Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draagvlak onder de Nederlandse beurs blijft flinterdun

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 10 mei Is de correctie op Wall Street voorbij en staan we aan de vooravond van een nieuwe rally? 39
  2. 09 mei Europese autosector doet inhaalmanoeuvre 16
  3. 08 mei AEX breekt voorgaande top, maar niet gevalideerd 42

Reacties

128 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 22 december 2021 14:50
    Wat me opvalt met Corona. Veel meer besmettingen in golf 5 leidt tot iets meer patienten in de ziekenhuizen (+100 patienten) in golf 5, maar wel minder mensen op de IC (-200 patienten) in golf 5 in vergelijking met de corona golven 2 tot en met 4. Ik hoor er niemand over.

    Beurzen zouden dit ook moeten zien. Economieen post covid zijn groter of gelijk aan economieen pre covid, uiteraard geldt dit nog niet voor alle sectoren, maar wel als economie als geheel. Niet voor niets is er een tekort aan arbeidskrachten. Noorwegen had dit al aangegeven tijdens hun rente verhoging. Maar andere landen hebben steeds meer hetzelfde als Noorwegen.

    Gooi de Amerikaanse beurzen alvast open. De kans is zeer groot dat niets blijft doen qua orders.

    Een beursdagje zo doormodderen kan voor niemand kwaad. Maar pas op, de draagvlak blijft flinter dun en niet alleen voor de Nederlandse beurs. Dus daar moet rekening mee gehouden worden. Royce heeft het goed gezien. Hij houdt de kaarten in zijn zak. Die kaarten worden later uitgespeeld na het kiezen van richting.
  2. CmP wanabie 22 december 2021 14:51
    quote:

    ttroo schreef op 22 december 2021 14:25:

    Ja. Ik geloof in Corona en ik geloof ook dat de griep net als corona doden veroorzaken. Niet als directe oorzaak, maar het lichaam wel definitief zwakker maakt. Alleen bij de griep deed niemand moeilijk en nog steeds niet lijkt het, dus waarom bij corona wel?
    Griep -->Niet naar ziekenhuizen -->Meteen dood -->Statistieken.
    Corona -->Wel naar ziekenhuizen -->Ziekenhuis capaciteit is een probleem -->Heel het land in paniek.
    Het sterte percentage is niet wezenlijk anders dan bij een zware griepgolf. Er gaat niet ineens 5% van de bevolking dood door corona. Gelukkig maar!

    Maar ik vind wel dat je de zwakkeren dan ook echt moet beschermen, maar de zwakkeren moeten zich zelf dan ook beschermen. Nu doen we het andersom. Als de honden hondsdolheid hebben, moeten de katten binnen blijven. Omdat de 70+ het meeste in het ziekenhuis belandt, moeten de 60- allen gevaccineerd worden, terwijl een gedeelte van die 70+ het niet willen en terwijl een gedeelte van die 70+ veel onderliggend lijden heeft en dus op zich al een risico is, ook als er geen corona was, maar wel een zware griepgolf. En 70+ gaan minder naar werk (vermoed ik), worden niet zwanger (althans dat vermoed ik), gaan minder naar nacht discotheken (vermoed ik). Het probleem ligt uiteraard aan de menselijke kant. Bezoek. Ze kunnen dan besmet raken door bezoek. En bezoek wordt op hun beurt besmet door mede feestvierders, mede eters, mede collega's, mede sauna liefhebbers en dus moet iedereen gevaccineerd worden. Wat dus ook gebeurde met griep. Maar dat vonden we tientallen jaren prima. Die gingen meteen dood. Dus dat is beter. Die belasten de ziekenhuizen met hun directe dood niet. Maar kunnen we echt niets anders bedenken? Kunnen we het bezoek niet zo inrichten dat het corona proof is? Of zware griep proof is? Want die vaccinaties helpen ook maar 6 maanden en zullen zelfs naarmate die 6 maanden vordert, elke dag minder beschermen. Dus gaan we de 60- zoveel mogelijk stimuleren om zich te laten vaccineren door het hen moeilijk te maken. Want ja. Geen toegang tot essentiele winkels is in onze historie niet vaak voorgekomen. Althans niet dat ik weet. Zeker de afgelopen 10 a 20 jaar niet. Maar het is wel voorgekomen in het verleden. En dus ga ik niet boosteren. Als je met vele miljarden nog geen IC's / ziekenhuis zorg kan uitbreiden, dan weet ik het echt niet. Blijven maar focussen op de ongevaccineerden. Geen verantwoording afleggen, steeds verantwoording bij ongevaccineerden neerleggen. Tientallen vragen niet beantwoorden. Zelfs niet van kamerleden. Het is niet sterk. Waarom zou je dat doen als je een sterke case / vaccin hebt? En als het vaccin nou echt goed was, maar dat is het helaas niet. Nieuwe varianten, nieuwe vaccins, die ook nog eens vrij snel in bescherming afnemen. En die voetbal hart problemen, ik vind het geen goed teken. Er hoef geen relatie te zijn, maar het komt niet 1.2.3 voor de lol te voorschijn. En die voetballers worden zeer goed gevolgd met allerlei testen. En met geen enkele corona proof maatregelen komen voor de 70+ bezoek blijft het probleem gewoon bestaan. Want 70+ met onderliggend lijden zullen altijd gevoelig blijven voor iets wat hun lichaam defensie verder aantast. Dat kan corona zijn, een zware griep golf, maar mogelijk ook een mindere zware griep.

