Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

O'Neill: BRICs blijven sterk

De Europese economische groei valt in 2012 tegen. Jim O’Neill, voorzitter Goldman Sachs Asset Management, blikt in de eerste Viewpoints van dit jaar terug op 2011 en spreekt zijn verwachtingen uit voor 2012. Het afgelopen jaar was moeilijk te analyseren. Dat is gedeeltelijk te verklaren door het feit dat de S&P aan het einde van het jaar met 1257,60 vrijwel gelijk was aan het niveau aan het einde van 2010.

Tot nu toe vallen de berichten mee. Het verwachte slechte nieuws over Europa blijft uit, net zoals de downgrades van verschillende landen. Aandelen deden het beter gedurende de feestdagen en het begin van 2012. Volgens O’Neill is de vooruitblik voor 2012 dan ook te voorzichtig. In tegenstelling tot over Europa, is de zakenbank over het Amerikaans herstel juist positiever. O’Neill verwacht namelijk dat het negatieve effect van de eurocrisis op de VS beperkt blijft. Cijfers van zowel de VS als China, Korea en zelfs Duitsland zijn beter dan verwacht.

O’Neill verbaast zich er over dat veel commentatoren de BRICs lijken te hebben afgeschreven. Landen als China zullen het komende decennium minder hard groeien dan de afgelopen tien jaar, maar het belang voor de mondiale economische groei is alleen maar groter geworden. De gemiddelde wereldwijde groei zal dit decennium gemiddeld 4,3% zijn. Dat is veel hoger dan de afgelopen dertig jaar, en wordt veroorzaakt door de BRICs en enkele van de N11-landen. Deze laatste groep zal waarschijnlijk sterker groeien dan het afgelopen decennium. O’Neill verwacht dat vooral Mexico het goed zal doen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  2. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  3. 06 mei Must read: "I hope I come next year"

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links