Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zoektocht nadert apotheose

De zoektocht voor eurodollar naar een hogere bodem, die in de vorige bijdragen hier centraal stond, nadert zijn apotheose. In de column van gisteren werd verwezen naar een ascending triangle in de daggrafiek van het valutapaar. De terugval die het paar gisteren onderging heeft de koers teruggezet tot aan de steunlijn van dit patroon (= zie groene pijl koersgrafiek).

Klik op de grafiek voor een grote versie

De terugval in koers heeft invloed op de koersontwikkeling van de indicator. De daling die de indicator tijdens de zoektocht naar een hogere bodem heeft laten zien kan worden omschreven als de terugtest op de eerder doorbroken dalende weerstandslijn (=zie groene pijl indicator).

Deze ontwikkeling past in het stappenplan van UPG, te weten Uitbraak, Pullback, Go!. Vandaag moet blijken of de huidige grond onder de voeten van zowel koers als indicator inderdaad stevig genoeg is om de weg richting het noorden weer in te slaan.

Eerste richtpunt
Bij een stijging kan het eerste richtpunt aan de hand van de daggrafiek worden gedefinieerd rond de horizontale weerstandslijn van het koerspatroon. Deze bevindt zich op 1.3430. Bestudering van de intra-daggrafiek leert echter dat zich rond 1.3265 een tussenweerstand bevindt.

Blijkt echter dat in tegenstelling van de huidige visie de koers rond de onderkant van het koerspatroon geen steun vindt, dan ligt de weg weer open voor een hertest van de horizontale stevige steunzone rond 1.3075. De verwachting is echter dat het zover niet zal komen en dat de euro de weg omhoog opnieuw zal inslaan.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 januari 2011 11:28
    Er komen zoveel geluiden uit Amerika.....

    Ik waardeer je column enorm Erem, een dagelijkse kwalitatieve valuta analyse ontbrak nog op internet.

    Nav de colomn van de afgelopen dagen en de volharding in de visie (die ik overigens gebasseerd op de daggrafiek deel) vraag ik mij toch af hoe je tegen de ontwikkeling in de '30 aankijkt. We zitten tegen kritische niveau's aan te schurken en de '30 beweegt zich duidelijk in berenzone.

    Groet
    JW
  2. [verwijderd] 6 januari 2011 11:34
    Best JW...

    ...dank voor uw reactie...wat betreft de 30"...deel ik uw mening...het begint inderdaad te kraken...het wordt vanmiddag "make or break"...de steunlijn op de 30" ligt zwaar onder druk...zodat een snelle spike richting 1.3075 niet meer mag worden uitgesloten...zoals gezegd...vandaag lijkt een apotheose te worden...

    Immer GRS
  3. [verwijderd] 6 januari 2011 11:35
    quote:

    assi schreef op 6 januari 2011 10:54:

    Euro weer omhoog? Ik hoor andere geluiden, in Amerika denken ze dat de Euro gaat dalen.
    Heel Amerika? En in één streep naar beneden? Het is m.i. onzin af te gaan op geluiden van analisten of bekenden die zeggen dat een valutapaar die of die kant op gaat. Al helemaal als men hier fundamentele redenen voor aandraagt moet je oppassen. Doe je eigen (technische) analyse, alleen daar wordt je voor je trade setupss wijzer van.

    Persoonlijk zie ik de eurusd nog iets doorzakken tot een 127 fib extensie op 1.3052. Vanaf daar is weer upupup naar 132.50 om vervolgens misschien wel nog zo´n leg naar beneden in te zetten om op 128 min een beetje uit te komen.

    Daarna een grotere move UP naar de 1.36 range.

    Dit alles natuurlijk onder voorbehoud van de eerste vereiste, een daling naar 1.3052.
  4. [verwijderd] 6 januari 2011 11:46
    Goeie morgen,

    Er zou misschien nog een scenario mogelijk zijn vanuit de logaritmische weekgrafiek… De lijn Augustus 2009 tot Augustus 2010 doortrekken richting de 1,22. De tweede lijn is een zigzag vanuit November 2010 richting December 2010 (1,42-1,30= 0,12) Nu tot Februari 2011 (1,34-0,12= 1,22). Samen geven deze een koers doel van 1,22 EurUsd.

    Gr.

    P.s. zie dat vanuit de toppen idd 1,28 ook goed mogelijk is..
  5. La Veuve! 6 januari 2011 11:55
    Nu zit ik al een tijdje short, maar heeft Gökhan tegen mijn (meer fundamentele dan TA) visie in, al 2-3 gelijk gekregen met een tussentijdse stijging daar waar mijn blik vol overtuiging naar beneden gericht was...

