Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Carmignac lanceert nieuw fonds

De Franse vermogensbeheerder Carmignac Gestion maakte maandag in Parijs bekend een nieuw fonds te lanceren. De succesvolle multi-asset aanpak van vlaggeschip Carmignac Patrimoine wordt gecombineerd met het thema nummer 1 in de financiële markten van dit moment en de toekomst: opkomende markten. Het nieuwe fonds gaat – onder voorbehoud – Carmignac Emerging Patrimoine heten, stelt strateeg Eric le Coz.

De nieuwe loot aan de Parijse boom is een logische stap. Het mixfonds is zowel qua rendement als commercieel een succes met inmiddels ruim 23 miljard euro onder beheer, en opkomende markten zijn al jaren een thema dat de vermogensbeheerder (die in bijna 20 fondsen nu 55 miljard euro beheert voor 1 miljoen klanten) met overtuiging bespeelt.

Het nieuwe fonds wordt beheerd door een team van drie man: Charles Zerah voor het gedeelte emerging markte debt, Simon Pickard voor de aandelen in opkomende landen en Frédéric Leroux die via derivaten het hedgebeleid op de aandelen- en valuta-exposure beheert. Le Coz verwacht dat het fonds in de tweede helft van maart 2011 wordt gelanceerd.

Critici de mond gesnoerd

Carmignac Gestion maakte verder bekend dit jaar de Britse markt te willen betreden – eend room waar vorig jaar al hardop over gedroomd werd. Volgens Le Coz zijn al voor negen fondsen vergunningen aangevraagd voor een variant in Britse ponden en is de vermogensbeheervergunning van de FSA binnen. Op dit moment zijn de Fransen bezig een team voor de Britse markt samen te stellen waarna een kantoor in de City kan worden betrokken.

Ook maakte Carmignac bekend het opkomendemarktenfonds Carmignac Emerging Discovery te sluiten bij een beheerd vermogen van 1 miljard euro. De teller staat nu op 700 miljoen. Le Coz voegde aan die mededeling fijntjes toe dat ‘we dus wel degelijk weten dat een fonds niet te groot mag worden’. Daarmee gaf Le Coz op typisch Franse wijze een sneer naar de critici die aanhoudend stellen dat Carmignac Patrimoine te groot gegroeid is.

Volgens Le Coz moet je Carmignac Patrimoine - op het punt van omvang van beheerd vermogen - zien als een soort funds of funds. Die 22 miljard euro is verdeeld over verschillende markten. Hij maakt daarbij de vergelijking met Bill Gross (Pimco) die bijna 200 miljard dollar in één obligatiefonds heeft.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen
  2. 30 apr Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?
  3. 29 apr Must read: tegenvallende cijfers nu nog harder afgestraft

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links