Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Damrak feest verder aan vooravond cijferseizoen

Slotcall 13 juli 2023: Beursfeestje gaat verder

Het beursfeestje van woensdag werd vandaag nog eens dunnetjes over gedaan. De AEX- en Midkapindex telden slechts een handvol dalers.

Het was een risk-on dagje volgens de boekjes. Vooral chip- en andere techfondsen lagen er goed bij, met winsten van zo'n 3% voor ASMI en Besi en 1,4% voor ASML. De dalers zijn te vinden in de defensieve hoek: verzekeraars, Unilever en Ahold Delhaize. Vooral ASR viel uit de toon met een koersdaling van 1,8% zonder aanwijsbare reden. De meevallende Amerikaanse CPI, dat vandaag een vervolg kreeg met afvlakkende producentenprijzen, heeft wat druk van de ketel gehaald.

De Midkap werd aangevoerd door Just Eat Takeaway (+2,7%) dat deze week een mooie rally heeft ingezet.

Het vormt een mooie opmaat naar het nieuwe cijferseizoen dat morgen traditiegetrouw wordt afgetrapt door enkele Amerikaanse grootbanken.

Inflatie valt mee, maar geen reden tot rentepauze

Dat was een fijn meevaller, die Amerikaanse inflatie die gistermiddag werd gepubliceerd. De CPI steeg op jaarbasis met 3%, waar 3,1% was verwacht. Het ligt nog een stukje boven de inflatiedoelstelling van 2%, maar komt wel aardig in de richting. De kern-CPI, waar de volatiele energie- en voedselprijzen buiten beschouwing zijn gelaten, daalde ook, maar die 4,8% is nog wel echt te hoog voor de Fed om de benen op tafel te leggen, zo denkt de markt.

Volgens de zogeheten FedWatch-tool van CME Group is een renteverhoging met een kwartje op 26 juli nog steeds een gelopen race. De kans hierop wordt ingeprijsd op 94,9%. Als we ervan uitgaan dat dit een gegeven is, dan wordt de kans dat de rente later dit jaar nog verder omhoog gaat ingeschat op zo'n 60%. Hierover zijn de meningen dus wat meer verdeeld.

Ook Martin Crum van de IEX Beleggersdesk verwacht dat er nog minimaal één renteverhoging in het vat zit:

Vandaag bleek ook de stijging van de producentenprijzen af te vlakken. Op zowel maand- als jaarbasis stegen de prijzen met 0,1%, terwijl op meer was gerekend. Vorige maand bedroeg de stijging op jaarbasis nog 0,9%.

ECB is nog niet klaar

Ook de ECB lijkt nog niet klaar te zijn met het traject van renteverhogingen. Beleidsmakers vrezen een loon-prijsspiraal, zo bleek vandaag uit de notulen van de laatste vergadering in juni. Hier is nog meer werk aan de winkel: een inflatie van 6,1% en een kerninflatie van 5,3% liggen nog mijlenver af van de doelstelling van 2%. En de prijzen van diensten laten nog helemaal geen daling zien.

Toch is een renteverhoging bij de volgende beleidsvergadering nog geen gelopen race. Maar mochten nog donkerder wolken boven de economie samenpakken, dan valt een rentepauze niet uit te sluiten, zo liet de Griekse ECB-beleidsmaker Yannis Stournaras zich ontvallen. Het wordt dus toch spannend.

OPEC en IEA geven wisselende signalen over oliemarkt

De Opec en het Internationaal Energieagentschap (IEA) publiceerden vandaag hun maandrapporten over de oliemarkt. Ze gaven verschillende signalen af. De OPEC verhoogde de prognose voor de groei van de vraag naar olie voor 2023 met 100.000 vaten, door vooral een sterke vraag uit Azië.

Het IEA verlaagde juist de prognose met 220.000 vaten per dag, al zal de totale vraag volgens de onderzoekers dit jaar wel op een record uitkomen. De prognose voor de vraag in 2024 ging wél omhoog.

De olieprijzen lagen er vandaag ook verdeeld bij.

