Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoezo niet transparant?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 maart 2012 14:42

    quote:

    Orca schreef op 5 maart 2012 12:34:

    Dat geldt óók voor die rare Citi-omweg van je via Duitsland trouwens.
    Wat is toch steeds dat gezeur over die Citibank rekening van Interactive Brokers in Duitsland?

    Elke keer kom daar je weer op terug. Het is bekend dat Todays het handels platform van Interactive Brokers gebruikt. Wat is er op tegen dat deze internationale club 1 internationale rekening gebruikt om hun Europesche Euro klanten hun rekening te laten funden?

    Je denkt toch zeker niet dat een Nederlandse rekening 'beter' zou zijn of 'transparanter', of wel soms?

    Ik ben trouwens geen klant van Todays, maar wel bij Interactive.
  2. Henk Snaph 5 maart 2012 14:56
    quote:

    de breker schreef op 5 maart 2012 12:22:

    Ik ga eens even googelen op ritske en oim om te kijken wat voor mensen dat zijn. Zag m wel voorbijkomen bij Harry Mens tijdje geleden.....en daar komen in principe alleen maar oprechte, eerlijke en transparante bedrijven........
    Ik hoop van harte voor ons dat dit laatste sarkastisch bedoeld was........
    Als dergelijke personen werkelijk bij Harry mens waren begrijp ik Cees niet dat hij met ze in zee gaat.

    henks
  3. [verwijderd] 5 maart 2012 15:17
    Ritskes is dus baas van het onvolprezen Antonov. Harry Mens, Antonov, hmm...

    "
    artikel
    15:30 woensdag 20-10-2010 | Nieuws
    door: redactie | bron: ANP
    Top Antonov schakelt door in België
    Het in België genoteerde fonds Opportunity Investment Management plc (OIM) wordt bijna volledig bestuurd door de top van versnellingsbakkenbouwer Antonov. Dat blijkt uit de website van de onderneming.



    AMSTERDAM (AFN) - OIM, het vroegere Algo Vision waarvan de notering in maart 2007 werd geschrapt omdat het bedrijf niet aan zijn verplichtingen voldeed, kreeg op 30 september 2010 een beursnotering in Brussel.

    Chairman bij OIM is Jos Haag, bestuursvoorzitter van het in Amsterdam genoteerde Antonov. Zijn rechterhand daar, interim-financieel directeur Mory Motabar heeft de positie van financieel directeur bij OIM in handen. Bestuursvoorzitter van het bedrijf is Marius Ritskes. Hij is via investeringsfonds Quivest grootaandeelhouder van Antonov.

    Het bedrijf OIM omschrijft zichzelf in het prospectus van de beursgang eind september als een 'Holding Company' waarvan de belangrijkste handelsactiviteiten uitgevoerd worden door onderdeel Fleischhauer Ingenieur-Büro GmbH & Co KG.

    OIM is meerderheidsaandeelhouder van dat Duitse bedrijf en houdt volgens de website een belang van 95,6 procent. Fleischhauer levert services, ontwerp en implementatie van technische oplossingen voor IT, veiligheidstechnologie, media- en electrotechnologie door heel Duitsland.

    Volgens Jos Haag, de topman van Antonov en chairman van OIM, hebben de werkzaamheden van hem, maar ook die van Antonov's interim-cfo Motobar, voor OIM geen invloed op de ontwikkelingen van Antonov. ,,Ik ben altijd betrokken geweest bij meerdere bedrijven, heb nooit een 1-op-1-verhouding gehad. Er is tijd om andere dingen te doen. Daar komt bij dat ik al vier jaar betrokken ben bij Fleischhauer''.

    Volgens Haag zijn OIM, zijn OIM en Antonov ,,volstrekt verschillend''. Er is volgens hem geen verband tussen de twee, zo gaf hij desgevraagd aan. ,,Ze hebben geen verhoudingen met elkaar. Het enige verband is dat wij gezien worden als mensen die de capaciteiten hebben om zo'n bedrijf te leiden'', zo zei hij. Volgens Haag zal OIM in de toekomst acquisities plegen om ,,de onderneming verder uit te bouwen''.

