Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Is de eurocrisis over?

Hebben we de eurozone-bodembel gemist? Rouwende Koreanen, de Draghi-trade en akelige vooruitzichten voor koper.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 148,34. Het rendement over de laatste maand bedraagt +0,67%.

Eurocrisis: zou hij gewoon al over zijn? 
Als Saab en Kim-Jong-Il de belangrijkste headlines vande dag zijn, dan betekent dat vooral dat er even geen paniek over de eurozone is. Sterker, Business Insider vraagt zich af of de crisis stiekem niet gewoon, eh, over is? 

Draghihandel
Reden voor het euro-optimisme is onder andere het plotselinge enthousiasme voor perifere leningen. Dat heeft alles te maken met wat Bartjens in het FD de "Draghi-trade" noemt. Hoogrentende obligaties in Zuid-Europa kopen en dan snel stallen bij de ECB. 

A Copper Carol 
Geheel in kerstsfeer zet FT Alphaville "the ghost of copper future" boven een samenvatting van de kopervisie van de ervaren grondstoffenvolger Simon Hunt. Conclusie: wegwezen uit koper de komende paar jaar, want de prijzen gaan sterk dalen. 

Lex Dura 
Sinds Lex Hoogduin DNB de rug toekeerde nadat hij de opvolgingsstrijd had verloren van Klaas Knot, ontpot hij zich tot een alomtegenwoordig en interessant commentator. Zo breekt hij in een interview met Me Judice - dat lijkt te zijn afgenomen in de Large Hadron Collider van CERN - een lans voor scherper macro-economisch toezicht door centrale banken. 

De week voor kerst 
Voor wat het waard is: deze week - de week voor kerst - is historisch gezien een prima beursweek. Althans in Amerika en over de hele lange termijn gezien. Bespoke cruncht de numbers en komt op een postief aandelenrendement van gemiddeld 0,43% over de laatste 10 jaar, 0,81% over de laatste 20 jaar en 0,51% over de laatste 50 jaar. Het slechte nieuws is dat we met een AEX van +0,7% om 13:00 uur vandaag die winst nu al geheel op zak hebben. 

Return the Greek Marbles! 
Een lang en fraai betoog van komiek/acteur/schrijver/classicus Stephen Fry: nadat Groot-Brittannië zich (in zijn ogen) belachelijk heeft gemaakt ten overstaande van Europa, is het tijd voor een bijzonder gebaar in het Olympisch jaar. Waarom geeft het British Museum de Griekse kunstschatten die het bezit niet terug aan de noodlijdende Grieken?

Het verdriet van Noord-Korea
Nog even Kim-Jong-Il. Noord-Koreanen laten zien dat rouwen ook strak in gelid kan. Nou ja, zolang ze maar geen gekke dingen doen.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 09:55 Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  2. 06 mei Must read: "I hope I come next year"
  3. 03 mei Must read: Sell in May?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links