Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Hallo, is daar iemand?

Tweede Pinksterdag, bloedheet, Amerika dicht... Nee, het moet gek lopen wil dit de Meest Opwindende Beursdag Van Het Jaar worden. Zeg nooit nooit op de beurs en met al ongeleide projectielen binnen de EU al helemaal. Let wel op dat bij lage omzetten er zeker bij kleine(re) fondsen snel grote koersschokken zijn

Toch is er goed nieuws voor actieve beleggers en handelaren. RBS' Erik Mauritz tipte mij vrijdag dat u vanaf vandaag van 8:00 tot 18:30 in AEX-turbo's kunt handelen. Hij was ook zo sportief te vertellen dat dit ook bij ABN Amro kan. ING met haar sprinters en Citigroup en Commerzbank met hun speeders volgen vast.

Hoe kan dat nou, denkt u misschien. De AEX loopt toch van 9:00 tot 17:30-17:40 uur? Klopt, maar die AEX-turbo's zijn gebaseerd op de AEX future, de FTI. Die loopt iedere dag zelfs door door tot 22:00 uur, maar het is mij vooralsnog nog onduidelijk waarom u dan niet tot die tijd kunt handelen. Maar dit is al heel wat.

Geen zin :-)

Goed, vandaag mag u dus vergeten: non-beursdag. Deze week is de Europese agenda in feite leeg. In de VS zijn er de tweede helft van deze week de ISM Index en arbeidsmarktcijfers. Verder bepaalt mogelijk nieuws uit Griekelanland (polls voor de verkiezingen) en Spanje (bankenzeperds) waarschijnlijk weer het sentiment.

Nou, al met al niet mijn meest spectaculaire, geïnspireerde en infotieve Voorbeurs ooit, maar u moet het er maar even mee doe vandaag. Ik heb ook wel eens geen zin, hoor :-) Tot morgen, dan begint de beursweek pas echt.

  • Ik ben helemaal verbaasd, de futures openen stralend. Verzin een goede reden, zou ik zeggen
  • Kleine plusjes in Azië. Alleen Jakarta gaat out of the blue dik -4% onderuit, ik weet niet waarom
  • EUR/USD zou zijn opgelopen doordat de Griekse radicale partijen het minder goed doen in de polls?! Het zal
  • Goud, zilver en oliebenchmarks WTI en Brent doen leuk mee
  • De Bund future daalt, maar zou dat gezien de aandelenkoersen wel wat enthousaister mogen doen. Ziet u trouwens dat de tienjaarsrente Nederlandse bijna net zo laag is als de Amerikaanse: 1,79% om 1,74%. De Duitse doet 1,37%. Waar gaat dit nog over? Ik zeg irrational exuberance...

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

  • 09:00 Reesink: 6,00 euro ex-dividend
  • 09:00 Stern: 1,00 euro ex-dividend

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Blijft vreemd... Afgaande op het Amerikaanse beurssentiment zou er een flinke rally in moeten zitten. Al maandenlang eigenlijk. Weliswaar worden beleggers iets optimistischer, maar de beren en neutralen zijn nog altijd ver, ver in de meerderheid.

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 mei 2012 16:07
    Wat die turbo's betreft: er is een fundamenteel verschil tussen 'baseren op' en 'afdekken met'.
    Als de banken van dit instrument een helder product willen maken voor gewone mensen, zullen ze dat moeten leren inzien. Dan zullen ze dat niet moeten brengen en beschouwen als een vermomde future.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links