Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Yen we can

Bent u een Europese belegger die in deze dynamische markt volatiliteit en risico’s graag zo veel mogelijk beperkt, op zoek is naar aantrekkelijke diversificatie en graag investeert in rendement? Dan moet u vooral in Japanse staatsobligaties (JGB’s) stappen, luidt het advies van BNP Paribas. Volgens de Franse vermogensbeheerder blijven staatsobligaties uit Japan voorlopig voordeel halen uit de safe haven status die de yen heeft.

Japan scoort  als ‘s werelds tweede grootste verstrekker van staatsobligaties bovendien zeer hoog op de liquiditeitsladder, redeneert BNP. Volgens Naruki Nakamura, portfolio manager bij BNP Paribas, hebben verschuivingen op de Japanse markt voor beleggers in Europa slechts een marginaal effect, en zullen op termijn waarschijnlijk vooral winsten de verdere rendabele koers van de yen bepalen.

Zo is Japan nog altijd in het bezit van een handelsoverschot en riante tegoeden aan buitenlandse assets. Daarmee blijft de veiligheid van de yen gewaarborgd, stelt Nakamura in de wekelijkse update van de vermogensbeheerder. Japanse beleggers bezitten nog altijd meer buitenlandse activa dan dat buitenlandse beleggers  Japanse activa in handen hebben. Op basis daarvan verdient Japan de titel ‘world’s largest creditor’.

Bewegingen van de yen worden volgens de portfoliomanager vooral bepaald door externe krachten, en minder door Japanse acties. Derhalve verwacht hij dat de yen zijn langzame uptrend tegenover de euro zal vervolgen, terwijl Japanse beleggers overzeese activa terughalen.  Kortom: beleggers die graag diversificatie in hun portfolio aanbrengen, volatiliteit zoveel mogelijk mijden en van rendement houden, zijn goed af met Japanse staatsobligaties, stelt de beheerder van BNP Paribas.

Daarmee kunnen ze profiteren van de aantrekkelijke eigenschappen van de Japanse obligatiemarkt. Als het aan Nakamura ligt, is dat een hele verstandige keuze.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Voor waarde-aandelen moet je in Europa zijn
  2. 29 mei Must read: Grondstoffen zijn tot nu toe de winnaar van 2024
  3. 28 mei Must read: Nederlandse grootbanken betalen te weinig rente

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links