Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pimco: high yield in opkomst

Pimco ziet high yieldbedrijven uit opkomende markten als relatief aantrekkelijk, ze zijn beter in staat door de negatieve omstandigheden te laveren dan hun ontwikkelde tegenhangers. De opkomende markten profiteren van grotere politieke flexibiliteit, lage financieringsbehoefte, gezondere begrotingen en aanhoudende economische groei.

Het is van belang dat beleggers de uitdagende macro-processen kennen, die de opkomende markten beïnvloeden en kunnen onderscheiden in welke bedrijven geïnvesteerd kan worden, stelt Pimco. Het afgelopen halfjaar viel de economische activiteit terug en werden de opkomende markten meegezogen met de macro-uitdagingen, zoals hoge inflatie, krappere liquiditeit en de discussie of China een harde of zachte landing zal maken. In dat sentiment hebben obligaties in de opkomende markten zich relatief sterk gehouden.

Brigitte Posch, Executive Vice President van Pimco, is ervan overtuigd dat de credit fundamentals en de relatieve waardering van de opkomende markten sterk blijven. Veel high-yieldbedrijven uit opkomende markten waren in staat om na de crisis van 2008/2009 schulden af te bouwen. Dit geeft hen een sterker uitgangspunt bij de huidige tegenwind hun tegenspelers uit de ontwikkelde economieën.

Verder is Pimco van mening dat het herfinancieringsrisico laag blijft in de komende twee jaar. In 2010 en 2011 hebben high-yieldbedrijven hun groei al voor gefinancierd. Deze beperkte financieringsbehoefte moet steun bieden aan de private sector in opkomende markten.

Ook wijst Posch erop dat de eigen obligatiemarkten in de opkomende landen nog niet volgroeid zijn. Mochten de financieringsvoorwaarden krapper worden op de internationale kapitaalmarkten, dan biedt dit de kans dat de thuismarkten een financieringsbron voor high-yieldbedrijven uit opkomende landen worden.

Over het algemeen zijn de balansen van high yieldondernemingen sterk. Maar krappere kredietverlening kan wel de kans op faillissement laten groeien. Daarom moeten beleggers goed onderscheiden. De prestaties van high yieldondernemingen uit de opkomende markten blijven achter bij die van hun tegenspelers uit ontwikkelde economieën. Dit biedt een opwaarts potentieel voor deze beleggingscategorie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Het is tech en geeft nu ook dividend
  2. 22 mei Must read: Beursoptimisme is terecht
  3. 21 mei Must read: Chinese aandelen zijn dit jaar de winnaars

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links