Amerikaanse banken trappen cijferseizoen af

Het Amerikaanse cijferseizoen wordt morgen écht afgetrapt met de cijferrapportages van vier megafinancials: JP Morgan, Wells Fargo, BlackRock en Citigroup. Hier wordt met spanning na uitgekeken. In de lente lagen diverse middelgrote banken, waaronder Silicon Valley Bank, in de kreukels. Maar de 23 grootste banken slaagden onlangs met glans voor de stresstest, dus de vooruitzichten zijn wat gunstiger.

Voor technisch analist Royce Tostrams reden om de technische plaatjes van Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley en Wells Fargo er nog eens bij te pakken, en die stemmen hem niet pessimistisch.

Na de dip in maart zijn verdere koersdalingen uitgebleven. Sindsdien bewegen veel bankaandelen zijwaarts, maar daar kan zomaar verandering in komen. Met de cijfers in aantocht lijken diverse bankaandelen de malaise van zich af te schudden en ligt een voorzichtige opleving op de loer. Hier kunt u het hele verhaal lezen.

Reuters blikt alvast vooruit op de cijfers van morgen. De financiële markten kijken vooral naar de impact van de hogere rente en een dreigende afvlakking van de economische groei. Het persbureau adviseert u vooral te letten op:

  • blootstelling aan commercieel vastgoed en dan met name leningen in de kantorenmarkt
  • de impact van hogere depositorentes op de winsten
  • de fee's van zakenbanken voor hun diensten op het gebied van fusies en overnames en beursgangen
  • de rentemarge: zit deze in de lift?
  • personeelsbestand: in hoeverre is in de kosten gesneden en wat zijn de vooruitzichten?

10 bedrijven om in Q3 in de gaten te houden

Bloomberg maakt elk kwartaal een update van een lijst van bedrijven die beleggers in de gaten moeten houden. De lijst voor het derde kwartaal bevat zes aandelen die positief kunnen verrassen, en vier die misschien gaan tegenvallen. Voor wie benieuwd is:

BASF als laatste der Mohikanen met winstalarm

Na Croda International, Lanxess en natuurlijk DSM-Firmenich kwam gisteravond het Duitse BASF met een winstwaarschuwing. En wat voor een. Aanvankelijk rekenden de Duitsers op een omzet in Q2 van circa €19,4 miljard, maar dat wordt nu zo'n €17,3 miljard. De Ebit (het bedrijfsresultaat) slonk zelfs met 57%. De prognose voor heel 2023 gaat ook flink omlaag. De omzet zal nu naar verwachting uitkomen op een bandbreedte van €73 - €76 miljard, waar eerst op €84 tot €87 miljard was gerekend. Het chemiebedrijf heeft last van lagere prijzen en verkoopvolume.

Die winstwaarschuwing is rijkelijk laat, vindt IEX-analist Martin Crum. Maar het was voor hem geen volslagen verrassing.

Of de kou hiermee uit de lucht is, kunt u lezen in deze analyse. De schade voor het aandeel BASF valt vandaag mee: de koers daalde met 0,6%. Branchegenoot DSM-Firmenich was immuun voor dit nieuws, gelet op de koersstijging van 2,8%.

Oproep: heeft u vragen voor de IEX BeleggersPodcast?

Morgen is het vrijdag en dat betekent dat er weer een nieuwe IEX BeleggersPodcast wordt opgenomen. Lezersvragen zijn welkom. Dus heeft u iets interessants dat u wilt voorleggen aan beurswatcher Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts, laat dan een berichtje achter in de comments, onderaan dit artikel.

Wall Street vliegt na inflatiecijfers

De lager dan verwachte inflatie stemde beleggers gisteren al euforisch. Vandaag kwamen daar, zoals gezegd, meevallende producentenprijzen bovenop. Verder bleek het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering onverwacht te zijn gedaald. Die cocktail van goed nieuws leidt tot groene beurskoersen op Wall Street.

Twee bedrijven kwamen alvast met cijfers: PepsiCo en Delta Airlines. Ook zij wisten de markt te verrassen. Delta Air Lines boekte een recordomzet en -winst in het tweede kwartaal. De cijfers overtroffen de marktverwachtingen en het aandeel zit derhalve 0,6% in de lift.