  4. [verwijderd] 5 maart 2012 16:39
    Beste Orca,

    Mijn ervaring is dat mailen en tweets vaak tot verwarring leiden, dus ik vind de uitnodiging van Frank/Cees zo gek nog niet. Het is daarna aan jou wat je er van vind en wat je hiermee wil doen. Nu is het alleen maar wijzen en beschuldigen, vaak ligt de waarheid in het midden en in een persoonlijk gesprek kom je daar eerder achter als via mails/tweets.
  5. Orca 5 maart 2012 16:53
    Contra, toevallig denk ik dat dat wel beter en transparanter (en tevens makkelijker voor de klant) zou zijn. Today's zit in NL, Citi zit ook in NL, maar de gelden moeten via een Duitse Citi-rekening. En dat terwijl Today's wordt gecontroleerd door AFM (niet BaFin), zoals op hun eigen site te lezen is. Een deel vd verslaglegging onttrekt zich dus aan AFM, DNB, DSI, MinFin, omdat de geldstroom buiten NL loopt wat totaal onnodig is. Dat is relevant, want Interactive is Amerikaans, Today's is Nederlands (ff los van vriendje Ritskes met z'n Belgische avonturen), maar de bankrekening zit in Duitsland, en dan nog bij een niet-Duitse bank die óók vestigingen in NL heeft.

    Killer, ik beschuldig helemaal niet, ik wijs wel, zijn 2 aparte zaken. Als ik Zola van achteren had geheten had ik beschuldigd, maar zo heet mijn achternaam niet. En ik hoef nergens iets mee te doen, maar wat ik doe (en Cees doet) dient wel open en bloot te worden besproken op het forum waar hijzelf begon met vingerwijzen en "beschuldigen".

    Cees, dit snap ik niet "wettelijk verbonden is hier niets over te zeggen". Los vd typo, wat bedoel je met verbod? Wat is d'r verboden? Doel je op vergelijkende reclame, want dat is n.i.e.t. verboden?
  6. Orca 5 maart 2012 17:19
    k2es, ik heb geen motieven anders dan transparantie. Heb geen belang in Binck, noch Today's, noch Interactive, noch Citi.
    Juridisch ligt dit heel listig dus ik hou me op de vlakte, bovendien ben ik die transparantie discussie niet begonnen maar de koene bestrijder van onrecht Cees zelf. Transparantie is meer dan wat Cees vorige week al aanstipte, heb daar eerder vandaag al iets over gezegd. Cees kan best voor zichzelf opkomen, alhoewel ik vind dat ie dat totnogtoe niet heel overtuigend doet.
    Het laatste dat ik wil is iemand beschadigen en al helemaal iemand die an sich lovenswaardig bezig is qua produkten en prijs, tegen de big boys ook nog. Mijn punt is dat produkt/prijs sec niet zaligmakend is, er is geen reward zonder risk, en ik som wat risico-factoren op (red flaggs in mijn optiek). Wat jij/jullie ermee doen moet je zelf weten. Transparantie stoelt op eerlijkheid immers.
  7. [verwijderd] 6 maart 2012 00:35
    Leuk onderwerp Mifid. Als je als broker verplicht bent meerdere beurzen aan te bieden, dan stijgen je beurskosten aardig hard. Er zijn nogal wat MTF's, Dark Pools en Grey Venues.

    Ik denk dat je alles per situatie moet bekijken. Alles aansluiten is toch onmogelijk.

