Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Steun is er om te breken

Hadden we het weken geleden nog over het doorbreken van weerstanden aan de bovenkant, nu worden steunniveaus ineens van belang. Er kan een hoop gebeuren in de cijferperiode. Sprekend over die cijferperiode. Apple komt dinsdag met cijfers. Ik ben benieuwd hoe de resultaten zijn en benieuwd hoe er op gereageerd wordt.

Ik ben al een tijd positief op het aandeel maar in Amerika houden ze van overdrijven. Nadat ze eerst omhoog overdreven werd het daarna omlaag net zo gek. Ik speelde mijn long met hefboomproducten zodat ik maar een beperkte investering hoefde te doen en ik pakte mijn verlies toen Apple door de horizontale steun op 420 ging.

Dat daarna zelfs het 400-niveau eraan moest, is echt bizar. Als ze bij Apple slim zijn komen ze tegelijk met de cijfers met een paar fantasieproducten, dingen waar investeerders naar uit kunnen kijken voor de komende jaren en we allemaal fantasieën over hebben.

Google heeft de fantasie rond de Google-bril en daarna waarschijnlijk zelfs een WC-bril. Dit bedrijf weet alles van iedereen en wat dat betreft moet ik oppassen met mijn short op dit fonds maar sowieso moet ik oppassen met mijn short want na de cijfers spoten ze omhoog.

Op 805,45 dollar wordt het een long; gelukkig is het nog niet zo ver.

Nokia heb ik al een tijd niet meer in positie en daar ben ik blij om want, de cijfers van dit bedrijf vielen toch wat tegen. Ze hopen dat de Lumia een enorm succes wordt, maar de concurrentie in deze sector is groter dan ooit.

In Blackberry heb ik ook geen positie en ook dit fonds is technisch nog steeds aan het verzwakken. Wel een leuk fonds om een richting te kiezen want een beweging gaan we zien.

IBM was altijd mijn lievelingsshort maar door mijn pijnlijke ervaring met Google durfde ik even niet mijn grafiek te volgen. We zien wel weer dat niets menselijks me vreemd is, want juist IBM ging flink onderuit. Ik hoop op een rebound zodat ik alsnog short kan.

Ebay is ook een mooie verkoop, de klassieke technische analisten wachten nog even op een officiële trendbreuk maar de Twindicator heeft reeds een short staan. De cijfers vielen tegen in mijn optiek.

Amazon heeft wel vermoeidheidsverschijnselen en ja we hebben een verkoopsignaal maar echt onderuit wil het nog niet. Ik heb een turbo short en wacht rustig af.

Intel zit ik nog wel long, we hebben daar technisch en fundamenteel koopsignalen.

Kortom deze week wordt weer spannend, we zien veel grote bewegingen na de cijfers terwijl ik altijd dacht dat je daarom als bedrijf indicaties afgaf om dit juist te vermijden. Apple kon wel eens positief worden maar niets is zeker in deze wereld.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 april 2013 19:39
    Vandaag long Apple positie ingenomen. De grafiek is dramatisch, falling knife, met een laatste versnelling vorige week. Maar het is dusdanig negatief dat zelfs geen klein lichtpuntje te ontdekken is in de grafiek. Als er morgen nabeurs ook maar iets meevalt in de presentatie van de cijfers en vooruitzichten dan is de kans groot op een 10% stijging. Het is een gok. Daarnaast denk ik dat Samsung teveel opgehemeld wordt.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links