Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zet dalend trendje onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 52
  2. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51
  3. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20

Reacties

67 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 27 december 2021 19:39
    Zilver weer terug onder de $23. Drama onder de zilver beleggers. Ze stoten hun hoofd 2x. Au Au.

    Amerika draait hoger en hoger met hun beurzen. Down Jones is redelijk tam vergeleken met S&P 5 miljoen en met NasDAK.

    VIXie, ik ga er vanuit dat ze het deze week moeilijk blijven houden en mogelijk bij de start van het nieuwe jaar 2022.

    AEX. Keurig gedaan. Lastige start, maar goed tot zeer goed geeindigd. Applaus. Maar gaan ze ook de 810 a 820 voorbij?

    Voorlopig, blijf ik kijker deze week. Vrijdag kunnen de vuurpijlen los. Digitale vuurpijlen. De echte vuurpijlen zijn verboden.

    Brazilie heeft veel pijn. Dammen breken daar. Heel triest.

    Ik zie de gas prijzen in Europa eerder dalen door het zachte weer dan door het aankomen / aanmeren van Amerikaanse LNG tankers. Het wordt tussen de 10 en 13 graden en dat is wat anders dan een gevoelstemperatuur van -7 en in sommige gedeeltes van het Oranje Land van -15 graden. Nadeel is veel regen. Maar u moet kiezen. Zeer hoge gas rekeningen of regen buiten. Kiest u maar.

    Nog 2.5 handelsuren in Amerika. De handels dagen voor het (bijna oude) jaar 2021 nemen nu in rap tempo af.

  2. snuf13 27 december 2021 23:09
    Hoger, nog hoger, door het dak, over het dak.... record over record door record......

    Dit zijn de dingen die gaan gebeuren.......

    Rentestijging......mogelijke escalatie Rusland in Oekraïne, Omikron, Delta, Corona, wat het ook is...... het maakt niets uit.....

    We willen allemaal omhoog, hoger en nog hoger.....

    Morgen door de 800 en dan op weg naar de 900!!!!!!
  3. forum rang 6 ttroo 28 december 2021 00:43
    Als ik kijk naar de Nederlandse cijfers. Dan hebben we veel meer besmettingen in golf 5. Veel meer. De ziekenhuis opnamen lijken iets meer te zijn (minimaal) en de IC opnames lijken iets minder te zijn (minimaal). Voor mij is dat 1 conclusie: het virus is duidelijk zichtbaar zwakker geworden in golf 5. En dan moet de Omikron golf nog komen, die milder zou zijn, maar nog besmettelijker.

    Ook in Frankrijk geldt, des te meer mensen besmet raken met corona des te groter de beloning. 2G gaat daar gelden. Dus je wilt aan de ene kant de zorg ontlasten, maar je beloont de besmette. Want die mag meedoen in 2G en de niet besmette mag niet meedoen in 2G. Ik heb na deze week de ongevaccineerde status en ik vind het prima.

    Als ik op bezoek moet bij bedrijven, zal ik me moeten laten testen. Zodra een gevaccineerde maar een enkel geluid a la griep maakt, ben ik meteen weg en stel ik het volgende bezoek met twee weken uit. Onveilig voor mij. Zowiezo las ik ergens dat boosters na 10 weken nog maar 35% a 45% beschermen. 10 weken dat is niet eens 3 maanden. Dus na 10 weken na 1 januari wil ik een 1G zien bij bedrijven, anders kom ik ze in het geheel niet bezoeken, doen we het weer ouderwets via een ZOOM meeting. Booster ik meteen mijn aandelen bezit.. Het was een Engels onderzoek volgens mij.
    U weet het beter. U bent een Oranje inwoner / inwoonster, dus u kunt dat beter en sneller vinden. Dat laat ik graag aan u over.

    Gaat lekker zeg. Vaccin was top, maar moest dubbel en de bescherming duurde zes maanden. Boosteren klinkt als een financieel produkt maar beschermt minder dan 3 maanden. Dus het lijkt sprekend op een risico vol financieel produkt. Zeer kortlopend. Kortom het virus neemt qua sterkte af, maar ook onze pharma bescherming. We kunnen het niet mooier maken, maar zeker ook niet beter.
    Want bij een zwakker virus zou een booster steviger moeten zijn.

