Permanent is heel zwak. En permanent gaan de volgende kwartalen naar toe. Andere side noot. De auto industrie had een tekort aan chips. Nu niet meer. Hmm.. Gaan de chips naar een neutrale positie toe of slechter naar een chips overschot. En dat wilt u niet. Want dat leidt tot een stuk lagere prijzen en u waardeert chip bedrijven als het Universum. Groot dus.

    Daarnaast werd gemeld dat de EV industrie niet geheel lekker meer loopt. Meer voorraden. Ook dat kan leiden tot nog verdere prijsdalingen. En interessanter daarmee is wat gaat de outlook van Tesla worden en hoeveel financieel pijn hebben ze geleden door de sales aan te blijven slingeren. Ook dat wordt binnen kort zichtbaar. Niettemin heeft Tesla prima massa. Alleen ze moeten die massa wel blijven verkopen, want Massa leidt ook tot Grote Massa Kosten. En als de massa niet verkocht wordt of minder, dan wordt dat financieel gemerkt.

    ASML is naar neutraal gegaan. Ook daar zit nog ruimte. ASML laat u wel achter met meer risico maar u houdt er van. Long Term is dat natuurlijk niet wat u wilt. En daarmee kan op een gegeven moment risico's tegen u werken of daarmee een outlook meer tegenvallen. Maar dit geldt niet alleen voor ASML, zo'n beetje voor de gehele NasZAK. Maar de komende beursweek moeten ze hoger kunnen. Let u wel op. 19 juli komen de kwartaal cijfers. Dat is een woensdag. Een outlook kan voor verrassingen zorgen. Zowel positief als negatief. Woensdag kan dus al een top betekenen voor ASML, zo niet, dan geeft vrijdag (21e), maar vooral maandag (24e) meer kans op de top.
  7. forum rang 6 Doptieman 15 juli 2023 10:23
    Ik heb het AEX weekverloop nog eens even de revue laten passeren en zie toch
    wel heel duidelijk hoe de regie de AEX teller en ook de Vix teller heel strak onder controle heeft
    en deze als het hun uitkomt gewoon een kleine 30 punten hoger zet in ongeveer 2.5 dag!
    Schijnt geen probleem te zijn voor het Kapitaal als de neuzen dezelfde kant op staan.

    Dan weten we dat ook weer hoe machtig en invloedrijk het Kapitaal is en dat we als we een
    graantje wegslepen daar het eigenlijk nog aardig goed gedaan hebben. (met indexopties dan)
    Dat ze alleen maar oog hebben voor je inleg is wel duidelijk!! Dus , Pas Op... Piet en Petra Particulier
    en goed weekend!
  8. forum rang 4 ONN 15 juli 2023 13:42
    quote:

    JoostVLS schreef op 6 juli 2023 15:07:

    Je hebt gelijk hoor, dan maar beter helemaal niet posten.
    Zal ik me vanaf nu aan houden.
    Pfff, had je je daar maar aangehouden Joost. Je ziet nu wat er een drama kan ontstaan bij het schrijven van kleine premies in dagopties (en doorrollen). Zonde man.

    Laat het ook een les zijn voor doptieman. Er zou andersom flink uitbetaald zijn! Maar goed, zoals gewoonlijk zal dit wel weer aan dovemansoren gericht zijn.
  9. forum rang 7 handyman6 15 juli 2023 15:40
    Hmm...Sofina,ooit een pareltje in de podcast hier gevonden.Intussen wel met 30% discount te krijgen.
    Of dat watte maken heeft met de toenemende kritiek op bv Byju's,flinke deelneming in de porto van Sofina door mn F.Perry,die het van zwendel beschuldigde ,zal er mee te maken hebben.....
    Had ze bijna gekocht,nochthans.Tot ik bovenstaande las.
163 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links