Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pimco: VS wake-up call liquiditeit

De afwaardering van de VS zou niet moeten leiden tot het terugtrekken van liquiditeitsbeleggers. Dat stelt Jerome Schneider, Executive Vice President en portfoliomanager bij Pimco, in een nieuw viewpoints-artikel. Hij noemt het zelfs ‘een stap dichterbij een nieuw paradigma van actief liquiditeitsbeheer’.

De afgelopen weken trokken beleggers zich en masse terug. Echter op het moment dat een default werd vermeden, deden deze investeerders gelijk weer mee. Volgens Pimco zijn geldmarktfondsen en andere korte termijnstrategieën goed gepositioneerd voor na de downgrade.

Schatkistpapier verloor zijn rating niet, hoewel het waarschijnlijk is dat de investeerder zich zorgen zal maken over de veranderingen in de vraag naar Amerikaans papier op lange termijn, wat hun liquiditeit kan beïnvloeden. Pimco gelooft dat kortlopende Amerikaanse staatsobligaties op de korte termijn populair zullen blijven als een kortlopend liquiditeitsalternatief, vooral voor centrale banken.

Er is een gebrek aan aanbod op de geldmarkt, wat kan leiden tot technische ontwrichting in de repurchase (repo) en de commercial paper (CP) markten. De repo markten vormen echter nog steeds de steunpilaar en hoeksteen van ons liquide financiele systeem, een functie die ze volgens Pimco moeten blijven uitoefenen. De risico’s zijn niet veranderd sinds investeerders afgelopen vrijdag naar huis gingen.

De afwaardering zou als een nieuwe wake-up call moeten dienen voor beleggers, om voortdurend de liquiditeitsbehoefte vast te stellen. Investeerders moeten besluiten of het risico en de opbrengst dat traditioneel liquiditeitenmanagement biedt de juiste benadering vormen in deze ‘uitdagende tijden’. Wellicht komen ze tot de conclusie dat hun korte termijnstrategieën verder kijken, en instrumenten in overweging nemen die redelijke opbrengsten met het juiste risico bieden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  2. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen
  3. 06 mei Must read: "I hope I come next year"

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links