Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lift mee met de bende van 7

Wall Street lift mee met de bende van 7

Er is een bende van zeven op Wall Street actief, bekend onder de naam Magnificent 7. Deze groep laat ijzersterke koersprestaties zien. De aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Meta/Facebook, Alphabet/Google, Nvidia en Tesla hebben de rest van de beurs voor een belangrijk deel op sleeptouw kunnen nemen.

De Magnificent 7-aandelen hebben alle een link met Artificial Intelligence (AI). Beleggers verwachten klaarblijkelijk dat AI-bedrijven het heel goed doen en sterk zullen groeien.

De beurswaarde van deze groep aandelen is in 2023 met meer dan 100% opgelopen. Dat is twee keer zo veel als de, toch al prima, prestaties van de Nasdaq Composite-index.

Dat het thema AI achter deze uitmuntende prestaties zit, zien we het best bij Nvidia, het belangrijkste bedrijf in deze sector. De afgelopen maanden heeft Nvidia het beeld bepaald. Dit jaar is de beurswaarde van Nvidia met 220% opgelopen.

De andere zes doen het ook uitstekend, maar iets minder goed dan Nvidia. Dit zijn de individuele koerswinsten van de Magnificent 7 sinds begin dit jaar:

  • Microsoft: +40%
  • Alphabet: +50%
  • Apple: +51%
  • Amazon: +60%
  • Tesla: +117%
  • Meta: +165%
  • Nvidia: +220%

Deze keer beoordeel ik de langetermijngrafieken van de Magnificent 7-aandelen. Technisch zijn bijna alle aandelen uit de deze groep uitgebroken.

Nvidia nadert eerste langetermijnkoersdoel

Nvidia Corp. heeft met de doorbraak boven de koerstop van eind 2021 rond $346 de krachtige stijgende trend gevalideerd. Het eerste berekende koersdoel ligt rond de weerstand van $520.

Zolang Nvidia hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje positief. Steun ligt op $346,44 (top van november 2021).

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde laat een stijgende trend zien. Dit wijst op een positieve technische conditie. De stijgende trend van de B.O.B.-indicator (blauwe lijn) geeft betere prestaties aan als we het aandeel vergelijken met de rest van de markt.

Aandeel Nvidia koers


Meta knalt omhoog

Meta beweegt in een zeer krachtige rally. De fors hogere koersbodems die ruim boven de voormalige koerspieken worden gevormd, zijn het bewijs van gretige kopers in de markt.

Zolang deze positieve trend zich voortzet, mag verdere koersstijging worden verwacht. Eerste koersdoel ligt rond weerstand $384,33 (top van 3 september 2021). Om het positieve technische plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun $288,30 (bodem van 24 juli) intact blijft.

Het stijgende 200-daags voortschrijdend gemiddelde van Meta wijst op een positieve technische conditie. De B.O.B. van Meta stijgt en suggereert betere prestaties dan de rest van de markt.

Aandeel Meta koers


Tesla draait stationair

Op korte termijn ligt de koers even stil. Maar op lange termijn is het technische plaatje van Tesla prima. Het aandeel is positief gedraaid nadat de koerspiek rond $217,50 opwaarts werd doorbroken. Ook is de dalende trend verlaten. Overigens is het eerste koersdoel rond weerstand $314,67 (gevormd op 19 augustus 2022) wel genaderd. Dit kan wat winstnemingen uitlokken. Om het positieve plaatje intact te laten, is het van belang dat de steun op $217,50 (top van 14 februari) intact blijft.

Bij Tesla beweegt de 200-dagenlijn opwaarts. Dit signaleert een positieve technische conditie. De stijgende B.O.B.-indicator geeft betere prestaties aan vergeleken met de rest van de markt.

Aandeel Tesla koers


Amazon.com

Het technische plaatje van Amazon.com draait langzaam opwaarts. Ten eerste is de dalende trend verlaten. Bovendien is er rond $88,12 (de bodem van 17 maart) een eerste hogere bodem neergezet.

Amazon.com koerst nu richting de weerstand op $146,57 (gevormd op 19 augustus 2022).

Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van Amazon.com tendeert opwaarts. Dit wijst op een positieve technische conditie.

Amazon.com doet het beter dan de markt, getuige de opwaartse trend van de B.O.B.-indicator (blauwe lijn). Die vergelijkt het koersverloop van een aandeel met het marktgemiddelde.


Apple heeft het luchtruim gekozen

Apple heeft het luchtruim gekozen nadat de toppen van begin dit jaar rond $182,94 werden gebroken. Dit bevestigt de stijgende trend. Apple is nu wel in uncharted territory gekomen.

Apple kan verder omhoog richting $240 (berekend koersdoel). Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun $182,94 (top van begin 2022) intact blijft. Het volgende vangnet ligt rond $143,90 (de bodem van 2 maart).

Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde laat een sterk opwaarts verloop zien. Dit wijst op een fraaie technische conditie. Ook de B.O.B. loopt flink op en geeft aan dat Apple veel beter presteert dan de rest van de markt.