Pepsi (+0,8%) kwam helemaal met een goednieuwsshow: betere cijfers dan verwacht, een nieuwe outlookverhoging voor zowel de omzet als de winst per aandeel en het bedrijf houdt vast aan het plan om dit jaar voor $1 miljard aan aandelen in te kopen en voor $6,7 miljard aan dividend uit te keren.

ExxonMobil (-1,1%) krijgt beleggers niet op de banken voor de overname van Denbury, een specialist in de exploratie van koolwaterstoffen. De oil major telt hiervoor $4,9 miljard neer en het is de grootste overname in zes jaar.

Netflix en Microsoft

Netflix ligt er vandaag goed bij, in lijn met andere techfondsen. Het aandeel noteert dit jaar al ruim 50% in de plus en wordt getrakteerd op de ene koersdoelverhoging na de andere. Analist Niels Koerts van de IEX Beleggersdesk begint wat hoogtevrees te krijgen. Is het aandeel nog koopwaardig? Of is het tijd voor winstnemingen?

Verder is de overname van Activision Blizzard door Microsoft een stap dichterbij, nu de federale rechtbank het verzoek van de Federal Trade Commission (FTC) tot een tijdelijke blokkade heeft afgewezen. Toch is de kou nog niet helemaal uit de lucht, omdat de FTC nog hoger beroep wil aantekenen. Ook heeft de toezichthouder zelf nog een onderzoek lopen.

Wat de impact van dit nieuws is op het koersdoel en advies voor Microsoft van de IEX Beleggersdesk, leest u hier.

Rentes denderen omlaag

De lange rentes duiken vandaag omlaag. De Amerikaanse zit weer onder de 4% nu de inflatiedruk steeds verder afneemt.

De brede markt

  • De AEX schrijft 0,9% bij. Dat is iets beter dan de DAX (+0,8%) en de CAC (+0,5%) en veel beter dan de Bel20, die 0,1% moest prijsgeven.
  • De CBOE VIX-index (volatiliteit) valt in een steeds diepere slaap. Vandaag daalt deze met 2,5 punten naar 13,29.
  • Wall Street koerst als volgt: S&P 500 +0,6%, Dow 30 +0,1% en techindex Nasdaq zelfs +1,2%.
  • De euro stijgt hard (+0,6%) en noteert inmiddels weer boven de 1,10 ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Om precies te zijn op 1,1193.
  • De goudprijs leek aanvankelijk iets te profiteren van de zwakkere dollar, maar staat op het moment van schrijven 0,1% in de min op $1.954,98 per troy ounce.
  • Voor de olieprijzen geldt hetzelfde. Eerder op de dag groene borden, maar nu schommelen ze rond het vorig slot: Brent +0,1% en WTI -0,1% per vat.
  • Voor beleggers in bitcoin is het een prachtige dag. De munt stijgt maar liefst 1,7% in waarde en noteert nu $30.889,22.

Verder op het Damrak

ASMI en Besi zetten hun zegetocht voort. JET klimt al de hele week. En DSM-Firmenich - dat zelf al eerder met een winstalarm naar buiten kan - trekt zich niets aan van de winstwaarschuwing van BASF.

  • Arcadis heeft namens een joint venture een order binnengehaald van het Amerikaanse leger, van naar schatting $25 miljoen. Het maakt weinig indruk op beleggers: het aandeel koerst 0,2% hoger.
  • Een forse outlookverlaging van Twentse waterfilteraar NX Filtration slaat in als een bom: de koers keldert met 5,4% bij relatief hoge volumes.
  • Volgens Bloomberg bestudeert Shell de toekomst van de duurzame energie-tak, waarbij naar verluidt diverse opties op tafel liggen, waaronder verzelfstandiging en gedeeltelijke verkoop. Maar het is nog pril. De koers zat een groot deel van de dag in de lift, maar moest op het slot 0,2% prijsgeven.
  • ABN Amro (+0,3%) en ING (+0,8%) leken te profiteren van een koersdoelverhoging van Deutsche Bank. Beide banken staan ook bij hun concurrent op de kooplijst.
  • Prosus (+2,8%) liftte mee met de koersstijging van Tencent eerder deze dag in Hongkong.
  • Aalberts (-1,1%) corrigeerde licht na de koersstijging van 4% op woensdag.
  • JDE Peet's (+1,4%) wist juist wat te herstellen van het verlies van gisteren.