    Naar de beurzen. Die zilver aanhanger en aanhangsters gaan helemaal uit hun dak. De $23 is alsnog gehaald. Dat was een flinke strijd. Maar wat nu? $23.5 als top? Brentje fans gaan ook helemaal uit hun dak. Ze staan aardig in het midden van TTROO $78 a $79. Shortje? Misschien nog wat te vroeg. Ik houd ze in de gaten. Het blijft oppassen want Grootbanken roepen volgens mij $100.

    De Amerikaanse beurzen gingen helemaal los. Ja. Daar lag de ruimte. Ja. Ze pakken ook die ruimte.
    Kijk, daar kan iedereen van genieten. Precies een 800.00 voor de AEX future. Na 08.00 uur gaat die stand veranderen.

    VIXie kon niet veel klaar maken, maar instorten. Nee dat deden ze niet. Misschien nog wat lager deze week. Op weg naar de bodem.

    We zien steeds meer The Thing taferelen. Dat was een horror film, lang geleden en kreeg een remake wat minder lang geleden. Maar we worden langzaam behoorlijk angstig. En angst is vaak niet de juiste raadgever. Zowiezo is het vreemd gedrag, u bent gevaccineerd, u bent geboosterd, maar u bent bang voor een ongevaccineerde. Waarom? Gelooft u dat de ongevaccineerde een sterker virus met zich mee kan dragen dan uw vaccin of booster? Waarom neemt u dan dat vaccin of booster?
    Van oude horror film naar remake naar real life. Het kan allemaal.

    Amerika is Rusland aan het dreigen met sancties die nog nooit zijn gezien. Wilt Amerika Rusland verbieden om kernwapens te maken? Wil Amerika Rusland verbieden om gevechtsvliegtuigen te maken? Wilt Amerika Rusland verbieden om eigen gas en olie te gebruiken? Het enige wat Amerika kan is om Russisch gas en olie als een ongevaccineerde te verklaren en dus dat andere landen gestraft gaan worden als ze Russich gas en olie gaan importeren. Wegdrukken uit het SWIFT systeem is een maximale straf. Maar Rusland doet gewoon zaken via derde landen. Landen die zich graag laten gebruiken als geld ezel voor Rusland. Als er wat te verdienen valt, dan valt er wat te verdienen. En maatregelen zijn net als een virus, ze worden vanzelf of minder of zwakker van aard in de tijd. Al maanden zijn we aan het hyperen of Rusland Oekraine binnenvalt. Angst bijna. En ook dat blijkt een slechte raadgever te zijn, want in die zelfde tijd is Rusland Oekraine niet binnen gevallen. En Marib in Yemen laten we over aan de Arabische golfstaten om Marib te verdedigen tegen Iraanse gelieerde hoethis. Inmiddels schat ik een 25% a 30% dat Marib is omsingeld. En bij het overwinnen van de bergpassen van Marib zullen de houthis snelle vorderingen kunnen maken bij het veroveren van Marib. Kortom. Tegen Iran in Yemen laten ze andere landen het opknappen die het wel kunnen, maar niet goed genoeg, tegen Rusland stellen we sancties in, omdat ze Oekraine alleen met militaire equipment / adviezen gaan ondersteunen. Kortom hoofd vijand is China. Maar we hebben het allemaal kunnen lezen. Waar komen al die Christelijke Kerstdagen versieringen van? Uit China. Ok net niet allemaal. We gaan China aanvallen, maar we wachten eerst dat de container schepen uit China arriveren. Amerika kan ook niet meer dan dat doen. Een kwart is aan de voedsel bonnen, een gedeelte is billionair, die gaan helemaal niet vechten, een gedeelte is flink aan de medicijnen / drugs. De hele bevolking kan alleen nog maar schulden verkopen aan andere landen. Zo geweldig is die wereldmacht ook weer niet. We zien al aan Intel hoe bizar het wordt. Intel verontschuldige zich naar hun Chineze partijen omdat ze de Amerikaanse wetgeving moesten volgen.

    Futures. Run for your life. Hoger of Lager. Ik zie het morgen ochtend.
67 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links