Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: schade Deutschland

Bundesbank vreest schade, Groot-Britannië in moeilijkheden, Lagarde bang voor depressie, Fitch verlaagt status banken, Amerikanen en Aziaten op overnamepad en negeer top 10 lijstjes.

IEX Fonds 40
Veelal rode cijfers voor IEX Fonds 40. De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 149,09. Dit resulteert in een negatief rendement van -8.88% in 2011.

Bundesbank vreest schade Duitsland
Hulp van het Internationaal Monetair Fonds is volgens de Duitse centrale bank, de Bundesbank, schadelijk voor Duitsland. Duitsland levert momenteel de grootste financiële bijdrage voor het herstel van de EU. Wanneer het IMF geld gaat investeren, dan zullen zij, volgens internationale regelgeving, straks als eerste hun geld terugkrijgen.

Groot-Brittannië in moeilijk parket
De veto die de Britse premier Cameron vorige week uitsprak lijkt gevolgen te hebben voor Groot-Brittannië. Verschillende landen lieten hun ongenoegen al blijken en nu laat ook Frankrijk zich horen. De Franse minister van Financiën laat weten dat hij zich zorgen maakt over de Britse economie maar ook andere maatregelen lijken Groot-Brittannië ten deel te vallen.

Lagarde bang voor depressie
IMF voorzitter Christine Lagarde geeft aan dat de Europa niet in zijn eentje voor de oplossing van de Europese schuldencrisis kan zorgen. Volgens Lagarde moeten andere landen hulp bieden om samen tot een oplossing te komen. Gebeurd dit niet, dan zou een depressie zoals in 1930 mogelijk zijn.

Fitch verlaagt status zeven banken
Ook kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn pijlen gericht op verschillende internationale banken. Donderdagavond maakte het bedrijf bekend dat de status van zeven international banken verlaagt. Onder meer Goldman Sachs en Deutsche Bank behoren tot de slachtoffers. Meer via FD.

Amerikanen en Aziaten op zoek
Zware economische tijden zorgen voor lagere waarderingen van bedrijven. Lage waarderingen zorgen uiteindelijk weer voor overnamekansen. Zo zijn Amerikaanse en Aziatische naarstig op zoek naar overnamekandidaten.

Negeer top 10 lijstjes!
Alle lijstjes in de Must Read van gisteren ten spijt, top 10 aandelen keuzes moeten worden genegeerd. Abnormal Returns geeft je vijf redenen.

Kopen, kopen, kopen!
Interessante grafieken van IEX-collega Lukas Daalder. Veel meer koopadviezen dan verkoopadviezen. Opvallend? Meer via Bespoke.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?
  2. 29 apr Must read: tegenvallende cijfers nu nog harder afgestraft
  3. 26 apr Must read: Tesla heeft een fulltime CEO nodig

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links