Adviezen

ABN Amro sleept drie koersdoelverhogingen binnen en Wolters Kluwer een hele dikke.

  • Ahold: naar €32,95 van €31,20 en kopen - JPMorgan
  • ABN Amro: naar €19,30 van €17,80 en houden - RBC
  • ABN Amro: naar €23 van €22 en kopen - Deutsche Bank
  • ABN Amro: naar €21 van €20,70 en kopen - UBS
  • ING: naar €17 van €16 en kopen - Deutsche Bank
  • Wolters Kluwer: naar €92 van €80 en houden - Deutsche Bank

Agenda vrijdag 14 juli: Cijferseizoen barst los...

... althans in de VS, waar enkele grootbanken hun boeken openen. Of vooruit, ook een klein beetje in Nederland, want ook kantorenbelegger NSI presenteert cijfers. Maar beleggers lopen zich hier vooral warm voor de cijfers van ASML, komende woensdag.

Er staan naast de cijfers van NSI enkele macro-economische cijfers op de rol, die voor kennisgeving aangenomen zullen worden. Rond en vlak na de middagboterham barst het los op Wall Street.

Hierbij voor de volledigheid de hele agenda:

  • 07.00 uur: NSI, halfjaarcijfers
  • 11.00 uur: EU, handelsbalans, mei
  • 12.00 uur: VS, BlackRock, cijfers tweede kwartaal
  • 13.00 uur: VS, Citigroup, cijfers tweede kwartaal
  • 13.00 uur: VS, JPMorgan Chase, cijfers tweede kwartaal
  • 13.00 uur: VS, Wells Fargo, cijfers tweede kwartaal
  • 13.00 uur: VS, United Health, cijfers tweede kwartaal
  • 14.30 uur: VS, importprijzen, juni
  • 16.00 uur: VS, 'kleine' consumentenvertrouwen (gemeten door de Universiteit van Michigan), juli

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 09 mei Beurs zoekt naar triggers: wordt dat Besi, Tesla of toch weer de Fed? 2
  2. 08 mei AEX houdt 900 punten waarschijnlijk niet vast, zorgen Ahold, Pharming en SBM voor spektakel? 2
  3. 07 mei Slotcall: AEX eindigt boven 900 punten, maar Exor feest niet mee 1

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Lebigfellow 13 juli 2023 19:24
    Podcast vraag: Beste heren, de afgelopen weken word ik lastig gevallen door mijn bank met vragen over mijn vermogen. Vragen die worden gesteld zijn: Hoeveel vermogen heeft u en bij welke banken? Heeft u vermogen in het buitenland? Heeft u een tweede huis, enz.? Dit alles in het kader van de wet tegen het witwassen. Ik heb geweigerd om deze vragen te beantwoorden omdat dat een commerciële bank niets aangaat. Als Nederlander heb ik één keer per jaar de plicht om mijn vermogen op te geven en hoe dat verdeeld is en dat is aan de belastingdienst. Ik heb desbetreffende bank dan ook doorverwezen naar de belastingdienst. Wat vindt u hiervan en heeft u daar ook mee te maken gehad?
  2. speedy0070 13 juli 2023 19:44
    Banken zijn hun klanten aan het onderzoeken om witwas de bestrijden en dergelijke dingen.
    Kwam ik dus ook tegen met de ING die onderzoek is gestart de keffers. Zullen dus pech hebben want
    ik heb alles zo wit als sneeuw. Ja je word er natuurlijk wel een beetje ziek van als je moet verklaren wat je
    met je eigen poen doet. Is te gek voor woorden. Komt echt niet klantvriendelijk over hoor.

