Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BNP: geen Franse downgrade

Niet alleen president Sarkozy ontkent dat S&P binnenkort een A’tje van de kredietrating van Frankrijk weg zal beitelen, ook de Franse vermogensbeheerder BNP Paribas denkt niet dat la douce France op korte termijn de AAA-status verliest. Woensdag zwalkten de markten naar beneden vanwege slechte geruchten over zowel de Frane kredietstatus als rond Franse banken. Volgens BNP Paribas worden die geruchten alleen als een excuus gebruikt om de markten lager te zetten.

De vermogensbeheerder weet ook te melden dat alle drie de ratingbureaus – S&P, Moody’s en Fitch – hebben bevestigd geen verlaging van de kredietstatus van Frankrijk te overwegen. Op de wat langere termijn sluit BNP Paribas het evenwel niet uit, want zorgen over de Franse tekorten zijn niet uit de lucht gegrepen.  Maar de obligatiemarkt vertoont nog geen tekenen van angst, de rente op 10-jaars Frans schuldpapier blijft opmerkelijk laag.

Meer en reëlere zorgen zijn er volgens BNP Paribas over de gezondheid van Franse banken. Société Générale, dat met name genoemd werd, ontkende met klem dat het in de problemen zit, waarop BNP Paribas concludeert dat ‘tenzij mensen denken dat de data die banken communiceren niet kloppen, er weinig bewijs is dat dit om meer dan alleen geruchten gaat’.

De banken hebben vorige maand met de stress test de boeken open gedaan en volgens BNP Paribas zijn de balansen van banken bovendien verbeterd sinds 2008. Desondanks erkent BNP Paribas dat de financiële omgeving van de bankensector zeer gespannen is, zowel aan de debetkant als aan de aandelenkant.  Maar het extreem nerveuze sentiment is ‘ongerechtvaardigd en excessief’.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 24 mei Must read: AI is een echt toverwoord
  2. 23 mei Must read: Het is tech en geeft nu ook dividend
  3. 22 mei Must read: Beursoptimisme is terecht

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links