Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: fff wachten....bonus!

Van Lanschot stelt bonussen ff uit (of af), de tekorten bij pensioenfondsen zijn ernstig, ontvlucht Barclays Engeland en Buffett is een opvolger armer.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat vandaag op 161,04, een plusje van 0,66%. De afgelopen weken zitten de fondsen, in lijn met de markt, weer in de lift. Alleen de obli's vandaag in de min.

CPB-directeur: 'Fondstekorten ernstig en structureel'
Volgens een artikel op IPE.com zijn de tekorten bij de Nederlandse pensioenfondsen zijn nog altijd ernstig en structureel. Daarom moet er snel een uitgewerkt pensioenakkoord komen, meent Casper van Ewijk, adjunct-directeur van het CPB. (alleen abo's)

Ff wachten... bonus
Toestanden zoals bij ING, die wil niemand. Het bestuur van Van Lanschot Bankiers ziet daarom op eigen verzoek voorlopig af van de bonussen over 2010. De bestuurders willen afwachten of het vorig jaar ingezette herstel bestendig is, zo staat in het jaarverslag. Als het herstel doorzet, wil de raad van commissarissen de bonussen, die al zijn toegezegd, alsnog uitkeren. Meer via Nu.

Goud en zilver van vroeger
Wauw, de interessanste details over de Gold/Silver Ratio. Dat wordt ons beloofd door Businessinsider. En toegegeven, het is inderdaad interessante data, zo uit de middeleeuwen en verder terug.

Blijft Barclays in de UK?
Dat vraagt de WSJ zich af. Vanwege de strengere regelgeving voor banken in Engeland, overwegen sommige financials hun hoofdkwartier te verplaatsen. Barclays schijnt al begonnen te zijn met de planning van een mogelijk verhuizing. New York here we come...

Opkomende markten niet één markt
Dat BRIC niet meer dan een verzamelnaam is, bewijst deze grafiek van Bespoke met de titel "Not All Emerging Markets Are Equal".

Zuid-Afrika floreert
Op een koers van 73 dollar, net onder de hoogste koers van het afgelopen jaar, lijkt het alsof er weinig opwaarts potentieel is voor de iShares MSCI South Africa Index Fund. Maar het kan hoger en dat heeft niet alleen te maken met goud.

Hedgefunds kunnen pensioenfondsen niet redden
Pensioenfondsen beleggen meer en meer in risicovollere beleggingen zoals hedgefunfd, private equity en commodities. Echter, dit lost hun problemen niet een, twee, drie op, aldus Fortune.

Luitenant van Buffett stapt op
Een tegenvaller voor de oude meester Buffett. David Sokol heeft onderwachts zijn boelyje gepakt en is vertrokken bij Berkshire Hathaway, de beleggingsmaatschappij van Warren Buffett. Dag 'top lieutenant', zoals de FT hem noemt.

Niet meer huurvrij
Goed en slecht nieuws van het huizenfront, volgens Barron's. "The bad news is that all the folks who have stopped paying their mortgages eventually will lose their houses and will no longer be able to live rent-free. And when that happens, there will be a hit to personal income, at least the way government economists count it." Lees het goede nieuws maar via de link..

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 03 mei Must read: Sell in May?
  2. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  3. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links