Aandeel Apple koers


Alphabet is uitgebroken

Het technische plaatje van Alphabet is uitstekend. De uitbraak boven de koerspieken rond $110 heeft een bodemformatie opwaarts voltooid. Er is naar boven ruimte richting de weerstand op $152,10 (all-time high van 4 februari 2022).

De neerwaartse trend is verlaten en nu heeft Alphabet ook nieuwe, hogere koersbodems gevormd. Bij een daling onder steun $115,83 (bodem van 14 juli) zou het beeld bij Alphabet verzwakken. De volgende steun ligt dan rond $103,27 (de bodem van 25 april).

Het stijgende 200-daags voortschrijdend gemiddelde wijst op een sterke technische conditie. De opwaartse trend van de B.O.B.-indicator (blauwe lijn) suggereert bovendien dat Alphabet beter blijft presteren dan de markt.

Aandeel Alphabet koers


Microsoft nog niet uitgebroken

Microsoft Corporation heeft binnen de opwaartse trend weerstand $349,66 (gevormd op 22 november 2021) bereikt. De stijgende fase wordt gecontinueerd zodra Microsoft Corporation boven de weerstand weet te breken.

Na een uitbraak boven weerstand $349,66 wordt $506,12 het volgende opwaartse koersdoel. Dan mag men verdere koersstijging verwachten. Microsoft Corporation heeft pas steun rond $275,37 (bodem van 24 april). De 200-dagenlijn van Microsoft Corporation laat een stijgende trend zien. Dit geeft een positieve technische conditie weer.

De B.O.B. loopt omhoog en geeft aan dat Microsoft Corporation beter presteert dan de rest van de markt.

Aandeel Microsoft koers

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden.

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Gerelateerd

Reacties

138 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 2 augustus 2023 08:04
    Dit gaat een boel shit opleveren.

    'Fitch downgraded the United States to AA+ from AAA, citing fiscal deterioration over the next three years and repeated down-the-wire debt ceiling negotiations that threaten the government’s ability to pay its bills.'

    gr
  2. forum rang 5 Zonnestraal 2 augustus 2023 08:04
    quote:

    Smurf In het Berenbos schreef op 2 augustus 2023 08:01:

    Goedemorgen,

    Als er 1 schaap over de dam is.
    'Fitch cuts US credit rating to AA+; Treasury calls it 'arbitrary''

    gr
    Ja heel slecht nieuws voor Amerika. Maar de beurs reageert er nauwelijks op daar in Amerika. Mag wel een paar procent vanaf vandaag
  3. MrMarket 2 augustus 2023 08:21
    AEX hield nog moedig stand, mede door chippers. Afgelopen nacht kwam AMD met cijfers die in de prik waren, niets spectaculairs dus. Herhaalde de potentie (overhypt op dit moment in mijn ogen) van AI en daarom stond op een gegeven moment +6% after hours. Zodra het kwartje valt dat het op dit moment een hype is, gaan ook de chippers een stuk down. Mijn KD was een daling naar 90 van BESI, maar bij 95 doe ik mijn shorts eruit. Ze houden heel goed stand. Daarnaast, hou de US10Y in de gaten, zou ook zomaar de nasdaq100 luiken open kunnen duwen als ze eens boven de 4.05 kunnen uitbreken.

    Succes vandaag allen, shorts vanaf 792 en 788 zijn er pre market uit, zit nog met 500 stuks gekocht op 781 die ik nog even behoud. Benieuwd of de 780-777 het gaat houden.

    Toegevoegd: Ook Prosus hield de AEX in het zadel, maar de Chinese stimulus talks and promises lijken nu ook even uitgewerkt..
  4. forum rang 6 Silk 2 augustus 2023 08:24
    quote:

    Smurf In het Berenbos schreef op 2 augustus 2023 08:04:

    Dit gaat een boel shit opleveren.

    'Fitch downgraded the United States to AA+ from AAA, citing fiscal deterioration over the next three years and repeated down-the-wire debt ceiling negotiations that threaten the government’s ability to pay its bills.'

    gr
    Laatste keer dat dat gebeurde was 5 augustus 2011 … always count … en opletten … history rhymes
  5. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 2 augustus 2023 08:56
    quote:

    Zonnestraal schreef op 2 augustus 2023 08:04:

    [...]

    Ja heel slecht nieuws voor Amerika. Maar de beurs reageert er nauwelijks op daar in Amerika. Mag wel een paar procent vanaf vandaag
    Goedemorgen,

    De 'beurs' wordt gedragen door Black Rock en Vanguard enz.
    Deze hebben de gewoonte om de eerst 24 uur niet te doen..

