Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Håkansson: Oost-Europa ijzersterk

Ondanks de onrusten in het Midden-Oosten, Japan en Portugal zijn veel markten in Oost-Europa en Azië op de goede weg. Volgens Peter Elam Håkansson, fondsmanager bij vermogensbeheerder East Capital, een teken dat ze worden gedreven door een enorme onderliggende kracht. De trend van sterke, kleinere markten in Zuidoost-Europa zet door, aldus de Oost-Europa goeroe. East Capital noemt Bulgarije, Servië en Roemenië als de best presterende markten in de regio.

Håkansson: “Frontier Markets zijn een populair investeringsthema en deze drie horen daarbij.” Ook Rusland deed het in het eerste kwartaal van 2011 goed. De hoge olieprijs en de voortdurende economische ontwikkeling vormden een steun voor de markt aldaar. Turkije kwam de eerste drie maanden van dit jaar het slechtst uit de bus, en liet als een van de weinige landen een daling zien. De markt kende in maart echter een sterke terugkeer, met een stijging van bijna 15% in de belangrijkste index.

De BBP-cijfers voor 2010 lieten een stijging van 8,9% zien; een percentage dat in lijn is met de snelst groeiende landen in Azië. Voor wat betreft Rusland gelooft East Capital dat Medvedev zijn liberale beleid de rest van dit jaar zal voortzetten, met de verkiezingen begin volgend jaar in het vooruitzicht. Dit bleek bijvoorbeeld toen de Russische president vorige week duidelijk maakte dat staatsgeleide bedrijven efficiënter moeten gaan werken en hun inkoopkosten moeten drukken.

Verschillende ministers moeten daarnaast hun positie in het bestuur van dergelijke bedrijven afstaan aan onafhankelijke bestuursleden: goed nieuws voor de aandeelhouders in deze ondernemingen, concludeert Håkansson.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 03 mei Must read: Sell in May?
  2. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  3. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links