Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Mistbanken

Beleggen in crisistijd met The Economist, Adieu Trichet, Beurspleinbezetters en de onduidelijke toestand van Europa's banken, die nog steeds Too-Big-To-Fail zijn.

IEX Fonds 40
De breed gespreide fondsenindex IEX Fonds 40 sluit de week in de plus af: +1,25%. De huidige stand is 146,41, het rendement in 2011 bedraagt tot vandaag -10,5%.

Beleggen in crisistijd
Belangrijk coververhaal deze week in The Economist: "Investing in times of crisis". Waar moet je in beleggen als obligatierentes de inflatie niet verslaan en de politiek geen uitweg uit het moeras weet te vinden? Op cash blijven zitten is niet slim, maar wel begrijpelijk, zegt The Economist.

Bye bye, monsieur Trichet
Over drie weken eindigt de ambtstermijn van Jean-Claude Trichet bij de ECB. De Financial Times heeft alvast een afscheidsinterview. Schokkende uitspraken doet de centrale bankier natuurlijk niet - om zijn opvolger niet in de wielen te rijden - maar het gesprek laat wel goed zien waar het volgens Trichet met Europa naartoe moet: "There are more reasons today for the Europeans to unite in economic, financial and monetary fields than there were at the beginning of the 1950s."

Gezondheid banken niet duidelijk
Verrassend is het misschien niet, maar vrolijkmakend al helemaal niet. Het FD meldt dat de ECB en de Europese toezichthouders eigenlijk geen idéé hebben hoe de Europese banken er precies aan toe zijn. Het overzicht ontbreekt en de cijfers zijn niet actueel,

Too. Big. To. Fail.
En om het belang van de gezondheid van banken nog maar eens te benadrukken, laten we op aangeven van Linky Luke het volgende plaatje zien. Als de banken gaan.... 


"RBS meest kwetsbaar"
Om dat nog wat verder te specificeren: de Telegraph - de Britse - meldt na de serie negatieve outlooks voor banken die Fitch gisterenavond uitstuurde dat analisten van Credit Suisse op het moment RBS inschatten als de meest kwetsbare partij in Europa. De bank, al voor 83% in handen van Her Majesty's Government, zou in een nieuwe ronde stresstests rond de 17 miljard pond nieuw kapitaal nodig hebben.

Beurs gesloten, Beursplein bezet
Na de bezetting van Wall Street volgt morgen de bezetting van het Beursplein. Leuk toeristisch uitje voor als u toch gaat winkelen in Amsterdam of u kunt natuurlijk gewoon meedoen. In dat geval vndt u hier wat ideeën voor protestborden. Als u zich daarentegen juist belaagd voelt door de actievoerders is onderstaand plaatje misschien een idee:

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 09:50 Must read: Goudrally verklaard
  2. 17 mei Must read: zachte landing nog steeds mogelijk
  3. 16 mei Must read: Dit zijn de plannen van de nieuwe regering

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links