Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Potentieel van Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

Sassen van Elsloo en Erem hebben tijdens hun samenwerking in de brokerwereld voor hedgefunds deze unieke combinatie van FA en TA als handelsmerk gevoerd. Met deze invalshoek bestuderen zij redenen en oorzakelijke verbanden, met hun eigen specialismen. Voor meer info over Sassen van Elsloo: klik hier.Voor meer info over Ere...

Meer over Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

  1. apr '11 Uit het goede hout gesneden 3
  2. apr '11 Het begin van het einde 13
  3. mrt '11 Beleggen in bling 1

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Met Effekt 16 maart 2011 13:59
    "Zo heeft Van Houten niet alleen de uitbestedingtrend bij Philips ingezet (waar hij eerder voor heeft gewerkt), maar ook is hij verantwoordelijk geweest voor de verkoop van de chipdivisie (NXP) aan KKR."
    Of dit succesvol is geweest is onduidelijk. Voor van Houten was het succesvol; eerst een paar ton prestatiebonus toen NXP was verkocht en daarna nog een mooie bonus (7M?) toen hij bij NXP werd ontslagen.
    Bij NXP zelf is het onder van Houten geen succesverhaal. Dat werd het pas onder een nieuwe CEO.
  2. [verwijderd] 16 maart 2011 14:22
    @Pharte De link met short KBC is puur op gebied van de PIIGS. Als het totaal mis gaat met de PIIGS dan trekt dat de hele markt en dus ook Philips mee omlaag. Maar KBC zal harder onderuitgaan want het heeft grote blootstelling aan PIIGS dus per saldo maakt een belegger nog steeds winst. Blijven de PIIGS voortkabbelen, dan is KBC dead money at best, dus al met al geeft deze short een goede verzekering op een long Philips (of welk andere long in Europa) naar mijn mening.
  3. [verwijderd] 16 maart 2011 14:25
    @Met Effekt Uw verhaal is juist maar niet volledig. KKR was calling the shots bij NXP en de kredietcrisis was in volle hevigheid uitgebroken. Dus om dat direct op conto van van Houten te zetten is iets te kort door de bocht naar mijn mening.
    Verder heeft de heer van Houten wel voor de verkoop van NXP aan KKR gezorgd. Als hij dit beleid door zet dan vind ik het geen vreemde gedachte dat de consumenten divisie er ook uit zal gaan, wat ik dus positief vind.
  4. [verwijderd] 16 maart 2011 15:25
    quote:

    Sassen van Elsloo schreef op 16 maart 2011 14:22:

    @NewEnergy De link met short KBC is puur op gebied van de PIIGS. Als het totaal mis gaat met de PIIGS dan trekt dat de hele markt en dus ook Philips mee omlaag. Maar KBC zal harder onderuitgaan want het heeft grote blootstelling aan PIIGS dus per saldo maakt een belegger nog steeds winst. Blijven de PIIGS voortkabbelen, dan is KBC dead money at best, dus al met al geeft deze short een goede verzekering op een long Philips (of welk andere long in Europa) naar mijn mening.
  5. Henk Snaph 16 maart 2011 19:12
    De analisten die Philips volgen vinden het ook maar moeilijk, want moet de elektronicasectoranalist, de retailsectoranalist, of de medischesectoranalist dit aandeel volgen?

    Wat verandert er dan groots wanneer de consumentendevisie verkocht wordt t.o.v. het analiseren van nu? Philips is zolang ik weet al een traag bedrijf geweest op de beurs. Miljarden werden beloofd, weinig gegeven en dat zou nu plotseling anders gaan.

    Henks



  6. [verwijderd] 16 maart 2011 20:13
    @Henk Nou er verandert veel. Na verkoop consumenten elektronica blijven alleen Licht en Medisch over. Next step is dus Licht divisie verkopen. Maar dat zal pas overwogen worden als de resultaten daar normaliseren (ik denk 2013). Licht en Medisch hebben in ieder geval een hogere multiple dan consumenten elektronica, dus al met al moet koers dan omhoog.
  7. [verwijderd] 17 maart 2011 23:35

    Zeer goede gecombineerde analyse. Ik zit ook wat met dat Philips in mijn maag (en dat zelfs tijdens mijn vakantie). Het flucteert inderdaad KT allemaal wat hard.

    Weten jullie wat gaat gebeuren? GE die goed bij cash zit, gaat een knock out bod doen op Philips zeg tegen de 32. Medisch past bij medisch en de rest ook aardig na wat verkopen.

    Als Philips niet snel orde op zaken stelt, wordt Philips dus het zoveelste mooie Nederlandse bedrijf wat we gaan verliezen. Belachelijk ook al die patenten die ze hebben en daar zo weinig meedoen. Is Philips nu een soort universiteit of een onderneming? Misschien moet Rene van der Bruggen van Imtech de zaken daar maar eens op een goed herkenbaar spoor zetten. Jammer voor Imtech, maar aan afbouwers als Van der Houten heb je in feite toch afgezien van de KT toch ook niets?

    Groet, Jonas

    Groet, Jonas
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links