Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Beursupdate: AEX op Wall Street
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. 


Aegon (+0,18%)

ArcelorMittal (+0,16%)

ASML (-0,31%)

ING Groep (+0,09%)

Philips (-0,56%)

RELX (+0,29%)

Royal Dutch Shell (+0,49%)

Unilever (-0,17%)


Euro/dollar: 1,0877


Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 913,25 punten, zijn geëindigd op 913,61 punten.


Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:26 AEX voelt rentevrees aan het einde van sterke meimaand
  2. 31 mei Beursupdate: AEX op Wall Street 4

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 18 mei 2024 11:44
    We zullen maar weer moed houden, want het fonds wat van de week het hardst op zijn snuffert ging, eindigt in de update het hoogste, hij zorgde er van de week voor, dat ik het AEXje niet kon bijhouden, die haalde goed en wel het groen, met een plusje van 0,29%, ik moest 1% laten gaan door het forse verlies van mijn topspeler Shell, een reden voor die dip heb ik niet gezien, al zou het zomaar kunnen dat veel beleggers richting de luchtfiets aandelen fladderen, want die zijn opeens weer razend populair, Shell leverde 4,37% in, doekje voor het bloeden is, dat hij ex div ging, dus is de schade 1% kleiner!!
    Mijn andere beursjongens haalden allemaal groen, Unilever het laagste, met een plus van 1,24%, toch reden voor een feestje, want de 50E kaap ging aan gruzelementen, dat betekent, dat hij leuk meters begint te maken in de porto, gemiddelde aankoopwaarde 44,5E + dividend, elk kwartaal, nog zo gek niet, die aankoop!!
    Besi gaf Unilever net klop, hij pluste 1,35%, de snelle integratie van AI in de samenleving, gaat volgens mij de chipboeren gouden eieren leggen en die worden nog meer waard, dan ze al zijn, omdat goud sky high gaat!!
    Aperam klom verder uit het dal, misschien omdat RVS 10% koper bevat en dat maakt momenteel een megasprint!!
    Bij Dalm gebeurt niet veel op het prijzenbord, alles blijft nog zoals het was, al verwacht ik wel vuurwerk aan het koperfront, want oud koper zal een steeds voornamer deel van de toeleveringsmarkt gaan worden!!
    KPN is niet zo'n fladderaar, maar lijkt de gang naar hoger toch aardig te pakken te krijgen, met dank aan AI, denk ik, hij steigerde 2,52% hoger, best goed, voor zo'n oude bles!!
    Koploper was ING, die schreef 2,9% koersrente bij, dat doen ze in het spaarboekje nog niet en nu de rentes waarschijnlijk weer gaan zakken, blijft de koersrente bij mij favoriet, want die stijgt dan meestal!!
    De groentetuin vraagt om renovatie, die glibberbeesten en kou in April hebben geen goed gedaan, als ik wil oogsten, dan moet ik heel wat overdoen, net als op de beurs gaat het niet altijd in een rechte lijn omhoog, maar jarenlange ervaring leert, dat het eindresultaat, bijna elk jaar mee valt en van een oude metselaar mochten we nog geen vlieg dood slaan, maar als ik zo'n glibberaar ziet, dan gaat hij met het pootschepje falikant door de midden, want anders ben ik voor niets bezig!!
    Morgen vieren we de komst van de TROOSTER, de Heilige GEEST, IK ga terug naar de Hemel, zei de HEILAND, HIJ zal voor eeuwig bij jullie blijven, wie zich laat leiden door de Heilige GEEST, komt 1000% zeker op de eeuwige goede Bestemming aan, en dit geschenk, van de Vader en de Zoon, maakt ons tot lieflijke vredezoekers met en voor alle mensen en laat de wereld nu juist daar zo'n ontstellend gebrek aan hebben!!
    Maandag is het ook Pinksterfeest en gaan we eerst naar een Visser Der Mensen uit Katwijk, hij verstaat zijn vak prima en zet zijn vakmanschap maximaal in om zoveel mogelijk mensen in de netten van het Evangelie te vangen, die netten brengen je juist echte vrijheid, daarna kijken we ook naar de beurs, want die draait hier gewoon, misschien komt Alfen eindelijk eens met een goede bruikbare betaalbare batterij, voor onze groene stroom, dan zal de koers ultragroen lopen en wij gaan die rooie strafkorting, van de energieboeren mislopen, van opluchting zal de beurs dan wel een versnelling hoger schakelen, hoop ik!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 7 jan de vakman 1 juni 2024 08:40
    Kunnen we niet een abonnement op zo'n update nemen?, dat ziet er heel leuk uit!!
    Bij mij was het allemaal een onsje minder, er verscheen een miniem verliesje op het weekbord, maar lang niet zo gek als de AEX, die leverde 1,27% in, na zijn fabelachtige hoogtepunt, vorige week!!
    Steenlegger van dat tikkeltje rood was mijn secund love Besi, ik heb eigenlijk geen echt slecht chipnieuws gezien, toch verloor hij 3,85%, we zullen het er maar ophouden, dat een aantal beleggers, hun naam geen eer aan deden en knaken van de tafel pakten!!
    Ook Unilever duizelde een beetje, van de hoogte van vorige week en deed, als bangerik een stapje terug met 0,56% verlies!!
    KPN speelde een gelijkspel en profiteerde zijdelings niet, van postkriebels!!
    ING timmerde een giga winst van 0,07% op het weekbord!!
    Aperam deed het een heel klein spikkeltje beter met 0,08% groen, nog altijd gaan RVS en oud ijzer bij Dalm niet omhoog, hoewel topman Aaike( en wij) daar met smart op wachten, het industrie metaal koper wijst bepaalt niet in de richting van economisch vuurwerk, met een min van 3,46%, ook het groene metaal AMG verloor opnieuw!!
    Shell, die feitelijk, de grootste stappen richting groen en duurzaam zet, reikte weer eens op de aankondiging van een klimaatmars, de deelnemers vergeten gemakshalve maar, dat hun mobieltje en alle andere dingen die ze gebruiken, uit Pernis, of de Moerdijk komen, gelukkig kreeg Shell niet de rilbibber van hun kortzichtige gebler en schreef van de week prachtig 1,56% groen, klimaatgekkies, als je nu eens positief gaat mee denken en werken, dan komen we, met Shell, echt vooruit met het klimaat, dat schreeuwt om samen de schouders er onder zetten!!
    Vandaag gaan we naar de rommelmarkt van de HHK, de helft van de opbrengst gaat naar een organisatie, die ik al meerdere jaren van harte steun, Merci Ships, opereert rijp en rauw in arme landen, waar ze die operaties niet kunnen betalen, prachtige echte naastenliefde!!, in de Dag der dagen zal niet aan ons gevraagd worden; Was je rechtzinnig in de leer?, nee, er zal gevraagd worden; Wat deed je voor broeders en zusters, die het zoveel minder hadden dan jij?, ik hoop dat ze een fors bedrag ophalen voor dit schitterend mooie werk en zal daar mijn bescheiden bijdrage aan mee leveren!!
    Morgen trakteert de HEILAND der wereld, straatarme zondaren, met Zijn lieflijk eeuwig rijk makende Evangelie, kosten?, niets, HIJ ZELF heeft de prijs volledig betaald, het minste wat we kunnen doen is HEM danken in ons loflied, wat zo heel mooi klinkt met de Bovenstem erbij!!
    Maandag hoop ik dat die haperende rallymachine weer op vollekracht vooruit gaat, naar een nieuw up avontuur!!, SJALOOM!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

903,61 31 mei
-1,97 -0,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links