    Wat betreft het feestje op de beurs : Zie ik dus niks van!! Ze willen met alle geweld naar de 820 maar... zullen bedrogen uitkomen.
    Elon Musk gaf ook al aan dat de echte AI nog ver weg is en zelfs misschien nooit zal komen. Dus tech drijft weer op de bubbel. een gezonde 700 op het bord zou niet verkeerd zijn maar ik vrees erger hoor.
    Laat je niet in de luren leggen door de greedy boys.
    Recessie is op komst en zal er wezen!! Dus niks gezond voor een beurs.
  3. Rattovic 13 juli 2023 20:01
    Podcast:
    Is het een idee om AJ en Niels te laten strijden tegen Wouter? Fundamenteel en markt versus kiek op de grafiek?
    Dat jullie een jaar lang fictief (of met echt geld) wekelijks laten zien wat jullie doen om je vermogen toe te laten nemen?
    Bijvoorbeeld 2500 EUR startkapitaal op 1-8-2023 met wekelijks 100 storting op beider account.
    Wie heeft er meer op 1-8-2024?

    Lijkt mij echt gaaf om wekelijks te volgen namelijk!!
    Enne, ga vooral zo door:-)
  4. forum rang 7 Just lucky 13 juli 2023 20:03
    quote:

    Lebigfellow schreef op 13 juli 2023 19:24:

    Podcast vraag: Beste heren, de afgelopen weken word ik lastig gevallen door mijn bank met vragen over mijn vermogen. Vragen die worden gesteld zijn: Hoeveel vermogen heeft u en bij welke banken? Heeft u vermogen in het buitenland? Heeft u een tweede huis, enz.? Dit alles in het kader van de wet tegen het witwassen. Ik heb geweigerd om deze vragen te beantwoorden omdat dat een commerciële bank niets aangaat. Als Nederlander heb ik één keer per jaar de plicht om mijn vermogen op te geven en hoe dat verdeeld is en dat is aan de belastingdienst. Ik heb desbetreffende bank dan ook doorverwezen naar de belastingdienst. Wat vindt u hiervan en heeft u daar ook mee te maken gehad?
    Prima antwoord, mij zijn deze vragen ook gesteld omdat ik regelmatig geld tussen accounts overboekte.
  5. forum rang 4 midjj 13 juli 2023 21:12
    quote:

    Lebigfellow schreef op 13 juli 2023 19:24:

    Podcast vraag: Beste heren, de afgelopen weken word ik lastig gevallen door mijn bank met vragen over mijn vermogen. Vragen die worden gesteld zijn: Hoeveel vermogen heeft u en bij welke banken? Heeft u vermogen in het buitenland? Heeft u een tweede huis, enz.? Dit alles in het kader van de wet tegen het witwassen. Ik heb geweigerd om deze vragen te beantwoorden omdat dat een commerciële bank niets aangaat. Als Nederlander heb ik één keer per jaar de plicht om mijn vermogen op te geven en hoe dat verdeeld is en dat is aan de belastingdienst. Ik heb desbetreffende bank dan ook doorverwezen naar de belastingdienst. Wat vindt u hiervan en heeft u daar ook mee te maken gehad?
    Een vergelijkbaar antwoord heb ik eerder ook bedacht om van de ellende af te zijn, maar helaas. Het traineren, dreigen en zuigen van de bank ging vrolijk verder, beginnend met een officiële brief na een week of 2, waarin gedreigd werd 'de relatie te zullen herzien' m.a.w. je rekening na verloop van tijd te zullen sluiten. Je bank is niet bevoegd jouw gegevens van de belastingdienst op te vragen en in te zien namelijk, je zult ze dan toch echt moeten informeren.