    En dan wel lekker alcohol drinken, drugs gebruiken, roken, suikers eten, vetten eten, groente en fruit nog duurder dan een zak chips. Kortom als je de gezondheid wilt verbeteren, doe het dan ook echt.

    Daarom maak ik me geen zorgen. Gevaccineerden blijven straks drugs gebruiken. De beste werknemers en werkneemsters zijn dat. Gevacccineerd en Drugs gebruiker. Beter dan een ongevaccineerde die gezond leeft (niet alcohol drinkt, niet rookt, geen drugs gebruikt). Keuzes moeten gemaakt worden. De zwakkere moet beschermd worden, dus de sterkeren houden we buiten de deur. Maar we zeggen het andersom. Die sterkere moet beschermd worden, want die zwakkeren kunnen hem of haar wel eens aanvallen met corona. Terwijl ze geen corona moeten hebben, want ze zijn gevaccineerd. Dus er klopt iets niet.

    Met deze eencelligen hebben we allemaal te maken, het zijn de Hugo de Jonge of Rutte of van Dissel clonen want kijk eens wat laatstgenoemde zegt in antwoord op een vraag van een journalist:

    Jaap van Dissel werd afgelopen zaterdag gevraagd: ‘waarom werkt een boostervaccin wel als de vaccins niet goed werken’?

    Dan antwoord van Dissel: „Dat is een hele interessante vraag. Het korte antwoord is: dat weten we nog niet. Het wat meer uitgebreide antwoord is, en daarmee is het mooi dat u de vraag stelt, dat een beetje de mening leeft, althans dat hoor ik vaak, er is afname van immuniteit en dergelijke, dat wil ik eigenlijk dus hier niet bestrijden maar juist aangeven dat het niet de afname van die immuniteit is maar afname van het doel van die immuniteit. En blijkbaar is het zo dat je met een booster toch nog dermate die afweer weer kan stimuleren dat je uiteindelijk voldoende kruisreactie krijgt waardoor het toch weer werkt.”

    Dit heeft deze adviseur van de regering woord voor woord gezegd! Deze wartaal baseert onze overheid een beleid op. Wedden dat van Dissel niet eens zelf weet wat hij gezegd heeft?
    Deze verwarde RIVM baas sloopt ons land de vernieling in en de hele TK vindt het prima ( behalve dan FvD en SGP ( vd Staay) en mindere mate PVV.

    Het is om te huilen…NL wees ontzet en kom tot bezinning PLEASE!
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 22 december 2021 14:57
    Zuid-Afrika heeft in de omikrongolf
    80 procent minder ziekenhuisopnames

    dan tijdens de vorige golf,die gedomineerd
    werd door de deltavariant.

    Dat zeiden meerdere Zuid-Afrikaanse onderzoekers
    vandaag in een online persconferentie.

    Wie wel in het ziekenhuis belandt,is
    veelal minder ernstig ziek.

    De nieuwe data lijken een bevestiging van eerdere
    berichten over een milder ziektebeeld.


    Natuurlijke immuniteit zou beter
    kunnen beschermen dan een vaccin.

    Nou de Beurs kan omhoog op zulk goed nieuws.
  4. [verwijderd] 22 december 2021 15:03
    quote:

    ttroo schreef op 22 december 2021 15:01:

    Ok. Duidelijk. 6% en 10% zijn tegenwoordig normale percentages met verhogingen.
    Ik hoor het helaas vaker - in de range van 6 en 10% dan. Ook in het Oranje Land.
    Shrinkinflatie kan je niet toepassen bij het doorvoeren van produkten/goederen. Een kuub blijft een kuub.
    Ja troo maar soms zetten ze stiekem een 6 kuub neer:)
  5. forum rang 6 ttroo 22 december 2021 15:07
    Oostenrijk zet Nederland op de coronarisicolijst en stelt vanaf vrijdag een inreisverbod in. Hierbij geldt een quarantaineplicht van tien dagen. Voor mensen met een boosterprik en negatieve PCR-test geldt géén quarantaineplicht. Vers van de Pers.

    Ik ben zelf geen skie fan, maar ik gun iedereen zeker hun skie plezier, waar dan ook.

    Oostenrijk, tijdens de 1e wereld oorlog volgens mij nog een redelijke macht in Europa, maar in de huidige tijd is dat niet voor te stellen. De beurs van Oostenrijk volg keurig het patroon van andere Europese beurzen. Er zitten volgens mij nog best een paar aardige grote Oostenrijkse bedrijven in hun eigen index.
  6. forum rang 7 Unimog 22 december 2021 15:20
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 22 december 2021 14:40:

    AB InBev SA-NV (Anheuser-Busch InBev) presteert beter (Bernstein Research)

    Het Amerikaanse analysebedrijf Bernstein Research heeft AB Inbev op "Outperform" gelaten met een koersdoel van 67 euro.

