Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wells Fargo: het gevaar van goud

Een ‘bubbel die op het punt staat om uiteen te spatten’; zo noemt Wells Fargo de huidige goudmarkt. Dankzij de speculatieve vraag van beleggers die de prijs van goud dit jaar tot recordhoogte bracht, is het volgens wachten tot die markt weer inklapt. Zodra de angst van beleggers afneemt, doet de run op de goudmarkt dat namelijk ook.

Analisten van de Amerikaanse bank wijzen op bubbels uit het verleden en hoe het uiteenspatten daarvan de economie ernstig beschadigden. Juist daarom voelen ze zich geroepen om nu de noodklokken te luiden en beleggers te wijzen op de risico’s. Een ounce goud kostte vorige week een recordbedrag van 1,817.60 dollar, nadat beleggers zich massaal op de goudmarkt richtten toen de situatie rondom de Europese en Amerikaanse staatsschulden escaleerde.

Zodra de grootste ‘the world is coming to an end’ angst wat gezakt is, zal de goudmarkt daar meteen de gevolgen van zien. Namelijk: zo hard als beleggers die geen heil zien in andere beleggingen eerder richting de goudmarkt holden, minstens zo rap zullen ze er straks weer vandaan rennen. Het is dat risico op instortingsgevaar – het uiteenspatten van de bubbel – waar Wells Fargo beleggers voor wil waarschuwen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  2. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  3. 06 mei Must read: "I hope I come next year"

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2011 19:02
    '' Zodra de grootste ‘the world is coming to an end’ angst wat gezakt is, zal de goudmarkt daar meteen de gevolgen van zien. Namelijk: zo hard als beleggers die geen heil zien in andere beleggingen eerder richting de goudmarkt holden, minstens zo rap zullen ze er straks weer vandaan rennen. ''.
    Je vergeet dat m.i. dat de verdubbeling van de goudprijs in minder dan jaar tijd gewoon ook een gevolg is van Q1 en Q2 van oom Ben. En niet te vergeten China, dat zijn goudvooraad met tientallen tonnen aan het verruimen is.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links