Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Erop of eronder, AEX

A bullmarket has to climb a wall of worry en gezien de actualiteit in de (financiële) wereld is dat een understatement. Niettemin kruipt de AEX omhoog en is nu in gevecht met 360. Wie de technisch analisten er bij pakt, krijgt het idee dat de index vandaag op een kruispunt staat. Even een snel overzichtje van de opinies van vanochtend voorbeurs.

Bas Heijink
De AEX-beweging van gisteren was op zeer laag volume, maar ik verwacht binnenkort een test van het 50-daags gemiddelde van 363,50. Hieronder ligt nog het laatste Fibonacci-retracementniveau van de correctie bij 362,50. Boven deze niveaus zijn alle belangrijke obstakels weggenomen die een beweging naar de jaartop van 374 in de weg staan.

Nico Bakker
Met een geweldige stierenprik is de AEX door de 50% retracementgrens op 359 gedrukt. Dit was een nieuwe impuls in de herstelbeweging die vanaf 343 is ingezet. Maar nu wordt het spannend. Nog een paar streepjes en de beruchte 363 grens komt in zicht. Daar loopt een 61,8% retracementgrens en de sleepkabel komt daar de markt binnen. Dit maakt 363 tot cruciaal kantelpunt en draai- of breekniveau.

Geert Jan Nikken
Tot slot kan aan de hand van deze grafiek nog worden vermeld dat het derde, en inderdaad dus laatste, Fibonacci correctieniveau van de gehele glijvlucht 374-344 rond 362 ligt. Het blijkt dat de oorspronkelijke ideeën toch de beste zijn. Dus ja ik was gisteren te vroeg, maar ik zoek nog steeds naar een draaipunt in de zone 360-362/363 zoals de oorspronkelijke visie luidde.

Harm van Wijk
De opwaartse ‘gap’ rond 354 punten is intact, wat samen met de neerwaartse ‘gap’ van medio maart, een betrouwbaar omkeerpatroon vormt. Zolang deze ‘island reversal’ intact is, verwacht BeursBulletin een verdere stijging van de AEX. De dalende weerstandslijn vanaf de top in februari rond 374 punten, vormt nu een uitdaging.

Charles Nenner
Wij verwachten een korte termijn top op donderdag 24 maart aanstaande. Na deze top van rond de 360 punten kan de AEX omlaag tot de eerste week in april met als koersdoel 340,5 punten.

Royce Tostrams

Wanneer de index vandaag wederom in de groene cijfers weet te sluiten, zal de neerwaartse fase worden beëindigd en kan het herstel meer vorm krijgen. Weerstand wacht op de top van februari rond 374,19. Dit is het eerste richtpunt voor de index.

Dat maakt 4-2 voor de bulls, toch?

Wolters Kluwer
Buy: 16
Hold: 4
Sell: 1
Gemiddeld koersdoel: 18,83 euro

Guruwatch.nl Guruwatch Twitter


Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Guruwatch.nl

Meer over Guruwatch.nl

Recente artikelen van Guruwatch.nl

  1. aug '12 DE dus, maar ook Fugro? 1
  2. mei '12 Biotech CSM
  3. apr '12 Beursexit TomTom?

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links