Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers houden hun ´buy the dips´-gedrag vol

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 53
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Reacties

223 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 30 juni 2023 17:18
    quote:

    Stock123 schreef op 30 juni 2023 17:06:

    [...]

    Was een gok met best veel leverage, maar ik weet hoe dan ook zeker dat deze beurs gewoon keihard dayhigh sluit en volgende week met een gap up begint aan een immense bull run.
    Haha,sukses ermee S123.
    Is ook niet de 1 ste keer dat je hier zo euforisch vlak voor het weekend,weer es een Tostrammetje doet hè?
    1000 punten ,hier ermee,zegt ie...
    Fijn weekend ieders
  2. Kris69 30 juni 2023 17:24
    quote:

    (bijna) nul euro man schreef op 30 juni 2023 17:18:

    [...]

    Ja precies ik heb wel een optie lopen om uit te proberen. Het is een p600 AEX 151223. Als die waardeloos af loopt is het niet erg maar wil er niets op toeleggen. Hoe schrijf je eigenlijk opties?
    Met openingsverkoop, moet je wel margin hebben.

    Als AEX boven 600 staat 15 dec dan zou je inderdaad je inleg kwijt zijn.
    Is zwaar out of the money, dus gaat ook niet zoveel bewegen...
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 30 juni 2023 19:28
    quote:

    (bijna) nul euro man schreef op 30 juni 2023 17:18:

    [...]

    Ja precies ik heb wel een optie lopen om uit te proberen. Het is een p600 AEX 151223. Als die waardeloos af loopt is het niet erg maar wil er niets op toeleggen. Hoe schrijf je eigenlijk opties?
    Met jouw geringe ervaring kan je met schrijven index opties helemaal de mist in gaan, niet doen totdat je het helemaal begrijpt en dat leer je pas na een lange tijd.

    Toen ik nog niet zo lang belegde raakte ik in een weekend € 15.000 kwijt omdat de koers van de AEX ontzettend snel tegen mij in ging,

    Wanneer gaat proberen verliezen goed te maken met het schrijven van opties zit je er gewoon niet lekker in en bij bv De Giro moet je minstens € 15.000 margin aanhouden wanneer je kaal ( is ongedekt ) schrijft.

    Neem maar van mij aan dat het verliezen van kwaad tot erger gaat, maar goed je geeft zelf al aan dat je slecht kunt luisteren
  4. forum rang 7 Dividend Collector 30 juni 2023 20:10
    quote:

    O ja schreef op 30 juni 2023 08:42:

    Wat is een dip ?

    0.07% daling ?

    De k/w's zijn historisch niet hoog is enige argument dat reden van consolidatie zou kunnen zijn.

    Maar dat bijv een huizenmarkt niet instort is een wonder.
    Dat laatste is gewoon een kwestie van vraag en aanbod.
  5. forum rang 5 upsidedown 30 juni 2023 20:19
    quote:

    handyman6 schreef op 30 juni 2023 20:01:

    Hmmm, Duitsland meldt 769.000 niet vervulde sollicitaties open te hebben staan.....
    Dat remt de eco extra
    Dat zijn veel openstaande vacatures. Ik lees veel tegenstrijdige berichten. Afgelopen week bnr met afnemende consumptie in nederland. Vervolgens lees ik ergens dat de pakketbezorgers het stervens druk hebben.
    Enerzijds leent men minder in europa door de hogere rentetarieven anderzijds iedereen aan t werk en een hoop onvervulde vacatures.
    Ben benieuwd wat de 2e kwartaalcijfers gaan brengen.
  6. forum rang 4 Stock123 30 juni 2023 20:21
    Markt is zwaar aan het bullflaggen: Zowel op de daily, weekly, zelfs de hourly. Al hoewel niet ideaal: Je kunt ook rond dit niveau (15210 NQ) nog rustig instappen en flink geld pakken komende weken.

    Sowieso zal een sluiting Nasdaq boven de 15k op de weekly, monthly en quarterly en sluiting boven de 61.8 fibo een dijk van een koopsignaal afgeven.
  7. forum rang 5 upsidedown 30 juni 2023 21:12
    Ondertussen lijkt de belangrijkste aandelenindex ter wereld, de S&P 500, naar boven uit te breken en staat de Duitse DAX 40 aandelenindex, ondanks alles, al op een nieuw hoogtepunt. Markten zijn nu eenmaal tot alles in staat, om welke reden dan ook. Misschien rekenen de markten op een stijging van de wereldliquiditeit, nu de inflatie in China is verdwenen en haar monetair beleid overstag is gegaan naar meer verruiming. Misschien hebben beleggers angst om 'de boot te missen', als Centrale Banken, al of niet gedwongen, een soepeler monetair beleid gaan voeren (de zogenaamde 'Put' van de Federal Reserve), na de daling van de inflatie. Men kijkt immers in de achteruitspiegel om de reactie van Centrale Banken te voorspellen, terwijl dat misschien dit keer helemaal niet opgaat. Het hoofd van de FED, Jerome Powell, heeft duidelijk gesteld, dat het nog jaren kan duren, voordat de rente wordt verlaagd.

