Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rotatie zet door

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:00 Europese beurzen op poleposition
  2. 16 mei Op Chinese aandelenbeurzen breekt de zon door 55
  3. 15 mei Europese banken trekken én feesten op de haussekar 32

Reacties

167 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 4 mei 2022 01:20
    Maar volgens mij was het een hele open vraag - wat vindt iemand van koper? Zoiets.
    Dan wellicht specifieker zijn, inclusief koersdoelen dan er bij. Maar ga je dan voor een technisch antwoord of een fundamenteel antwoord? Die kunnen zeker afwijken en welke is dan een goed antwoord en welke een fout antwoord? Puur interesse, geen kritiek.

    Voor mij zeggen weerstanden en bodems heel weinig en heel veel. Als de markten (flink) hoger of (flink) lager willen, dan zijn weerstanden en bodems voor mij redelijke pizza weerstanden en bodems. Tuurlijk zijn het richtlijnen voor mij en tuurlijk is de ene bodem of weerstand sterker dan de anderen.

    Zelf kijk ik niet naar al die weerstanden / bodems. Beter gezegd in het begin van de tijd kijk ik er niet naar. Naarmate de tijd begint op te raken, kijk ik er wel meer naar maar de tijd blijft voor mij de aller belangrijkste factor. Ik kijk in tijd en dan vooral de tijd in de handelsmeter. En of het dan een 4% of een 10% wordt, dat merk ik wel. Tuurlijk wil ik een 10%, maar als de tijd aardig om is bij een 4% dan is de tijd aardig om. Maar dat kan ook bij een 2% of bij een 10% en zelfs bij een licht negatieve % zijn. In alle gevallen betekent dat voor mij dat ik dan de posities sluit. Ongeacht de grote van het percentage hoger of lager. In zeer veel gevallen ben ik zelfs al een paar dagen uit voordat de top in de handelsmeter bereikt wordt als ik long zit en een paar dagen uit voordat de bodem in de handelsmeter bereikt wordt als ik short zit, want dat laatste stukje top en bodem is voor mij lastiger te bepalen. Want een expected bodem / top kan uitgesteld worden. Over het algemeen met maximaal een aantal dagen (2 a 3). En die dagen blijf ik dan liever cash zitten. Het uitstellen komt dan door nieuws a la Komt er een raket uit Noord Korea, komt er een positieve of een negatieve headline over een bedrijf of over een land of van een centrale bank te voorschijn? Heeft China wel of niet geniest? Het risico reward op dat laatste stukje kan soms heel groot zijn, maar ik vind het simpelweg te risicovol voor mij, omdat het uitstellen van de top en de bodem met een aantal dagen een groot vraagteken is, voor mij veel te afhankelijk van bepaalde personen, instellingen, bedrijven, landen, die dan wat roepen. Dat doe ik ook, maar markten luisteren veel beter naar die bepaalde personen instellingen etc. Dat laat ik liever aan de aller specialisten over. De tijd in de handels meter geeft over het algemeen zeer keurig de bodem of de top aan. Dus die volg ik zeer trouw.

    Overigens op mijn eigen social media gebruik ik wel weerstanden / bodems. Wordt altijd zeer veel gelezen. Ik geef beide kanten dan aan. Aangezien vele van mijn lezers en leesters moeite hebben met de tijd, geeft ik aan of ze in een bodem zitten of in een top. Dat helpt ze heb ik duidelijk aan de reacties gemerkt. Wel leuk hoor, ik kan het zeker aan bevelen om dat te doen. Ik heb followers uit de hele wereld. Leuk om ook contact met ze te hebben.

    Nog ff mijn analyse van de Grote Nasdaq fondsen:
    Alphabet, Microsoft, Apple, Nvidia, Tesla, Meta. Ik heb zeer veel vertrouwen in ze. H O G E R.
    Amazon. Bodem op vrijdag? En daarna een flink koersherstel.
  2. forum rang 6 ttroo 4 mei 2022 01:40
    Als u denkt TTROO - je opent en sluit continue je posities. Scherp opgemerkt!
    Ik bedoel de richting. Bodem in de handelsmeter betekent dat ik aan het traden bent in longs en een positie aanhoudt in longs. Top in de handelsmeter betekent dat ik aan het traden bent in shorts en een positie aanhoudt in shorts. Maar posities aanhouden is voor mij een stuk kleiner geworden. Traden ligt mij veel beter. Ik schreef het volgens mij een aantal postings eerder: TTROO blijft de hele beursweek longs koper.
  3. forum rang 7 PietKeizer 4 mei 2022 07:33
    quote:

    Fat behind the curve schreef op 3 mei 2022 22:05:

    @ handy

    Ik weet nie wat ik zie..

    Wat een F*cking Schande dit Liverpool..!!

    En dan die van Dijk..> Aanvoerder met van die bewegende Armpjes en maar schreeuwen..

    Ik geloof niet dat de andere Spelers zijn (mis) Communicatie begrijpen..

    Thiago Silva en Terence Trent Arnold géén schim van zich zelf..

    Wel jammer! maar ga dan ook niet mee in dat INTIMIDATIE-Voetbal van een paar..

    Lokale Spanjaarden wat jij..?! ;)
    ik weet niet of dat zwaaien van Virgil er toe bijgedragen heeft, maar : eindstand 2-3 lol
167 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links