Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Op de plaats, rust

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 xof 17 januari 2011 13:27
    Gökhan,

    Je vraagt om een reactie.............

    De belangrijkste gebeurtenis is niet exact te bepalen maar is een proces en opvolging van komende signalen en slecht nieuws dat het helemaal niet goed zit met onze Euro.

    De herfinanciering van bijna 250 mrd dit jaar in Spanje gaat zoveel druk geven op politici en bankiers, dat de signalen van paniekvoetbal steeds groter worden.

    Dit weekend weer discussie om het noodfonds op te voeren. Ga maar in Spanje kijken, de echte ellende wordt al zichtbaar, 20% werkeloos en de hele onroerend goed markt loopt leeg.

    Wij zijn geen politieke eenheid en monetair hebben we het niet op orde. Over de dollar en de Amerikaanse schuldenberg wordt denigrerend gedaan, maar zij zijn veel competitiever dan Spanje en de rest van Europa. De handelsbalans van de Amerikanen is al weer aan het keren en men al meer pijn genomen dan Europa.

    Vergeet niet dat de Euro tegen 1,30 nog hoog gewaardeerd is tov afgelopen 10 jaar, we stonden ooit op 0,82 en bij introductie op 1,19.

    Ik geloof ook in koopkracht pariteit, in de US blijft het goedkoop en de wet van communicerende vaten gaat de Euro verder onder druk zetten.

    De belangrijkste korte termijn druk op de Euro komt uit Spanje, daarna Belgie en Italië. Voor de zomer gaat de Euro onder 1,2 dollar.

    Voor 2015, worden de Grieken, Portugezen ed niet uit de Euro gegooid, maar wil men zich zelf loskoppelen. Het is dan politiek niet meer houdbaar.De achterban, bevolking in deze landen, is de Europese wedloop zat met oplopende inflatie en wil terug naar devaluatie-mogelijkheden. Geloven we echt dat de Grieken en Spanjaarden hun lonen met 20% moeten laten zakken om weer concurrerend te worden.

    We vinden het hestel van de Euro van afgelopen week prachtig... omdat de ECB dreigt met renteverhoging. Alleen maar dreigen, loze woorden, gemiste kans en weer een kwartaal verloren.

    Eigenlijk is het verschrikkelijk, de inflatie loopt op (erger dan officiele cijfers), de ECB doet niets ivm politieke druk en we praten elke klein positief berichtje de lucht in ( 1,7 mrd Portugese "succsevolle" uitgifte tegen 6,7%).

    ECB staat onder politieke druk om niet te verhogen, het zou immers Spanje ed. verder in de problemen helpen.

    Ik ben voor 50% in andere valutas gegaan....we zullen zien.

  2. [verwijderd] 17 januari 2011 21:11
    De achterban, bevolking in deze landen, is de Europese wedloop zat met oplopende inflatie en wil terug naar devaluatie-mogelijkheden.

    Ik geloof dat het in die landen omgekeerd was. Jarenlang hele hoge inflatie en nu is dat stabiel door de euro. Ze hebben nog nooit een harde munt gehad.

    de bos
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links