Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Driedelig grijs (2)

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico van Geest

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Meer over Nico van Geest

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. dec '15 Een uitdagend 2016 2
  2. jan '15 Durf te voorspellen!
  3. dec '14 2015: AEX naar 450 5

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 februari 2011 13:01
    Economen/beleggingsstrategen dienen te kijken naar MEDIAN AGE in de bevolking (die leeftijd waarbij exact 50% jonger is dan de mediaan en 50% ouder). Het is berekend dat in het westen maximum uitgaven en inkomsten zijn gerelateerd aan leeftijd: 47 jaar is de piek en daarna gaan inkomsten en uitgaven omlaag, er zit niet zoveel beweging in dat cijfer. Onze naoorlogse baby-boomers (en de echo ervan geboren tussen 1960-65) gaan over de 47 jaar heen (en stappen uit naar een pensioen) en dat zorgt voor een dipje. Dat kun je aardig voorspellen met wat leeftijd data-analyse (zelfs regionaal). In de jaren 60-70 hadden emerging market landen hoge geboortecijfers -en gekoppeld aan betere overlevingskansen- zit daar nog heel wat marktgroei aan te komen. Daarna, over een generatie, is Afrika bijzonder in trek voor exact dezelfde reden. Het potentieel in het westen is zonder meer 'grijs' te noemen. Hogere productiviteit en een meer geleidelijke verdienstenopbouw zal dat gaande moeten houden. M.i. wordt dat hangen en wurgen.
  2. taurus86 6 februari 2011 21:53
    Het is vrij simpel. Dit jaar gaan er al zo´n 150.000 huishoudens zo´n 30% in inkomen op achteruit. (70% van het laatst verdiende inkomen is hun maximum)
    De grote uitgaven zullen waarschijnlijk al gedaan zijn en behalve wat extra uitgaven voor ontspanning en reizen, zal de eerste golf over zo´n 3 jaar overschakelen op ZUINIG leven. Eén forse tijdelijke dip op de beurs en ze zijn ook meteen uitsluitend spaarders.

    Macro zal de groei van de economie tot verwaarloosbaar niveau terugvallen. Laten we maar hopen, dat de staat zijn schulden voor die tijd afgelost krijgt.

    Pas over 15 jaar komt er een erfenis´boom´ op gang. Dat zal weer voor opleving gaan zorgen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links