Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlander kiest voor opties

Nederlandse beleggers houden van opties. Een onderzoek van Euronext, uitgevoerd door TNS Sofres, laat opmerkelijke verschillen zien in de keuzes en productkennis van particuliere beleggers in de Euronext-landen. De enquête werd gehouden onder 591 actieve beleggers; iemand die minimaal 20 transacties per jaar doet, of 10 tot 19 transacties per jaar met een portfolio van tenminste € 15.000. 

In Nederland bezit 62% van de respondenten opties, vergeleken met 22% van de Belgische beleggers en 5% van de Franse respondenten. De Franse beleggers hebben een sterke voorkeur voor Life Insurance (77%), ETF's (52%) en Buy to Let property (48%). 

Nederland heeft de meest actieve beleggers: 44% van de respondenten voert meer dan vijftig orders per jaar uit. In België en Frankrijk zijn dat respectievelijk 37 en 29%. Meer dan 75% van de respondenten neemt hun aankoop- of verkoopbeslissingen zelf, zonder overleg met hun partners, hun banken of vermogensbeheerders. In plaats daarvan vertrouwen de beleggers sterk op het internet bij het kopen en verkopen van financiële producten. 

Nederlandse en Franse beleggers investeren vooral in de eigen binnenlandse markt en lokale indices zoals de CAC 40 voor Frankrijk of de AEX voor Nederland. De Belgen zijn internationaler georiënteerd. Frankrijk, België en Portugal staan het meest open voor nieuwe producten, in Nederland is 52% van de respondenten tevreden met de bestaande producten die in hun bezit zijn. 

In 2011 is het beleggingsvooruitzicht zeer positief voor aandelen en ETF’s. Nederlandse beleggers geven echter de voorkeur aan aandelen, opties en certificaten. Doordat de primaire beleggingen in aandelen, fondsen en obligaties zijn, is de particuliere belegger het meest vertrouwd met deze producten. Ook EFT’s en warrants zijn bekend, hoewel Nederlandse beleggers vooral kennis hebben van opties en certificaten. Obligaties, aandelen en ETF’s hebben allen een goede reputatie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 26 apr Must read: Tesla heeft een fulltime CEO nodig
  2. 25 apr Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  3. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links