Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Indonesië wint slag om de crisis

In een tijd waar vooral sprake is van afwaarderingen van kredietwaardigheid, vormt Indonesië de tevreden uitzondering. Gisteren werd het land door kredietbureau Moody's opgewaardeerd tot de status ‘investment grade’. Anthony Michael, head of fixed income Asia Pacific bij Aberdeen Asset Management, noemt de opwaardering in een persbericht op de opwaardering 'long overdue'. "Internationale beleggers zijn nog altijd onderwogen in de fixed income markten in de Aziatische regio. Ondanks de recente volatiliteit, geldt deze onderweging ook in de lokale valutamarkten in de regio."

Als het aan Michael ligt, heroverwegen beleggers vandaag de dag hun portfolio en wijken ze uit naar de kansrijke Aziatische regio, en naar Indonesië in het bijzonder. Michael zag de kansen van het land duidelijk al eerder dan Moody's de erkenning uitsprak. "Indonesische autoriteiten slagen er al langer in de economie van het land succesvol te bestieren, wat naar verwachting komend jaar tot een daling van het bnp tot onder 25% leidt. Ook in turbulente tijden als deze blijft de groei van de Indonesische economie sterk, zo rond 6-6,5%," beredeneert Michael.

Hij vervolgt zijn lofrede op het land. "De robuuste kracht en gezonde staat van Indonesië, net als andere landen in de regio, staat in schril contrast tot de financiële situatie waar verschillende Europese landen zich in bevinden. Juist die verslechtering op de markten van ontwikkelde landen zorgt er voor dat beleggers in fixed income voor dat zij hun beleggingen in ontwikkelde markten zouden moeten heroverwegen,” stelt Michael. Ze zouden er goed aan doen om tegelijkertijd eens in het bijzonder te kijken naar fixed income beleggingen in Azië, voegt hij daar aan toe.

De huidige onderweging vindt de Schotse vermogensbeheerder duidelijk onterecht, gezien de positieve lange-termijn en structurele fundamenten van de regio. Toch is Michael in zijn betoog met name uitgesproken positief over beleggen in Indonesië, en voelt zich in die overtuiging duidelijk gesterkt door Moody’s opwaardering.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 09:50 Must read: Goudrally verklaard
  2. 17 mei Must read: zachte landing nog steeds mogelijk
  3. 16 mei Must read: Dit zijn de plannen van de nieuwe regering

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links