    In een woensdag gepubliceerd brancheonderzoek onderzocht analist Trevor Stirling de effecten van duurzaamheidsaspecten (ESG) op de prijsontwikkeling van producenten van alcoholische dranken
    Hoe doen ze die koersdoelen bij Bernstein berekenen ?
    Caterpillar geven ze 240 koersdoel, vorige koersdoel 40.
    Dat is keer 6 he
    Draaien ze soms aan het rad van fortuin ?
  7. Tomm-index 22 december 2021 15:27
    quote:

    ttroo schreef op 22 december 2021 15:08:

    Tomm, het kan allebei.
    mee eens , alhoewel ik niet zou weten wat de up nu kan motiveren.
    Een correctie moest er sowieso komen en alle pijlen staan de negatieve kant op gericht.
    Omikron gaat ook in de US roet in het eten gooien ondanks dat het nu nog wordt genegeerd.
    Het aantal besmettingen gaat te hard en het % met een booster is te gering om de komende maanden het aantal besmettingen terug te dringen.
    Wereldwijd is de inflatie een probleem , rentes lopen op , etc etc etc

    dus als het niet direct zakt zal het omhoog gehouden worden met moeite om nog een weekje te wachten.
    Maar men gaat de portefuilles opschonen , zou niet weten waarom niet
  8. [verwijderd] 22 december 2021 15:35
    [quote alias=De verhapstukkende bekokstover id=13903069 date=202112221528]
    [...]

    Gewoon een kop erop maken van 6-10% hoger puin dan anders. We zullen ze leren! ;O)
    [/quoteNou ik kan je foto s laten zien ,dat ze hem meenamen verbaasde me.WEl oppassen met chemisch afval
    of asbest als ze dat ontdekken kan je hem handmatig zelf legen .
  9. forum rang 8 Lepre Chaun 22 december 2021 15:36
    quote:

    Unimog schreef op 22 december 2021 15:20:

    [...]

    Hoe doen ze die koersdoelen bij Bernstein berekenen ?
    Caterpillar geven ze 240 koersdoel, vorige koersdoel 40.
    Dat is keer 6 he
    Draaien ze soms aan het rad van fortuin ?
    Onderzoek is altijd het visitekaartje van Bernstein geweest
    Wij worden algemeen erkend als Wall Street's belangrijkste onderzoeks- en beursvennootschap aan de verkoopzijde en leveren betrouwbaar onderzoek en uitvoering die onze klanten helpen om de toekomst voor te blijven.

    www.bernsteinresearch.com/brweb/Publi...
  10. [verwijderd] 22 december 2021 15:38
    quote:

    PietKeizer schreef op 22 december 2021 13:10:

    [...]Ik weet niet precies wat je hiermee wil zeggen, maar in dat plaatje zie ik nog wel wat verkoopruimte.
    Volgens de klassieke TA kan de RSI vooruit lopen op de koers.

    Waar je dus op moet letten is of de RSI de onderste trendlijn eerder duidelijk breekt dan de koers de bovenste in het plaatje. Is dat het geval, dan spreken we van positieve divergentie en geeft dat een aanwijzing dat de koers waarschijnlijk even later meegaat.

    Of in ieder geval dat het dalingspotentieel sterk afneemt en de vola eveneens.
  11. [verwijderd] 22 december 2021 15:40
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 22 december 2021 15:38:

    [...]

    Volgens de klassieke TA kan de RSI vooruit lopen op de koers.

    Waar je dus op moet letten is of de RSI de onderste trendlijn eerder duidelijk breekt dan de koers de bovenste in het plaatje. Is dat het geval, dan spreken we van positieve divergentie en geeft dat een aanwijzing dat de koers waarschijnlijk even later meegaat.

    Of in ieder geval dat het dalingspotentieel sterk afneemt en de vola eveneens.
    vaak einde jaar vola 0
  12. forum rang 8 Lepre Chaun 22 december 2021 15:44
    De Europese Commissie dient vandaag
    een wetsvoorstel in voor de aanpak van
    brievenbusfirma's.Het voorstel houdt in
    dat zulke firma's moeten voldoen aan
    meer administratieve verplichtingen.Zo
    kunnen ze beter worden opgespoord.Als
    ze niet daadwerkelijk economisch actief
    zijn,vallen de fiscale voordelen weg.

    Nederland telt veel brievenbusfirma's.
    Ze sluizen vooral rente,royalty's en
    dividend door naar belastingparadijzen.
    Zo ontwijken ze de belastingen in het
    land waar het geld is verdiend.

    De duizenden brievenbusfirma's leveren
    de Nederlandse schatkist weinig op en
    bieden ook nauwelijks werkgelegenheid.
128 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links