Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: meer risico pensioenfondsen goed

Welke dividendrijke ondernemingen gaan uitkeren of verhogen, meer risico zou pensioenfondsen goed doen, we lenen ons suf en de media hebben het weer gedaan.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 164,18. Vandaag staat er een heeeeele kleine min op het bord, maar de trend is nog altijd opwaarts. Meer hier.

Voor dividendliefhebbers
Dividendaandelen doen het niet zo goed als dividendliefhebbers zouden willen. "Since the start of 2012, so-called “dividend aristocrats”, companies that have increased their pay-outs for the past 25 years, have lagged the S&P with a rise of 4.9 per cent," aldus de FT. In 2012 kan het dividend echter wel sneller stijgen dan de bedrijfswinsten. Kom maar op.

Meer risico pensioenfondsen
Pensioenfondsen kunnen beter presteren als ze straks in het nieuwe pensioenstelsel risicovoller mogen beleggen, aldus het FD.

Nog meer pensioenen
Bernard van Praag en Ekko Smith doen op Me Judice een poging het pensioengat van Nederland te verklaren.

Sparen, nee lenen
Volgens het CBS lenen Nederlanders meer. In 2011 hebben we samen een half miljard euro meer geleend dan in het jaar ervoor. We betalen bovendien meer voor deze leningen., onder andere via de creditcard. Meer via NRC.

Chinezen willen emigreren
Kijk, mooi die steeds rijker wordende Chinezen, maar dan worden ze ook steeds veeleisender. Ze willen dus een beter woonomgeving, betere luchtkwaliteit, beter eten en een goede shool voor hun kids. En waar vinden ze die? Juist, buiten China, aldus de WSJ.

Media hebben het gedaan
Kijk, het is allemaal de schuld van de media, dat beleggers zulke beroerde rendementen halen. Piet particulier stapt namelijk pas in als de records op de voorpagina's van de grote bladen staan. En das natuurlijk te laat, aldus Business Insider.

Wat kost een president?
Wat kosten de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Wat nou crisis, vraagt Lukas Daalder zich af op zijn blog. Wellicht dat ze dit ook eens moeten uitrekenen voor Sarko?

Lukas Daalder

Obama zingt de blues
En om even bij het verkiezingscircus te blijven...Democraat of Republikein; in Nederland hebben we gelukkig meer keus. Maar een president die zo leuk kan zingen, die hebben we jammer genoeg niet.
(link via BNR)

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  2. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  3. 06 mei Must read: "I hope I come next year"

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links