Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Odin: Overleven en aandelen kopen

Na een moeilijk jaar voor stockpickers - beleggersdie bedrijven grondig bestuderen om de beste koopjes te vinden - gloort er hoop aan de horizon, schrijft Odin Fund Management. Volgens hen is dit dan ook het moment voor langetermijnaandelenbelegers om de te 'cherry picken'.

Onzekerheid
Onzekerheid is de gemeenschappelijke deler voor de verschillende gebeurtenissen in 2011. Als resultaat daarvan is het volgens Odin lastig om argumenten te vinden die pleiten voor de weg omhoog voor verschillende markten. Sterker nog, er is alle reden om te verwachten dat er meer komt van wat er in 2011 voorbij is gekomen. De onzekerheid en volatiliteit blijven in 2012. Niet in de laatste plaats door de politieke perikelen rondom de euro. Politici hebben de markten meermalen teleurgesteld.

Aandelenrally
Een oplossing voor de schuldencrisis kan een scherpe rally van aandelenkoersen betekenen. Odin schrijft ook dat we niet moeten vergeten dat belangrijke structurele (euro)hervormingen, zullen zorgen voor betere omstandigheden dan vroeger. Dit is de basis voor groei en meer welvaart in Europa.

Een tweede factor van belang zijn de ontwikkelingen in China. Zal het land een kleine of juist een grotere vertraging in de economische groei zien. Wat ook een rol in het politieke klimaat speelt is de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de invloed van de campagne op de outlook.

Optimisme
Volgens Odin geven de fundamentele omstandigheden van bedrijven waarin zij beleggen reden tot optimisme. Als voorbeeld noemen ze de het schuldenniveau. Dit ligt beduidend langer dan in de periode rond 2008, toen de aandelen in een glijvlucht naar beneden zaten. Omdat veel negatief nieuws verwerkt is in de koersen, is de huidige beursprijs van veel individuele bedrijven geen goede weergave van de echte waarde.

Ondanks het feit dat de eerste maanden van 2012 uitdagend zullen zijn overleven we het wel, aldus Odin. Dit is het moment voor langetermijnbeleggers om hun positie in aandelen te vergroten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  2. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  3. 06 mei Must read: "I hope I come next year"

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links