    Gr
  6. forum rang 6 Toerist 2 augustus 2023 09:02
    quote:

    MrMarket schreef op 2 augustus 2023 08:21:

    AEX hield nog moedig stand, mede door chippers. Afgelopen nacht kwam AMD met cijfers die in de prik waren, niets spectaculairs dus. Herhaalde de potentie (overhypt op dit moment in mijn ogen) van AI en daarom stond op een gegeven moment +6% after hours. Zodra het kwartje valt dat het op dit moment een hype is, gaan ook de chippers een stuk down. Mijn KD was een daling naar 90 van BESI, maar bij 95 doe ik mijn shorts eruit. Ze houden heel goed stand. Daarnaast, hou de US10Y in de gaten, zou ook zomaar de nasdaq100 luiken open kunnen duwen als ze eens boven de 4.05 kunnen uitbreken.

    Succes vandaag allen, shorts vanaf 792 en 788 zijn er pre market uit, zit nog met 500 stuks gekocht op 781 die ik nog even behoud. Benieuwd of de 780-777 het gaat houden.

    Toegevoegd: Ook Prosus hield de AEX in het zadel, maar de Chinese stimulus talks and promises lijken nu ook even uitgewerkt..
    vind dat BESI idd zeer goed blijft liggen, verwacht jij echt een KD van rond de 95?

    zit nl. met een paar K's aan verkochte besis met een GVK van 108,80 die ik dus ooit zal moeten terugkopen,mvg
  7. forum rang 6 ttroo 2 augustus 2023 09:08
    Down grade is een logisch gevolg van de astronomische uitbreiding van de Amerikaanse schuld. Financierders horen daar hun fair share voor te krijgen. Een tekort van ee 60 a 80% naar een ruime 120% welke hoger en hoger gaat, dan loop je veel meer risico als financierder van Amerikaanse schulden.

    Het is eerder een trigger voor de correctie dan game over. Een stukje meer rente betalen heeft wel wat impact maar zeker niet signficant extra. Het triggert de Westerse Wereld wel na te denken over hun financiele systeem. Eeuwig uitdijend op schuld is wellicht niet het beste. Maar ze gaan gewoon verder daarmee. Do not worry.

    Gisteren gingen banken aardig lager. Er is daar nog steeds veel ruimte voor flink lagere koersen. VIXie brak gisteren nog niet uit. Onder de 14.1 gebleven. Vandaag wordt het 13.9 bij slot. Er over is een goed teken. En al zijn de voortekens zeer positief, de VIX heeft bizar lang laag gelegen.

    U waardeert ook bizar. AMD bijvoorbeeld. Tijdens beurs + 3%. Nabeurs tegen de +4%. Oftewel +7%. Voor wat? Omdat ze het vorige kwartaal quitte heeft gespeeld? Sterker nog AMD maakt ook gebruik van de Apple truc. Ze laten u weer achter met wat mindere fundamentals. En als waardering: +7%!

    Zowiezo doen ze het niet goed, want ze moeten zowiezo een 4 a 5% hogere winst maken om alleen de inflatie tegemoet te komen voor de share holders. Die hebben immers ook hogere kosten voor hun living.

    Alles kan flink lager. Vele fondsen. Niet alleen banken.

    Snap back to reality, OHH! there goes gravity. Macro economisch maakt u het steeds slechter dit half jaar. Als u met vuur speelt, kunnen Grote Vlammen ontstaan. Part of the game.

    Let's Party - Fitch downgrade the USA. DJ. Give me a beat. A real beat. A beat to reality.
  8. MrMarket 2 augustus 2023 09:47
    quote:

    Toerist schreef op 2 augustus 2023 09:02:

    [...]

    vind dat BESI idd zeer goed blijft liggen, verwacht jij echt een KD van rond de 95?

    zit nl. met een paar K's aan verkochte besis met een GVK van 108,80 die ik dus ooit zal moeten terugkopen,mvg
    Ja eerlijk gezegd wel, een normaal dipje van 10% van de ATH regio 105-110 brengt ons al in die richting. Bij de cijfers werden ze ook ' gered ' door absurde stijgingen van ASMI en in mindere mate ASML. AI hype icm rente stijging en normale pullback van tech zou hier in mijn opinie wel voor moeten kunnen zorgen.

    Ben ook erg benieuwd naar Amazon en Apple donderdag. Zou ook een trigger kunnen zijn want die hebben geen ''AI excuus''
  9. forum rang 6 Toerist 2 augustus 2023 09:50
    quote:

    MrMarket schreef op 2 augustus 2023 09:47:

    [...]

    Ja eerlijk gezegd wel, een normaal dipje van 10% van de ATH regio 105-110 brengt ons al in die richting. Bij de cijfers werden ze ook ' gered ' door absurde stijgingen van ASMI en in mindere mate ASML. AI hype icm rente stijging en normale pullback van tech zou hier in mijn opinie wel voor moeten kunnen zorgen.

    Ben ook erg benieuwd naar Amazon en Apple donderdag. Zou ook een trigger kunnen zijn want die hebben geen ''AI excuus''
    ok,bedankt voor je uitleg
138 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links