    Maar het zal niet meevallen om de opgaande trend van de markten vol te houden, op basis van de steeds grotere economische risico's. Dit lijkt een roekeloos marktklimaat! De S&P 500 index wordt nu bepaald door slechts enkele aandelen, waarvan de omzetgroei, sinds 2021, al is ingestort. Dus de stijging van de aandelenmarkt is voornamelijk te danken aan nog hogere waarderingen. Allemaal luchtballonnen, voortgejaagd door de stuwkracht van de markt oftewel 'momentum'!

    De Philadelphia Semiconductor Index (SOX) is, bijvoorbeeld, tot nu toe in 2023 met 43% omhooggegaan, terwijl de wereldwijde omzet met 22% is ingestort, de scherpste daling sinds 2009. Dit loopt niet goed af! Ook Apple, met het zwaarste gewicht in de S&P 500 index, is kwetsbaar. Zelfs als Apple met 50% zou dalen, is het nog steeds overgewaardeerd. Kuddegeest heeft ook Tesla en Nvidia alarmerend omhooggedreven, wat nu eenmaal gebeurt in een jubelstemming. De recessie is officieel nog niet eens begonnen, maar uitstel is geen afstel. Men moet zich niet van de wijs laten brengen door de officieele, misleidende, werkgelegenheidscijfers. Die cijfers zijn, overal ter wereld, het meest onbetrouwbaar ooit. De creatie van 'spookbanen' is inherent aan zulke werkgelegenheidsmodellen. Daarom wordt een recessie gewoonlijk pas veel later door de autoriteiten bevestigd.

    Bovendien is de nominale Nul-rente allang verleden tijd. Er valt niet te ontkomen aan de conclusie, dat de fundamentele waardering van de aandelenmarkten, zoals de koers/verkoop verhouding ('Price-to-Sales Ratio'), nog steeds hoger is dan tijdens 'superbubbels' van 1929 en 2000. Iedereen weet, dat zulke bubbels ('everything bubbles') het gevaarlijkst zijn ooit en wat daarop volgde. Heel zwaar weer en geen zachte landing! Centrale Banken hadden hun stimulerende balansen, sinds 2009, immers met het tienvoudige 'supercharged', na de Great Financial Crisis (GFC) en na de uitbraak van COVID. De geldhoeveelheid explodeerde 'uit de dunne lucht', in enkele jaren, met liefst 50%! Zet je schrap! Na het hoogtepunt van 1929, stortten de aandelenkoersen, binnen 3 jaar, in met 90% en na het hoogtepunt van de Japanse NIKKEI 225 index in 1989, was er uiteindelijk, ondanks alle tegenstribbelingen, een daling van 80%, gedurende de daarop volgende 20 jaar.

    Vergeet nooit, dat hebzucht de kortste weg is naar faillissement. Tussen 1929 en 1932, net na de Grote Crash en net voor de Grote Economische Depressie, beleefde de aandelenmarkt toch nog kortstondige periodes van koersherstel van 10 tot 20%. Een typisch teken van 'angst om de boot te missen' (Fear of Missing Out - FOMO). De kunstmatige bubbel in aandelenkoersen is nu nog lang niet verdwenen. Integendeel! Vermetele beleggers zullen straks te maken krijgen met schuim op de lippen, als de markt eindelijk weer tot bezinning komt. Pas als veel later iedereen weer in zak en as zit en schijnbaar gekapituleerd heeft, is er eindelijk een wezenlijk koopmoment aangebroken.
    ----------
    Ben benieuwd hoe het een en ander gaat aflopen. Diederik schmull met zn addertje onder het gras heeft in ieder geval een visie.
  8. forum rang 7 Doptieman 30 juni 2023 22:22
    De Witboordjes oftewel de Strepentrekkers hebben de AEX eindelijk eind van de week
    weer eens lekker in de Oppomp -Modus gezet en gaan maandag vast door naar triple 7!!

    Goed verdiend deze week met mijn gekochte calls en heb nog 2 calls ax1 780 in bezit.
    Die kan ik maandagochtend vast weer eens inleveren bij de eigenaar voor een mooi prijsje !!
    Misschien wel een,, opening hoog ,,dagje ?? Ciao...
223 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links