Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goldman Sachs: WTI-Brent onder druk

Het dieptepunt in de WTI-Brent spread komt dit keer niet door Cushing, menen de specialisten van Goldman Sachs. De logistieke problemen rond het WTI-afleverpunt in Cushing zijn nu niet verantwoordelijk voor de daling van de WTI-Brent spread. Normaal gesproken wordt direct met de beschuldigende vinger naar Cushing gewezen. De problemen daar zijn grotendeels verantwoordelijk voor de oplopende korting van WTI ten opzichte van Brent-olie.

Goldman Sachs constateert in de Energy Weekly dat na drie maanden van redelijke stabiliteit de WTI-Brent spread weer onder druk staat. De margedruk in juni is echter niet te wijten aan de problemen in Cushing. De WTI-Brent kent twee poten: de WTI-LLS en de LLS-Brent. De eerste beweegt zich binnen de bandbreedte en geeft een prijsverschil aan tussen de Amerikaanse kust en het binnenland. De tweede wijst op een prijsverschil tussen de zoete ruwe olie van de Amerikaanse Golfkust en Noordwest Europa. Die LLS-Brent staat nu onder druk, wat duidt op een verschuiving in de oliestroom van de Amerikaanse Golfkust richting Europa en Azië.

De LLS-Brent spread weerspiegelt grotendeels tankerkosten. Goldman Sachs meent daarom dat de markt de zoete ruwe oliestroom ombuigt van de VS richting Europa en Azië. De zoute ruwe olie stroomt nog altijd grotendeels richting de VS. Het is echter te vroeg om te bepalen hoe lang het aanhoudt. Het zal niet meer dan enkele maanden zijn, vermoeden de specialisten van Goldman Sachs.
De zakenbank blijft ervan uitgaan dat de marge tussen WTI en Brent zal versmallen. In elk geval verwacht de zakenbank een beperkt downside risk voor de marge op korte termijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  2. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen
  3. 30 apr Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links