    Ik ga graag met Ole in het berenbos wandelen en blijf (zeker tot en met vrijdag, wellicht langer) zitten voor een kijkje op 1.27/1.28
    Ben benieuwd (mocht dat gebeuren) of Gökhan dan zijn eerdere lange termijn visie aanpast.

    Ik moet wel zeggen dat het volgen van deze column absoluut zinvol en leuk is!
  6. [verwijderd] 6 januari 2011 12:16
    Ik ga graag met Ole in het berenbos wandelen en blijf (zeker tot en met vrijdag, wellicht langer) zitten voor een kijkje op 1.27/1.28
    Ben benieuwd (mocht dat gebeuren) of Gökhan dan zijn eerdere lange termijn visie aanpast.


    In de grafiek is een neklijn ingetekend op ongeveer 1.28.. zolang die niet sneuvelt denk ik niet dat Gokhan zijn visie overboord gooit.
  7. [verwijderd] 6 januari 2011 13:56
    Hallo Erem,
    Bedankt voor je positieve en goede bijdrage over de valutawereld. In je analyse vergeet je vandaag volgens mij echter een belangrijke ontwikkeling in de grafiek. Als je zowel in de koersgrafiek als de RSI een steunlijn tekent onder de bodem van het hoofd en de rechterschouder, dan zie je dat de koers deze steun doorbroken heeft en ook de RSI exact zijn hoofd gestoten heeft tegen de voormalige steun die nu dienst doet als weerstand. De U van uitbraak en P van Pullback hebben gewrekt, alleen de G van Go laat nu te lang op zich wachten. Doorbraak onder de steunlijn van 30 nov en 23 dec geeft een groot potentieel naar beneden. Ik heb een grafiek als bijlage toegevoegd ter verduidelijking.

    Ik hoor graag je mening.

    Groeten,
    Rene Kreileman
    BeursToppers
  8. [verwijderd] 6 januari 2011 16:53
    Volgens mij gaat het er de komende tijd om of het amerikaanse congres de debt limit van 14 trillion dollar (126.000 dollar per belastingbetaler)wel verhoogd. Veel republikeinen (onder aanvoering van ron paul) willen niet zomaar akkoord gaan. Als het niet snel verhoogd wordt gaat de VS eind maart default. TA lijkt me dan van ondergeschikt belang.
  9. [verwijderd] 6 januari 2011 19:07
    Er zit een lichte downtrend in de laatste 5 jaar van de euro/$.(dus euro gemiddeld genomen in waarde achteruit gegaan tov $).
    TA op heel korte termijn vind ik onnozel.

    Het lijkt er dus op dat de $ alsnog aan kracht gaat winnen en je beter in de USA aandelen kan kopen als je risico wilt nemen.
  10. [verwijderd] 6 januari 2011 20:13
    De eur/dol is wel eens vaker 0,80 geweest? Dus waarom nu niet met al die schulden in de US. Die moeten immers afbetaald worden. Raad eens welke munt ze daar bij de lokale banken accepteren? Juist, de $ Dat is de fundamentele reden waarom de dollar alleen maar in waarde zal stijgen......
    In tijden van crisis harken de banken geld binnen. Het blijft vraag en aanbod. Het land met de meeste schulden heeft ook de grootste vraag. Kijk maar naar Japan.

    Gek dat je daar geen econoom over hoort. Ze brullen alleen maar hoe goed het gaat en waarom de aandelen dit jaar (moeten) gaan stijgen. It's a crowded trade.... Laat maar, ik zit short aandelen en long dollar

    Blinker
  11. [verwijderd] 6 januari 2011 23:44
    Tja, terug naar de TA school zullen we maar zeggen na vanavond.

    Blijkt echter dat in tegenstelling van de huidige visie de koers rond de onderkant van het koerspatroon geen steun vindt, dan ligt de weg weer open voor een hertest van de horizontale stevige steunzone rond 1.3075. De verwachting is echter dat het zover niet zal komen en dat de euro de weg omhoog opnieuw zal inslaan.
  12. [verwijderd] 6 januari 2011 23:45
    Blijkt echter dat in tegenstelling van de huidige visie de koers rond de onderkant van het koerspatroon geen steun vindt, dan ligt de weg weer open voor een hertest van de horizontale stevige steunzone rond 1.3075. De verwachting is echter dat het zover niet zal komen en dat de euro de weg omhoog opnieuw zal inslaan.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links