    Wat wellicht meer kans van slagen heeft -banken blijven zeuren dat ze wettelijk gezien jou moeten doorlichten- is ze te wijzen op hun afgelegde bankiers-eed. M.a.w. je begrijpt dat je bank zich aan de huidige regelgeving moet houden en dus aan hun controleplicht, maar dat geeft ze geen volmacht om maar lukraak van alles op te vragen en te controleren. Het moet naar redelijkheid gebeuren, waarin er ook veel belang moet worden gehecht aan het klantenbelang.
    Google maar op bankiers-eed, daar liggen jouw kansen om terug te slaan. Banken jagen nu massaal op onschuldige burgers (lees makkelijke doelwitten), terwijl ze vrijwel machteloos staan tegen de echte criminaliteit. Het jagen op burgers geeft ze nog een beetje het idee dat ze 'iets' doen.... Ik moest op een gegeven moment zelfs enkele transacties van een paar tientjes gaan toelichten! Na het woord bankiers-eed te hebben gebruikt, was ik van het gezeur af.
  6. forum rang 7 jan de vakman 13 juli 2023 22:11
    Op de zomervakantieborrel sprak ik onze directeur, over zijn opmerkingen over chap, en AI,, in de Bloknote, hij heeft een hele andere mening dan Musk en denk dat het net zo zal gaan, als met de komst van de mobiel en de komst van internet, dus op termijn giga meer gebruik, ze pakken het nu al stevig aan op kantoor!!
  7. Henk06 13 juli 2023 22:17
    quote:

    speedy0070 schreef op 13 juli 2023 19:44:

    Banken zijn hun klanten aan het onderzoeken om witwas de bestrijden en dergelijke dingen.
    Kwam ik dus ook tegen met de ING die onderzoek is gestart de keffers. Zullen dus pech hebben want
    ik heb alles zo wit als sneeuw. Ja je word er natuurlijk wel een beetje ziek van als je moet verklaren wat je
    met je eigen poen doet. Is te gek voor woorden. Komt echt niet klantvriendelijk over hoor.

    Wat betreft het feestje op de beurs : Zie ik dus niks van!! Ze willen met alle geweld naar de 820 maar... zullen bedrogen uitkomen.
    Elon Musk gaf ook al aan dat de echte AI nog ver weg is en zelfs misschien nooit zal komen. Dus tech drijft weer op de bubbel. een gezonde 700 op het bord zou niet verkeerd zijn maar ik vrees erger hoor.
    Laat je niet in de luren leggen door de greedy boys.
    Recessie is op komst en zal er wezen!! Dus niks gezond voor een beurs.

    Dat wordt wel vaker gezegd, en er zullen nog wel eens recessies en of stevige koersdalingen volgen. Dit kan echter ook nog zo een aantal jaren duren.
    Ik leg nu de beurzen hoog staan wel minder in en spaar meer cash op in het geval er wel een (stevige) recessie volgt.
  8. Drufeltje 14 juli 2023 04:12
    quote:

    speedy0070 schreef op 13 juli 2023 19:44:

    Banken zijn hun klanten aan het onderzoeken om witwas de bestrijden en dergelijke dingen.
    Kwam ik dus ook tegen met de ING die onderzoek is gestart de keffers. Zullen dus pech hebben want
    ik heb alles zo wit als sneeuw. Ja je word er natuurlijk wel een beetje ziek van als je moet verklaren wat je
    met je eigen poen doet. Is te gek voor woorden. Komt echt niet klantvriendelijk over hoor.

    Wat betreft het feestje op de beurs : Zie ik dus niks van!! Ze willen met alle geweld naar de 820 maar... zullen bedrogen uitkomen.
    Elon Musk gaf ook al aan dat de echte AI nog ver weg is en zelfs misschien nooit zal komen. Dus tech drijft weer op de bubbel. een gezonde 700 op het bord zou niet verkeerd zijn maar ik vrees erger hoor.
    Laat je niet in de luren leggen door de greedy boys.
    Recessie is op komst en zal er wezen!! Dus niks gezond voor een beurs.
    Te laat ingestapt?
  9. forum rang 4 StoplossBurner 14 juli 2023 10:31
    Podcast vraag: Er wordt veel aandacht besteed aan gespreid inleggen, zowel qua tijd als aandelenkeuze voor de opbouwfase van je vermogen. Echter ben ik vooral benieuwd hoe je het risico en rendement bij het afbouwen van je vermogen in je pensioenfase zo goed mogelijk beheerd? Ook daar zou spreiding prettig zijn? Wat voor strategieën zijn hiervoor? En hoe past dat in de Nederlandse fiscale mogelijkheden in de afbouwfase van je pensioen(beleggings)rekening? Voor de opbouwfase zijn de regels onlangs flinks verruimd; tot wel 38.000,- per jaar kan aftrekbaar ingelegd worden.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links