Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Egyptische beurshumor

Turkije slachtoffer sell off in EMD, oliecrisis stelt nog weinig voor, Egyptische beurs open (geintje!), hedgefunds nieuws van het Damrak.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 probeert voorzichtig het minnetje voor dit kalenderjaar weg te werken. De index noteert nu op 162,61 en dat is –0,62% voor het jaar.

Hedgefund krijgt beursnotering
Theta Legends XL Fund, een fonds dat in een select aantal andere hedgefunds belegt, krijgt een notering aan de Amsterdamse beurs. Daarmee kunnen beleggers voortaan dagelijks in- en uitstappen bij het fund of funds. Dat zegt overigens niets over de liquiditeit van de onderliggende fondsen. 

Hedgefundindex herwogen
De Hollandse Hedgefund Index is per 1 januari herwogen en dat heeft meteen ook gevolgen voor de tracker die daaraan verbonden is. Mark Baak stelt vandaag in dit theater de nieuwe samenstelling aan u voor. Plus het rendement van de index in januari.

Egyptische beurshumor
Beurs open? Vandaag? Hahaha… Geintje! De heropening van de Egyptische aandelenbeurs die voor vandaag voorzien was, is voor de zoveelste keer uitgesteld. Wel hebben de hiërogliefenbeleggers een nieuwe datum voorgehouden gekregen: zondag 6 maart. Als Isis en Osiris het willen.

Transactiekosten bepalend
Wilt u weten of u een bovengemiddeld rendement kunt behalen? Kijk dan even heel goed naar de transactiekosten die u voor uw fondsen of trackers betaalt. Want die zijn bepalend, vindt trackerboer Alex Claringbull van iShares.

Oliecrisis stelt he-le-maal niks voor. Nog niet.
Oliecrisis? Pfff. In historisch opzicht stelt het gevalletje Libië nog niet zo heel veel voor. Nee, dan de Iraanse revolutie in 1978 of de Irak/Iran-oorlog twee jaar later.


Turkije grootste slachtoffer in sell off EMD
 Twee jaar lang praatte iedereen beleggers in emerging market debt, maar nu vindt de grootste sell off in drie jaar tijd plaats. Gevalletje ‘onderste uit de kan, deksel op de neus’. Turkse bondjes worden nog het meest genadeloos gedumpt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 03 mei Must read: Sell in May?
  2. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  3. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links