    Chi-X
    Turquoise
    Equiduct
    Turqoise
    Bats Europe
    Bats US

    Instinet
    SmartPool
    ITG)
    Liquidnet
    NYFIX Millennium
    Pulse Trading BlockCross
    RiverCross
    Pipeline Trading System
    LX Liquidity Cross
    BNP Paribas
    BNY ConvergEx Group
    Citi Dark
    CrossFinder
    Fidelity Capital Markets
    GETCO - GETMatched
    Goldman Sachs SIGMA X
    Knight Link, Knight Match
    DBA(Europe), SuperX ATS (US)
    MLXN
    Morgan Stanley
    Nomura NX
    UBS Investment Bank
    Ballista ATS Ballista Securities
    BlocSec
    Daiwa - DRECT
    BIDS Trading - BIDS ATS
    LeveL ATS
    International Securities Exchange
    NYSE Euronext
    BATS Trading
    Direct Edge
    Swiss Block[citation needed]
    Nordic@Mid[citation needed]
    Chi-X
    Turquoise
    Equiduct
    Turqoise
    Bats Europe
    Bats US

  8. [verwijderd] 9 maart 2012 11:15
    Toeval ?

    Uitzending 11 maart 2012
    Harry spreekt met Marius Ritskes van Opportunity Investment Management (OIM) en Cees Smit van Today’s Beheer & Brokers. Marius Ritskes vertelt over OIM dat sinds 2010 genoteerd is op Euronext Brussel. OIM investeert in solide en innovatieve bedrijven, deze ondernemingen zijn veelal beursgenoteerd. “Door de inbreng van kennis, kapitaal en beurservaring realiseert OIM een waardevermeerdering van haar investeringen”, aldus Marius Ritskes. “Aandeelhouders van OIM profiteren hiervan doordat de waardestijging van de deelnemingen direct ten goede komt aan de aandeelhouders van OIM.” Een van de investeringen is een participatie in Today’s Beheer & Brokers waarmee onlangs een LOI is getekend
  9. [verwijderd] 9 maart 2012 13:36
    Beste Orca,

    Bedankt voor je strijdvaardigheid. Ik ben van mening dat onder valse voorwendselen van de IEX redactie (het plaatsen van een e-mail adres van een Quivest werknemer, wat overigens gewoon op internet te vinden is) het door mij geplaatste draadje over de handel en wandel van de heer Marius Ritskes verwijderd is. Cees Smit heeft natuurlijk hier een vinger (vriendjes) in de pap. Nu Cees geld van OIM PLC (Marius Ritskes) krijgt, hebben ze er geen belang bij dat de waarheid boven tafel komt. In mijn ogen is de heer Ritskes een dood ordinaire crimineel geworden, die de grenzen opzoekt en overschrijd. Door slimme constructies ontsnapt hij met zijn bedrijven aan toezicht. Als er bijvoorbeeld bij Antonov er iets doorheen gedrukt moet worden, nodigen ze alleen de aandeelhouders in Engeland uit onder het mom van, in Engeland is de primary listing. www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/articl...

    Willen andere mensen nader kennismaken met de heer Ritskes, lees dan het Antonov forum. Maar er is hoop, Marius Ritskes treedt voor de 2e keer in korte tijd op in Business Class. En je weet hoe het met de vele oplichters daar afgelopen is.
  10. smith&jones 9 maart 2012 15:00
    Voor iedereen die via OIM net zo lekker afgedroogd wil worden als bij antonov is gebeurd: dit draadje is interessant leesvoer: leerzaam, entertainend en wellicht besluit u dan op een leukere manier van uw geld af te komen...

    www.iex.nl/Forum/Topic/1257265/1/Anto...

    de participatie van OIM in Today's is overigens ongeveer van dezelfde orde als die van een drugsbaron die een belang in een vliegveld neemt: drie keer raden waar dat voor dient...

    S&J
  11. Julian247 11 maart 2012 17:01
    we kunnen er niet omheen dat OIM via Fleischghauer, wat gewooen een degelijk duits bedrijf is, 15 cent per aandeel verdient. Als vriend Marius dan ook nog eens via Harry Mens wat geld ophaalt met zn zerobond-obligatie geef ik hem toch maar het voordeel van de twijfel.

    t is mij wel een raadsel wat ie met Today's van plan is.
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links